Frågor och svar - Göteborgs stadsmission

1. Vad är Stadsmissionens second hand?

Stadsmissionens second hand är namnet på våra second hand-butiker som tidigare hetat Ebbes Hörna. Här tar vi emot och säljer begagnade kläder, prylar, inredning med mera. I butikerna pågår arbetsträning för människor på väg tillbaka till egen försörjning.

2. Hur många butiker finns det?

Vi har 12 butiker, alla med lite olika profiler; Alingsås, Alelyckan, Angered, Arkaden, Bellevue, Frölunda, Kungsmässan, Mölndal, NK Pop Up, Stigbergstorget, Svingeln och Vårväderstorget. Vi har utöver detta även en digital butik på Tradera.

3. Vad händer med vinsten?

Allt överskott från Stadsmissionens second hand går tillbaka till verksamheten för att kunna erbjuda människor möjlighet att arbetsträna.

4. Hur sätter ni priserna?

Alla våra second hand-butiker tar ut låga/marknadsmässiga priser som sätts efter jämförelse och genomtänkta modeller.

5. Bidrar Stadsmissionens second hand med något till Göteborgs Stadsmission?

Stadsmissionens second hand erbjuder arbetsträning, praktikplatser och arbetstillfällen. Dessutom fördelas fysiska gåvor, så som kläder och bruksföremål, direkt till behövande människor i våra sociala verksamheter.

6. Finns det några andra fördelar med Second hand?

Vi återanvänder kläder, prylar och möbler som annars skulle ligga i förråd eller till och med slängas. Att köpa begagnade kläder bidrar till att nytillverkningen minskar. Det i sig innebär att du bidrar till en mer hållbar utveckling genom att handla hos oss. Vi testar ständigt nya affärsmodeller för att lyckas sälja de gåvor vi får in. En del produkter går vidare till vår verksamhet Remake som skapar nya produkter av gamla. Vi är miljöcertifierade och det vi inte kan sälja i butik säljer vi till återvinning, t.ex. osäljbara böcker och metall.

7. Vad kan du göra?

Du kan skänka möbler, hemtextil, prydnadsföremål, böcker, kläder och husgeråd som du inte längre behöver och som vi kan sälja. På så sätt får dina saker ett nytt liv och vi kan på olika sätt ge stöd och hjälp till människor som behöver det. Vi tar bara emot kläder och saker som är hela, rena och funktionsdugliga. Olika stilar och trender är bara roligt!

8. Hur lämnar du in ditt överskott?

Du är välkommen direkt till våra butiker. Har du mycket saker eller möbler kan du ringa till oss på Insamlingscentralen 031-84 20 20 måndag-fredag kl 08.00-16.30 eller mejla insamlingscentralen@stadsmissionen.org

Hitta till Insamlingscentralen

Varmt välkommen!