Frågor och svar - Göteborgs stadsmission
Mer

1. Vad är Stadsmissionens second hand?

Stadsmissionens second hand är det nya namnet på våra second hand-butiker som tidigare hetat Ebbes Hörna. Här tar vi emot och säljer begagnade kläder, prylar, inredning med mera. Överskottet går till vårt sociala arbete och i butikerna pågår arbetsträning för människor på väg tillbaka till arbetslivet.

2. Hur många butiker finns det?

Vi har sex butiker, alla med lite olika profiler: Bellevue, Alelyckan/Kretsloppsparken och Frölunda är stora fullsortimentsbutiker med stort möbelsortiment. Stigbergstorget har mycket damkläder/märkeskläder och stans bästa second hand-bokhandel i källaren. Butiken i Svingeln är en charmig och populär allroundbutik i sin stadsdel. Vi har även en butik i Alingsås, som framförallt erbjuder kläder, böcker och prylar.

3. Vad händer med vinsten?

Allt överskott från Stadsmissionens second hand går till Göteborgs Stadsmissions sociala arbete.

4. Hur sätter ni priserna?

Alla våra second hand-butiker tar ut låga/marknadsmässiga priser som sätts efter jämförelse och genomtänkta modeller. Vårt uppdrag är att omvandla de skänkta gåvorna till pengar så att Göteborgs Stadsmission kan göra nytta bland utsatta i alla åldrar. Ju mer vi drar in, desto fler kan få hjälp.

5. Bidrar Stadsmissionens second hand med något annat än pengar till Göteborgs Stadsmission?

Stadsmissionens second hand erbjuder arbetsträning, praktikplatser och arbetstillfällen. Dessutom fördelas fysiska gåvor, så som kläder och bruksföremål, direkt till behövande människor i våra sociala verksamheter.

6. Finns det några andra fördelar med Second hand?

Vi återanvänder kläder, prylar och möbler som annars skulle ligga i förråd eller till och med slängas. Att köpa begagnade kläder bidrar till att nytillverkningen minskar. Det i sig innebär att du bidrar till en mer hållbar utveckling genom att handla hos oss. Vi är miljöcertifierade och det vi inte kan sälja i butik säljer vi till återvinning, t.ex. osäljbara böcker och metall.

7. Vad kan du göra?

Ju mer du handlar hos oss, desto större nytta kan Göteborgs Stadsmission göra bland människor i utsatthet. Dessutom kan du skänka möbler, hemtextil, prydnadsföremål, böcker, kläder och husgeråd som vi kan sälja. På så sätt får dina saker ett nytt liv. Vi tar bara emot kläder och saker som är hela och rena. Olika stilar och trender är bara roligt!

8. Hur lämnar du in ditt överskott?

Du är välkommen direkt till våra butiker. Har du större möbler eller många möbler kan du ringa till oss på Insamlingscentralen 031-84 20 20 måndag-fredag kl 10.00-15.00 eller mejla insamlingscentralen@stadsmissionen.org

Hitta till Insamlingscentralen

Varmt välkommen!