Ica Kvantum Munkebäck skänker 500 000 kronor - Göteborgs stadsmission

Ica Kvantum Munkebäck skänker 500 000 kronor

15 december, 2020 • Ämne: Nyheter
Pandemin har slagit hårt mot göteborgare som inte har ett eget hem, som bor väldigt trångt med sin familj eller som inte har råd att handla lunch till barnen som är hemma från skolan. Nu sluter näringslivet upp för att stötta lokalsamhället.

När Volvokoncernen i förra veckan skänkte sin fantastiska gåva på 250 000 kronor, ville inte den lokala Ica-handlaren Pelle Collins, vara sämre. Idag tog vi därför emot en check på otroliga 500 000 kronor från Pelle och hans Ica Kvantum Munkebäck.

”Behoven hos er har ju ökat under pandemin och samtidigt har det gått bra för oss. Så det var ett enkelt beslut att ge tillbaka till samhället på det sätt vi kan, och till en organisation där vi vet att pengarna kommer till nytta. Det känns bra”, säger han.

Ica Kvantum Munkebäck har stöttat Göteborgs Stadsmission sedan 2008, och har under åren bidragit med över 2,6 miljoner kronor. Pengar som går till att se till att fler familjer har mat på bordet, ordentliga kläder och får det stöd och den hjälp de behöver för att förändra sin situation.

Vi är så otroligt glada över att näringslivet sluter upp för att stötta lokalsamhället i tider som dessa, och att goda initiativ får ringar på vattnet ❤
Ett stort tack!