Mer

Detta händer inom Stadsmissionen

Här kan du följa med i vad som händer inom Stadsmissionen i Göteborg. Klicka på ett ämne till höger om du söker något speciellt.


25 Nov 12:00 - 17:00

Handla för andra på Ica Torslanda

Vi upprepar förra årets succé där du kan vara med och handla för någon annan. Många människor i Göteborg har det svårt och när julen närmar sig kan det kännas lite extra tungt. Tillsammans kan vi den här helgen göra skillnad för människor i Göteborg! Så passa på att göra en god gärning samtidigt som du gör dina helginköp.

Göteborgs Stadsmission finns på plats på Ica Torslanda och delar ut inköpslistor så att du kan handla för någon annan. Mer info kommer.

Arrangör: Ica Maxi Torslanda och Göteborgs Stadsmission
Plats: Ica Maxi Torslanda

Visa karta
26 Nov 00:00
16 Nov 00:00

Handla för andra på Ica Munkebäck

Handla för andra på Ica Munkebäck

Vi upprepar förra årets succé där du kan vara med och handla för någon annan. Många människor i Göteborg har det svårt och när julen närmar sig kan det kännas lite extra tungt. Tillsammans kan vi den här helgen göra skillnad för människor i Göteborg! Så passa på att göra en god gärning samtidigt som du gör dina helginköp.

Göteborgs Stadsmission finns på plats på Ica Munkebäck och delar ut inköpslistor så att du kan handla för någon annan. Mer info kommer.

Arrangör: Stadsmissionen Ica Maxi Munkebäck
Plats: Munkebäck

2 Dec 11:30 - 15:00

Julklappsvagnen

Snart är Göteborgs varmaste och härligaste julevent tillbaka. Julklappsvagnen har blivit en uppskattad tradition bland göteborgarna som knyter samman staden, både geografiskt, historiskt och i hjärtat. Det ger människor och företag i staden en möjlighet att göra gott för utsatta barnfamiljer och fattiga äldre i sitt närområde och det ger oss alla en chans att visa att vi bryr oss om varandra och vill att Göteborg skall vara en stad där ingen lämnas utanför.

• Var: Start och mål vid Drottningtorget. En vagn kommer att cirkulera i staden med längre stopp i Majorna, vid Wieselgrensplatsen, Härlanda och S:t Sigfridsplan. En vagn kommer att stå stationerad på torget.

• När: Lördagen den 2:e december klockan 11.30-15.00

• Hur: På vagnarna kommer våra kändisambassadörer finnas på plats och ta emot alla gåvor. Målet är självklart att slå de 60 säckar med nya julklappar, 130 000 i presentkort och drygt 150 000 i företagsgåvor som vi fick in förra året och därmed kunna hjälpa ännu fler göteborgare att få en riktigt god jul. Vi på Stadsmissionen hoppas därför att så många som möjligt vill vara med och återigen göra vår insamling till en succé.

VAD KAN MAN GE?

Det vi huvudsakligen efterfrågar är presentkort på mat, aktiviteter och annat som människor önskar sig. Detta för att ge de utsatta vi möter möjlighet att laga julbord och själva välja något de vet att de eller deras barn drömt om. Nya icke inslagna julklappar är också mycket välkommet. Att inte slå in gåvorna gör det enklare för Stadsmissionens personal att se till att de hamnar hos precis rätt mottagare.

Läs mer om Julklappsvagnen >>

VI SES DEN 2:e DECEMBER! ♥

Plats: Göteborg

8 Dec 16:00
10 Dec 12:00

Levande julkrubba

Levande julkrubba på Domkyrkoplanen

Kamelen har återvänt och med sig har han de vise männen, änglakören och alla de andra. Under några dagar är det Betlehem år 1 på Domkyrkoplanen, och julevangeliet visas i Levande julkrubba.

Ett arrangemang av Svenska kyrkan (Domkyrkoförsamlingen) och Göteborgs Stadsmission.

Ingen anmälan och ingen kostnad! Insamling till Göteborgs Stadsmissions arbete bland behövande i stan.
Varmt välkomna!

Domkyrkoplan 8-10 december. Tider kommer.

Arrangör: Svenska kyrkan och Stadsmissionen
Plats: En kursgård någonstans

Visa karta
9 Dec 10:00 - 15:45

Stadsmissionens Julklappsbåt

Stadsmissionens Julklappsbåt

Den 9 december är Julklappsbåten tillbaka! Stadsmissionen går till sjöss tillsammans med jultomten och Vrångö transport för att samla in gåvor till människor som lever i utsatthet i vår stad.Vi hoppas så klart på lika fantastisk uppslutning som förra året från alla i södra skärgården!
Julklapssbåten avgår från Fiskebäck 09.00 (där det så klart också finns möjlighet att möta upp) och kommer att besöka föjande öar:

Asperö Norra kl. 10:00-10:45
Brännö Rödsten kl. 11:00-11:45
Köpstadsö kl. 12:15-12:45
Styrsö Bratten kl. 13:00-13:45
Donsö kl. 14:00-14:45
Vrångö kl. 15:00-15:45

Varmt välkommen till julklappsbåten för att träffa tomten, ta en fika och lämna (nya) julklappar och presentkort som ger barn, unga, familjer och äldre som lever i social och ekonomisk utsatthet. Ett enkelt och roligt sätt att göra skillnad och ge dem en möjlighet att fira en härlig högtid.

Kom gärna också och lämna sådant du inte behöver eller vill ha till vår second hand som även de finns på plats!

Vi ses den 9:e december!

Arrangör: Stadsmissionen och Vrångö transport
Plats: En platsa här

Visa karta