Hållbarhet Archives - Göteborgs stadsmission
Mer

Ämne: Hållbarhet

Stadsmissionen hyllar lunchgäster som har egen matlåda

2 mars, 2020 • Ämne: Hållbarhet

Stadsmissionens lunchrestaurang på Drottninggatan 33 uppmuntrar lunchgästerna att köpa take away-lunch i egen matlåda för att minska nedskräpning och miljöpåverkan.

Återwin-win: tack för alla gåvor!

9 januari, 2020 • Ämne: Hållbarhet

Under december har fastighetsbolaget Atrium Ljungberg genomfört kampanjen Återwin-win, till förmån för Göteborgs Stadsmission. Genom att samla in kläder och prylar till vår second hand-verksamhet har vi tillsammans bidragit till ett lite mer hållbart samhälle!

Restaurang Drottninggatan öppnar igen

27 februari, 2019 • Ämne: Hållbarhet

Måndag 4 mars öppnar vår lunchrestaurang på Drottninggatan 33 igen! Vi serverar en lunchbuffé som till 95 procent är tillagad av svinn. Flera företag skänker sitt matöverskott till oss, vilket vi förädlar i vår lunchrestaurang.

Äntligen öppnar Restaurang Drottninggatan!

8 oktober, 2018 • Ämne: Hållbarhet

Idag öppnar äntligen vår populära lunchrestaurang på Drottninggatan 33. Varje vardag kl 11.30-14 serveras en vällagad lunch tillsammans med en stor salladsbuffé. Kaffe ingår också.

stadsmissionen-hållbarhet

För människorna och miljön

3 november, 2017 • Ämne: Hemlöshet

S:t Johanneskyrkan serverar varje dag frukost, lunch och fika från 0-25 kr. Samtidigt minskar de stadens matsvinn. Vi har föjt med en dag i kaféet som jobbar för social, ekonomisk och ekologisk hållbarhet.

mat.se-stadsmissionen-hållbarhet

Mat.se

6 oktober, 2017 • Ämne: Hemlöshet

Mat.se är en matbutik på nätet där du får varorna levererade hem till dörren samma dag som du beställer. För att hjälpa både miljön och människor som lever i utsatthet, skänker företaget de varor de inte kan sälja till sina kunder, till oss. Läs mer här.