Boende och Beroende Archives - Göteborgs stadsmission
Mer

Ämne: Boende och Beroende

Nu släpper Bris i samarbete med Sveriges Stadsmissioner rapporten ”Barns röster”, en rapport om barnrättsperspektiv i skyddat boende

24 juni, 2020 • Ämne: Boende och Beroende

Hösten 2018 inledde Sveriges stadsmissioner ett unikt samverkansprojekt med Bris där vi tillsammans tar fram ett koncept för att starta och driva skyddade boenden med barnrättsperspektiv.

Förening erbjuder mentorskap till personer som lever i beroende eller hemlöshet

8 juni, 2020 • Ämne: Boende och Beroende

Föreningen Mot Ensamhet och Utanförskap (FMEU) består av 11 medlemmar som alla har olika erfarenheter av beroende och hemlöshet. Syftet med föreningen är att erbjuda mentorskap till andra utsatta.

Hög beläggning på Stadsmissionens skyddade boende

8 juni, 2020 • Ämne: Boende och Beroende

Göteborgs Stadsmissions skyddade boenden består av två olika boenden: villa Josefin och villa Cecilia. Medan verksamheten på villa Cecilia pausas på grund av försenad lagstiftning har vi hög beläggning på villa Josefin.

Bra betyg på våra boenden med stöd från brukare samt socialtjänst

4 juni, 2020 • Ämne: Boende och Beroende

Sedan början av februari har både brukare och socialsekreterare fått möjlighet att kommentera och utvärdera sina placeringar hos oss på Göteborgs Stadsmission. Här är ett litet smakprov av resultatet.

Stigbergets boende använder konst som en del av behandlingsarbetet

1 juni, 2020 • Ämne: Boende och Beroende

Den 19 maj var det var ett glatt gäng i orangea baskrar som med stolthet välkomnade sin personal till invigning och vernissage av boendets nya satsning – ”ett levande galleri”.

Nedtrappning av Bensodiazepiner och Tramadol på vår avgiftningsklinik

28 maj, 2020 • Ämne: Boende och Beroende

Vi har god kännedom om målgruppen och vet vikten av att finnas där när vi behövs som mest. Här är några exempel på hur vi gör vår avgiftningsklinik så tillgänglig som möjligt.

Våra boenden är igång som vanligt och vi följer riktlinjerna för att minska spridningen av Coronaviruset

30 mars, 2020 • Ämne: Boende och Beroende

Det finns en fortsatt efterfrågan på våra verksamheter och vi vill finnas där för så många vi kan, ingen ska behöva vara utan stöd nu.