Psykoterapimottagning - Göteborgs stadsmission

OBS! Inom kort kommer psykoterapimottagningen att stängas och tar därför inte emot några nya patienter. Vi hänvisar till 1177.

Det är inte alltid lätt att hantera livets svårigheter och utmaningar på egen hand. Ibland behövs det en person att tala med kring det som skaver. Du som är mellan 26-30 år och har begränsade ekonomiska resurser är välkommen att vända dig till vår psykoterapimottagning.

DETTA KAN VI HJÄLPA DIG MED

  • Psykoterapisamtal med en psykolog
  • Samtalen är kostnadsfria

 

VAD ÄR PSYKOTERAPI?

Psykoterapi kan vara en hjälp när man befinner sig i en kris, har upplevt olika former av förluster eller är i sorg. Man kan känna av oro, nedstämdhet eller trötthet som man inte förstår eller kan komma till rätta med. Man kan också leva i destruktiva mönster som skapar ett psykiskt lidande som man vill bryta. Det kan även behövas samtalshjälp när man befinner sig i relationsproblem eller lever i relation med någon som har svåra problem. Man kan brottas med en viktig valsituation i livet eller har existentilla frågor som man behöver prata om. Samtalen kan handla om att man längtar efter att skapa förändring av en livssituation som man inte är nöjd med. Rädsla, ångest och nedstämdhet kan skapa konflikter som man kan behöva se, förstå och hantera på bättre sätt.

HUR GÅR DET TILL?

Du som är mellan 26-30 år och har begränsade ekonomiska resurser, eller som redan har kontakt med någon av Stadsmissionens övriga sociala verksamheter är välkommen att höra av dig. Begränsade ekonomiska resurser kan till exempel innebära att du är studerande, arbetssökande, har aktivitetsersättning eller är sjukskriven. Vi bokar vid den första kontakten in ett möte. Välkommen att kontakta oss enligt kontaktuppgifter nedan.