Hjälp oss bygga ett nytt gatljus

Gatljuset var ett tillfälligt boende för de som lever i hemlöshet i Göteborg. Den 6:e augusti var vi tvungna att stänga verksamheten. Läs mer

Läs mer om verksamheten

Hur mycket vill du bidra med?

Gatljusets verksamhet

Lokalerna för vår verksamhet Gatljuset som låg vid Götaälvbron har stängt ner. Barackerna hade gjort sitt och verksamheten var tvungen att upphöra. De vi möter står nu utan tak över huvudet samt den trygghet och stöd vi kan erbjuda. Läget är akut och vi ber därför om din hjälp att bidra till ett nytt Gatljus.

Det nya Gatljuset ska som tidigare drivas utifrån två tydliga huvudspår – hjälp med alla typer av basbehov såsom vila, mat, tvätt och dusch samt, minst lika viktigt, ett aktivt arbete för en långsiktig förändring och permanent lösning. Hjälp oss förändra verkligheten för göteborgare som lever i hemlöshet.

5 minuter i hemlöshet

Se vår film om när vanliga göteborgare kommer närmare hemlöshet än de någonsin tidigare varit.

Om experimentet

I filmen "5 minuter i hemlöshet" möter vi göteborgare som via Virtual Reality får uppleva det som de som lever i hemlöshet upplever varje dag – våldet, hopplösheten, desperationen, utsattheten och ensamheten som det innebär att leva ett liv i hemlöshet.

Vad händer när människor befinner sig i en verklighet de bara sett på avstånd? När hemlöshet inte bara är ett begrepp, något som händer "den andre"? Förändrar det något? Kan vi till och med förändra verkligheten med hjälp av den virtuella verkligheten?

Tack, din gåva gör stor skillnad

Ditt bidrag går till vårt arbete med hemlöshet och Gatljuset. Nedan ser du exempel på vad pengarna skulle kunna räcka till.


Du har inte fyllt i alla uppgifter. Vänligen kontrollera dina fält och försök igen.

swish

Swisha* till 90 01 702 och skänk valfritt belopp till Gatljuset.
Genom att swisha godkänner du att Göteborgs Stadsmission får kontakta dig. Vi följer personuppgiftslagen.

Belopp


Betalsätt


Namn & adress