Öjersjöhemmet - Göteborgs stadsmission
Mer
Öjersjöhemmet är ett drogfritt stödboende för män och kvinnor från 21 år, som saknar bostad och/eller behöver någon form av stöd. Boendet har 14 enkelrum i huvudbyggnaden och 7 lägenheter där det även finns möjlighet att ta med sig sin hund eller katt. Boendet har ramavtal med Göteborgs Stad och flera kranskommuner. 

 

Om Öjersjöhemmet

Öjersjöhemmet är placerat i en idyllisk miljö med tillgång till natur och sjöar. Boendet är avtalsfinansierat och placering sker efter beslut av socialtjänsten. Vårt arbete utgår från socialtjänstens uppdrag och vi arbetar i individuellt kontaktmannaskap utifrån MI (motiverande samtal) som metod och förhållningssätt. Uppdraget formuleras tillsammans med den boende till en genomförandeplan som ska motsvara den enskildes mål och önskningar. Arbetsplanen fungerar sedan som ett stöd under hela boendetiden. Vårt boende tillser psykosocialt stöd och en drogfri boendemiljö där det finns gott om tillfällen att mötas där man tillsammans med andra finner nya lösningar man inte tidigare använt sig av.

Mat och aktiviteter

Öjersjöhemmet har en egen kock som lagar god och näringsrik mat. Vi serverar gemensam frukost, lunch och middag. Vi erbjuder våra boende möjligheter till olika aktiviteter såsom yoga, meditation, friskvård, utflykter och gemensamma helgaktiviteter. I vårt boende finns möjlighet till såväl träning i vårt gym, biljard, pingis som till skapande verksamhet. I vår trädgård finns utrymme för trädgårdsskötsel, gemensamma grillkvällar och olika bollsporter. För de som vill arbeta med sin alkohol-och drogfrihet erbjuds individuella stöd- och motivationssamtal och temagrupper. Vi åker i grupp till länkmöten där man har möjlighet att finna stöd och gemenskap. Liksom drogfrihet, är känslan av trygghet och gemenskap viktig på Öjersjöhemmet. Boendet har som fokus att stödja varje individ till en ökad livskvalitet och en stabil nykter- och drogfrihet.

PERSONALEN

För att möta upp de individuella behoven finns varierande yrkeskompetens. Personalgruppen består av enhetschef,  boendeassistenter, kock och vaktmästeri. Vår personal har lång erfarenhet av stöd och motivationsarbete. Verksamheten bedrivs dygnet runt och vi har sovande personal på natten.

Kontakt

Placeringsförfrågan: 031-7553775

Öjersjöhemmet

Boendeexpidition

Öjersjövägen 20, 433 50 Öjersjö

Irene Falk

Enhetschef

Öjersjövägen 20, 433 50 Öjersjö