Startsida - Göteborgs stadsmission
Mer

På gång

>
<
26
Maj
Bostad är en mänsklig rättighet - digitalt frukostseminarium
3
Aug
Stadsmissionens second hand Alelyckan öppnar igen!
17
Okt
Internationella fattigdomsdagen: rapportsläpp

Aktuellt

Nyheter

"Vårt mål i skolan är att alla ska gå ut med godkända betyg"

"Det kan också vara så att det inte finns wifi i lägenheten som täcker för alla fem barn. Det kan vara att man inte har ett eget rum där man kan sitta i lugn och ro och plugga. Det kan vara att man nyss kommit till Sverige och missat skolgång under flera år på flykt. Men det kan också handla om att man vill toppa sin förmåga, att bli bäst på det här ämnet. Det finns många anledningar till att man kan behöva lite stöd". Eva Looström, processledare Skolan som arena på Lövgärdesskolan, där Göteborgs Stadsmission startat studiestöd, berättar om insatsen.

Nyheter

”Att se lättnaden i barnens ansikten är härlig. Och sorglig."

Många av dem har så låga förväntningar på sig själva att de inte ens försöker, och att kunna väcka liv i deras självförtroende är en stor del av varför vi finns. Mycket handlar om att bygga relationer och få barnen att känna sig trygga och välkomna hos oss. Det tycker jag att vi har lyckats med. Emelie Ohlsson, samordnare för studiestödet i Lövgärdesskolan, där Göteborgs Stadsmission startat studiestöd, berättar om vad insatsen betyder.

Nyheter

"För någon betyder det allt i hela världen"

"Här är de i ett sammanhang, de är någon. För en del är det bara avlastning och gött med en extra timmes studietid, för någon annan betyder det allt i hela världen". Linda Dreven, lärare på Ryaskolan där vi startat studiestöd berättar om vad insatsen betyder.

Företagsvänner

Transtema går in som Huvudpartner till Göteborgs Stadsmission!

Alla barn har samma rättigheter, men alla har inte samma förutsättningar. Många av de familjer vi på Göteborgs Stadsmission möter har inte alltid råd med nya kläder till barnen som växer fort, fritidsaktiviteter eller ens mat och hygienartiklar. Det vill vi och Transtema ändra på.