Mer
Statistiken visar på höjda nivåer av psykisk ohälsa och unga idag möter stora utmaningar i att leva upp till höga ideal, förväntningar och krav. Oavsett vad det beror på så är det viktigt att ta frågan på allvar och arbeta för en förändring. På Unga forum erbjuder vi därför ”Stressmart” – en kortkurs i stresshantering, för dig mellan 16-25 år.

VAD INNEBÄR KURSEN?

  • Kursen syftar till att du ska få med dig verktyg för att hantera situationer som uppstår i livet. Den omfattar sex tillfällen med teman som stresshantering och avslappning, framtid och hopp.
  • Kursen är kostnadsfri och vi har tystnadsplikt

För att komplettera det goda arbete som redan finns runt om i staden har vi på Stadsmissionen valt att arbeta på ett lite annat spår – det hälsofrämjande. En del i detta arbete är Stressmart. Det vi hoppas förenar oss som väljer att arbeta med unga är att vi tror på dem och ser att de bär på en mängd styrkor, resurser och tillgångar. Enligt det hälsofrämjande perspektivet behöver vi för att må bra fokusera på att bygga på dessa styrkor och resurser, förstärka det goda som redan finns, hitta strategier, få tips och knep för att hantera de motgångar vi alla möter.

Vi tror på att ungdomarna själva är kloka och att de redan har en del strategier och tips som de kan dela med sig av till varandra under kursen. Utöver det lär vi ut olika förslag på strategier de kan använda sig av för att hantera svåra situationer, varva ner och bibehålla samt öka sin psykiska hälsa. Vi hoppas att de unga som vi möter i Stressmart blir stärkta som personer och känner sig lite mer redo för framtiden när kursen är slut.

Här är tips på vad som funkar för att motverka stress, enligt deltagarna i stresskursen:
Ta en promenad/powerwalk – Gör andningsövningar – Läsa – Prata med familj eller kompisar – Duscha – Gå på spa – Rita, baka eller gör något annat kreativt – Dansa – Prata med kompis – Spela gitarr – Rida – Lyssna på musik – Gosa med katten – Vara utomhus – Spela spel – Skriva – Rita – Vara i tystnad – Ta en lång dusch – Lyssna på bra musik – Göra något roligt

HUR GÅR DET TILL?

Vi erbjuder kursen ”stressmart” till elever på gymnasieskolor samt för dig mellan 16-25 år i Unga forums lokaler på Drottninggatan 33. Nya grupper startar löpande. Vill du delta? Kontakta oss gärna enligt uppgifter nedan. Kontakten inleds med ett kortare informationsbesök.

Välkommen!


Kontakta oss:

Stadsmissionen Unga Forum

Unga Forum

Drottninggatan 33, 411 14 Göteborg