Kalender - Göteborgs stadsmission
Mer

februari, 2019

7 Feb 12:00
9 Feb 15:00

Åter-vimpeln

Den 7-9 februari finns vår second hand på plats i Vimpelns köpcentrum i Alingsås för att ta emot dina överflödiga kläder och prylar! Varmt välkommen!

Arrangör: Vimpeln - Alingsås köpcenter
Plats: Vimpeln - Alingsås köpcenter

21 Feb 09:00 - 17:30

Grundkurs i Bostad först + Workshop påverka bostadspolitik

Grundkursen är till för dig som behöver lära dig grunderna i Bostad först. Du får grundläggande förståelse för modellen samt kunskap om den senaste forskningen.

I anslutning till kursen har vi också en workshop om hur vi kan påverkan den lokala bostadspolitiken. Kursen och workshopen är kostnadsfria och du kan anmälan dig till båda eller bara en del av dagen.

Kursledare: Gustaf Henriksson, samordnare Bostad först, Göteborgs stad
Workshopledare: Barbro Engman, tidigare ordförande i Hyresgästföreningen

Arrangör: Sveriges Stadsmissioner
Plats: Göteborgs Stadsmission, Stigbergsliden 6, Göteborg
Läs mer och anmäl dig här!

22 Feb 10:00 - 19:00

Second hand: vårpremiär!

Fredagen den 22 februari kommer våren till vår second hand-butik på Stigbergstorget! Butiken fylls till bredden med krispiga skjortor, tunna jackor, sneakers och allt annat som hör ljusare tider till. Tänk bort stickade tröjor och hitta dina vårfavoriter!

Arrangör: Stadsmissionens second hand
Plats: Stadsmissionens second hand Stigbergstorget

27 Feb 15:00 - 16:30

Seminarium: Bostad först – vägen ur hemlöshet

Bostad först – vägen ur hemlöshet

Vad behöver socialsekreterare och handläggare för att ge bästa stöd?

Bostad först-modellen är en central del av stadens satsning på långsiktiga boendelösningar. Samtidigt utmanar den det traditionella sättet att se på insatser mot hemlöshet. Chefer inom socialtjänsten och de boendestödjare som arbetar med hyresgästerna i Bostad först ges ofta möjligheter att utveckla sin kunskap om modellen. Däremot tycks många socialsekreterare, vuxenhandläggare och handläggare för ekonomiskt bistånd uppleva att de varken får tillräcklig utbildning i Bostad först eller organisatoriska förutsättningar för att ge ett fullgott stöd till klienter som önskar en Bostad först-lägenhet.

Vi ägnar detta Arena Lång-seminarium åt att synliggöra, diskutera och dela erfarenheter kring de specifika utmaningar som socialsekreterarna och de olika handläggarna möter i sin vardag när de arbetar med Bostad först. Syftet är att generera förslag till riktade utbildningsinsatser för målgruppen, men också att öka förståelsen för de strukturella hinder tjänstepersonerna inte själva kan påverka. Eventet riktar sig därför särskilt till denna målgrupp, men andra aktörer med intresse och engagemang för frågan är också hjärtligt välkomna att bidra med sina perspektiv!

Medverkande

En röst från praktiken: Linda Hammenfors, biträdande enhetschef på Göteborgs stadsmission, tidigare förste socialsekreterare på Askim-Frölunda-Högsbo stadsdel

Samtalsledare: Jan Ström, projektledare för Avskaffa hemlösheten med Bostad först, Sveriges Stadsmissioner

Anmäl dig här! 

Seminariet är en del av serien ”Idéburet i Göteborg” som ordnas av intresseorganisationen Famna Väst.

Arrangör: Famna Väst
Plats: Arena: Första Lång