Göteborgs Stadsmission rustar för ett akutläge med anledning av Corona - Göteborgs stadsmission
Mer

Göteborgs Stadsmission rustar för ett akutläge med anledning av Corona

13 mars, 2020 • Ämne: Nyheter
Coronaviruset påverkar oss alla, men framför allt drabbar det de redan utsatta. För hemlösa, äldre och barnfamiljer i ekonomisk utsatthet är läget akut. Nu mobiliserar sig Göteborgs Stadsmission för att kunna hjälpa samhällets mest utsatta under spridningen av Coronaviruset.

Göteborg Stadsmission har idag gått in i akutläge med anledning av coronaviruset. Just nu pågår arbetet med att omorganisera verksamheter och flytta resurser för att möta behoven hos dem som drabbas allra hårdast av coronakrisen.

– Det handlar om äldre som befinner sig i riskgrupper men också om familjer som i vanliga fall har svårt att få pengarna att räcka till mat. Om föräldrarna tvingas stanna hemma från jobbet eller om barnen inte kan gå till skolan och få mat där blir läget ohållbart, säger Åsa Vilu områdeschef på Göteborgs Stadsmission.

Göteborg Stadsmission rustar nu för att kunna köra ut matkassar till behövande och utanför verksamheten i Johanneskyrkan placeras provisoriska tält där våra besökare kan tvätta händerna och använda handsprit. Dem som kommer dit med symptom hänvisas tillbaka till sina hem och om de vill får de även med sig lite mat. För dem som inte har något hem att gå till blir situationen akut.

Göteborg Stadsmission planerar att hålla verksamheterna öppna så länge som möjligt. För många av våra besökare är det den enda trygga punkten i tillvaron just nu.

– Jag har inget hem att gå till, så om jag blir sjuk får jag förtränga symtomen eller gå och lägga mig någonstans. Frågan är ju bara NÄR någon hittar en, säger Esbjörn, besökare i Johanneskyrkan, en av Göteborgs Stadsmissions öppna sociala verksamheter.


Presskontakt:
Tomas Carlström
Kommunikationschef Göteborg Stadsmission
0709-181316
tomas.carlstrom@stadsmissionen.org

Tillbaka