Kalender - Göteborgs stadsmission
Mer

maj, 2019

2 Maj 16:30 - 18:00

Föreläsning om amorös anorexi

Sexuella övergrepp, kräkningar och sexuella anspelningar etc kan leda till amorös anorexi – att man unviker intimitet av olika slag.
Torbjörn Fjällström föreläser och har också skrivit en bok i ämnet. Nu kommer han till S:t Johanneskyrkan och håller en öppen föreläsning om amorös anorexi. Torbjörn anser att amorös anorexi är en behandlingsbar komplikation och vill medvetandegöra problemet och motivera till drogfri behandling.

Välkomna!

Plats: S:t Johanneskyrkan

14 Maj 12:00 - 14:30

Pilgrimsvandring Göteborg

Häng med och pilgrimsvandra i Göteborg!
Dagen inleds med äta lunch (kostnad 25 kr) i S:t Johanneskyrkan, innan vi vandrar genom staden. Ingen anmälan – ingen avgift.

Mer information hittar du här

Arrangör: Pilgrimscentrum i Göteborg, S:t Johanneskyrkan och Sensus

17 Maj 18:00 - 20:00

Kulturfredag med sång

Denna Kulturfredag gästas vi av fyra sångerskor från Göteborgs Folkhögskola som bjuder på härlig sång kl 18.00!

Middag, kaffe & tårta för 25 kr, serveras från kl 17.00.

Fri entré, kom som du är! ❤

I samarbete med SENSUS

Arrangör: S:t Johanneskyrkan och Sensus
Plats: S:t Johanneskyrkan

18 Maj 13:00 - 00:00

Göteborgsvarvet 2019

Spring Göteborgsvarvet för en god sak! Genom att springa i Team Stadsmissionen bidrar du till att fler barn får en sommar full av spring i benen, trygghet och gemenskap på vårt kollo. Du får dessutom förvara dina saker hos oss medan du springer, en fin tröja, och startplats i en bra startgrupp, samt sällskap av våra kändisambassadörer. Och såklart extra mycket hejarop längs med vägen!

Anmäl dig, kompisarna och arbetskamraterna här!

 

 

21 Maj 09:00
23 Maj 16:00

Insamling vid Energikicken

Nu är Energikicken igång – en fotbollsturnering där elever i årskurs fem från hela Göteborg möts på plan. Deltagarna vinner genom ”Fair Play”, det vill säga att bete sig schysst under speltiden. Under turneringen är vi på plats och samlar in urväxt fotbollsutrustning! Allt vi får in förmedlas sedan vidare till de familjer vi möter som har svårt att köpa egen utrustning till barnen.

– Barn växer fort. Ibland så fort att ett par fotbollsskor som passar på våren inte längre passar på hösten. Det finns familjer i Göteborg som inte har råd att köpa ny fotbollsutrustning till sina barn så ofta. Vissa har inte råd att köpa nytt överhuvudtaget. Göteborgs Stadsmission möter många av dessa familjer varje vecka i olika verksamheter. Familjer vars pengar inte räcker ens till det mest nödvändiga som ordentliga vinterkläder till barnen eller mat på bordet hela månaden. Föräldrar kan helt enkelt inte prioritera inköp av fotbollsskor säger Eva Barron, samordnare för familjeaktiviteter på Göteborgs Stadsmission.

Barn ska inte behöva avstå fritidsaktiviteter på grund av knapp ekonomi – så möt upp oss och lämna dina gamla benskydd, skor och fotbollar till oss under Energikicken den 21-23 maj! Plats: Kviberg, Krutvägen 2.

Energikicken anordnas av Göteborg Energi och IFK Göteborg.

Arrangör: Göteborg Energi och IFK Göteborg
Plats: Kviberg, Krutvägen 2, 415 28 Göteborg.

31 Maj 18:00 - 20:00

The Noble Honky’s och spelar svängig countrymusik

Denna kulturfredag kommer The Noble Honky’s och spelar svängig countrymusik!

Fredag 31 maj kl 18:00.

Middag, kaffe & tårta för 25 kr, serveras från kl 17:00.

Fri entré, kom som du är! ❤

Arrangör: S:t Johanneskyrkan och Sensus
Plats: S:t Johanneskyrkan