De sista ljuva åren - Göteborgs stadsmission
Mer
Ge en gåva nu

Bidra till att fler äldre får en värdig ålderdom

Swisha din gåva till 90 01 702

Bli månadsgivare

Du behövs året runt

Bli månadsgivare

På Stadsmissionen ser vi en fattigdom med nya ansikten. När vi öppnar S:t Johanneskyrkan för dagen möter vi ekonomiskt utsatta pensionärer som kommer för att hämta bröd, äta en billig måltid och ha någon att prata med. Människor som arbetat ett helt liv har ändå svårt att betala hyran och att äta ordentlig mat. Genom att ge en gåva till Stadsmissionen hjälper du oss att ge fler en värdig ålderdom.

Dagens pensionärer har det generellt sett bättre än tidigare generationers äldre. Men det gäller inte alla. Fortfarande lever 245 000 människor över 65 år med relativt låg ekonomisk standard, enligt Pensionsmyndighetens rapport 2018.

Hos Stadsmissionen ser vi redan konsekvenserna av detta, och vi arbetar på olika sätt för att hjälpa och stödja äldre som lider av fattigdom, hemlöshet och psykisk ohälsa. I vår verksamhet i S:t Johanneskyrkan på Masthugget kan den som har det tufft äta sig mätt, hämta bröd och prata med någon som lyssnar. Vi hjälper även till med myndighetskontakter och ordnar vid högtiderna alltid stora, öppna och gratis firanden. Och vi har öppet varje dag, året runt.

Din gåva gör skillnad

Tack vare ditt stöd kan vi servera frukost, lunch och middag för en billig peng, erbjuda stödsamtal, ordna med aktiviteter och samtalsgrupper om livet. Vi hjälper även till med att hantera myndighetskontakter och en instabil ekonomi. Och inte minst, vi har öppet varje dag, året runt för dig som vill komma in i en gemenskap och ha någon att prata med.

S:t Johanneskyrkan

Varje dag, året runt

Vår öppna verksamhet i S:t Johanneskyrkan är öppen varje dag, året runt. Här finns det alltid ordentlig mat för en billig peng, någon att prata med och aktiviteter att delta i.

Stadsmissionens vägledning

Hjälp att navigera i myndighetskontakter, ekonomi och boende

Stadsmissionens vägledning vänder sig till dig som lever i soci­al utsatthet och som önskar förändring men saknar verktygen att genomföra den. Frågorna kan vara många: Vem får ekonomiskt bistånd? Hur ansöker jag om god man? Tillsammans reder vi ut dina frågetecken.

Livsberättargrupper

Samtalsgrupp ger ökad livskvalitet

Våra livsberättargrupper är till för dig över 61 år som vill träffa andra äldre i en samtalsgrupp för att prata om livet. Gruppen erbjuder ett tryggt sammanhang som kan öppna upp för att dela med sig av minnen, tankar och känslor med fokus på existentiella frågor.

S:t Johanneskyrkan

365 dagar om året

"På många sätt är S:t Johanneskyrkan hjärtat i Göteborgs Stadsmissions verksamhet. Här är det öppet för alla som vill. Varje dag, året om. Oavsett om det är en kopp kaffe, gemenskap, sömn eller självhjälpsmöten man är ute efter."

Öppet, gratis firande

God jul från S:t Johanneskyrkan

"Trots att det kommer passera omkring 500 personer i kyrkan idag råder ett lugn. Det är många vänliga leenden och önskningar om god fortsättning. Man hjälper den som behöver en extra hand och drar in stolen för att släppa förbi någon annan."

Gemenskap

Mat, ett sammanhang och någon att prata med

"Om de här gamla människorna inte kom hit skulle många leva på bara kaffe och smörgås."

Bidra till att fler äldre får en värdig ålderdom

Swisha din gåva till 90 01 702.

Bli månadsgivare

Du behövs året runt för att bidra till att skapa förändring för människor som lever i utsatthet.