Mer
Det kan kännas självklart att gå in i en mat- eller klädbutik och välja det man vill duka upp på julbordet och ge sina barn i julklapp. Eller att gå på stan, fika eller att gå på bio tillsammans under ledigheten. Men för många är detta långt ifrån en självklarhet.

Under julen hjälper vi till med presentkort, mat och julklappar. Vill du vara med och göra skillnad? Här kommer förslag på vad du kan göra!

  • Köp en julklapp till någon annan. Presentkort på mat, aktiviteter (bio, universeum etc), leksaker eller kläder är väldigt uppskattat, eftersom det ger makten tillbaka till den enskilda som då kan gå och köpa just den julklapp han eller hon och barnen önskar sig. Vill du istället köpa en pryl ber vi om nya saker.  Vår tanke är att den som aldrig har råd med något nytt skall få möjlighet att få, eller ge sina barn, detta i jul. För de flesta av oss är det ingen stor sak med nya grejer men får du alltid annars ta över sådant som någon annan använt före dig, kan det betyda mycket att vid något tillfälle få en helt ny sak i julklapp.
    Presentkorten och julklapparna lämnas vid Julklappsvagnen den 1 december eller vid vår familjeenhet på Drottninggatan 33 under november och december (öppet under kontorstid).
  • Skapa en egen insamling på Facebook! Engagera dina vänner och bekanta för en god sak på ett enkelt sätt.
  • Köp ett gåvokort från vår webshop som julklapp. Istället för att ge bort saker som ändå bara blir liggandes kan du ge en gåva som gör stor skillnad för någon annan. Dessutom slipper du fundera och lägga tid på att köpa alla julklappar.
  • Swisha en gåva till 90 01 702.
  • Bli månadsgivare.
  • Engagera ditt företag! Ditt företag kan bli julpartner, eller företagsvän till Göteborgs Stadsmission. På så sätt tar ni ett samhällsansvar och är med och bidrar till ett bättre Göteborg.

Det är tyvärr inte längre möjligt att ansöka om julhjälp då antal sökande redan nått max.