single.php

Ingen kan hjälpa alla, alla kan hjälpa någon

Det kan kännas självklart att gå in i en affär och välja det man vill ha. Eller att gå på stan, ta en fika eller gå på bio med sitt barn. För många utsatta familjer är detta inte möjligt och då kan man söka sig till Stadsmissionens enhet Drottninggatan för stöd. Inte minst inför julen är hjälpbehoven stora.

Många av våra besökare har inför julen önskemål om att få presentkort för att själva kunna gå till affären och välja det de och deras barn behöver. Exempel på presentkort kan vara: mataffär, större butikskedjor för kläder, sport och hygien eller shoppingcentrum som Nordstan, Frölunda torg eller Allum. En annan önskan är att kunna göra saker tillsammans med sina barn. Som att gå på bio, teater, fotboll, hockey, Liseberg, Lek och buslandet, Universeum, Borås djurpark, badanläggningar eller bara kunna ta en fika.

Naturligtvis tar Stadsmissionen emot alla sorters julklappar. Men det bör vara nya saker och helst ser vi att de inte är inslagna eller i alla fall att paketen är tydligt märkta så att vi vet vad det är i .

Vill du hjälpa familjer att få en bättre jul tar vi tacksamt emot presentkort och andra julklappar i våra lokaler på Drottninggatan 33. Vi har öppet mån-ons samt fre 9-16 och tors 9-18. För att ha möjlighet att hjälpa så många familjer som möjligt tar vi gärna emot din gåva så tidigt som möjligt. Vi har öppet från den 16 november till och med den 9 december. 

Vi tar så klart emot gåvor även därefter, men för att kunna skräddarsy julklappspåsarna utifrån behov och familjekonstellation, är vi tacksamma för framförhållning, så långt det är möjligt.

Ett annat sätt att hjälpa är att du och dina vänner, släkt eller arbetskollegor tillsammans kan köpa julklappar till en specifik familj utifrån deras egen önskelista. Åtar man sig att ta emot en önskelista för en behövande familj får man räkna med en kostnad på cirka 2500-3000 kronor. De behövande familjerna kan ansöka om julhjälp from den 26 oktober till och med den 4 december. Önskelistan får du mejlad till dig från oss så fort vi får den. All kommunikation sker via mejl.

Alla familjer ser olika ut, en del önskar sig basala saker, medan andra lite dyrare. Barn vill ha det andra barn har och vissa  önskar sig mat, julgran eller presentkort. Du köper givetvis det som du kan och vill. Eftersom vi inte har någon kyl eller frys så ber vi er därför köpa presentkort på mat.

Inlämningen av gåvorna riktade till specifika familjer sker den 8, 9 och 10 december på Drottninggatan 33 i överenskommelse med kuratorn. Överlämningen av dina julklappar görs av personal till familjen den 14 och 15 december.

Vill du hjälpa en familj?

Maila ditt intresse till therese.svensson@stadsmissionen.org senast den 30 november.

 

 

Begagnade julklappar

Begagnade saker/kläder ges inte som julklappar utan de kan skänkas direkt till vår insamlingscentral på Korpralsgatan 2.