Lotta skriver om diakonala arbetet - Göteborgs stadsmission
Mer
vd-stadsmissionen-göteborg

Lotta skriver om diakonala arbetet

1 mars, 2016 • Ämne: Diakonala arbetet

Göteborgs Stadmissions VD/Direktor Lotta Säfström skriver i senaste numret av Kyrkans tidning om det nya Biskopsbrevet som höjer ambitionen för det diakonala arbetet.

”Diakoni är Guds rörelse genom världen”, skriver biskoparna. Det gäller glädjande nog också de diakonala organisationerna i Sverige som bekräftas i sina uppdrag och sin betydelse för såväl Svenska kyrkan som för det svenska samhället.

I arbetet med kyrkoordningen fick man inte med någon som helst formulering om relationen till dessa självständiga organisationer som sedan mitten på 1800-talet utbildat, utövat, utvecklat diakoni i Sverige, i lojalitet med och närhet till Svenska kyrkan. Ibland kritisk lojalitet, ska också sägas.

Nu skriver biskoparna att det finns goda skäl för församlingar och stift att vara öppna för en samverkan med dem i syfte att utveckla kyrkans diakonala arbete. Det är glädjande med denna tydlighet och detta erkännande efter att under årtionden ha mötts av en osäkerhet och vilsenhet från Svenska kyrkans företrädare när det gäller relationen och betydelsen av dessa numera tolv organisationer.”

Läs hela debattartikeln HÄR

Tillbaka