Mer

Vill du skänka kläder, böcker och prylar till Göteborgs Stadsmission?

Du får du gärna vända dig till vår insamlingscentral som finns belägen i Bellevue, Gamlestaden på Korpralsgatan 2. Öppet vardagar kl 8.30-16.30. (karta). Telefonnummer: 031-84 20 20.

Om du inte har möjlighet att komma med dina gåvor till insamlingscentralen i Gamlestaden så har vi åtta butiker som också har möjlighet att ta emot era gåvor. Utanför butiken i Frölunda, på Lergöksgatan 4, finns även en insamlingsbox.

Sveriges Stadsmissioner i samarbete med Åhléns

Nu kan du även lämna dina gamla kläder och prylar i ditt närmsta Åhlénsvaruhus! I hela landet finns insamlingsboxar till förmån för Sveriges Stadsmissioner. Sakerna går både till människor i utsatthet som kommer till stadsmissionernas verksamheter, och säljs i våra secondhand-butiker. Läs gärna mer om samarbetet här.

Har du möbler eller större gåvor?

Skänk då gärna till vår butik på Kretsloppsparken Alelyckan, där har vi möjlighet att hantera den gåvan på bästa sätt då vi har plats och fungerande återvinningsmöjligheter.

Vill du att vi hämtar dina gåvor?

Välkommen att boka hämtning genom att ringa 031-84 20 20 eller maila till oss på insamlingscentralen@stadsmissionen.org, skicka gärna samtidigt bild på det du vill skänka. Då vi vill värna om miljön och förkorta sträckan mellan givaren och verksamheterna är det en fördel om ni lämnar gåvan direkt till oss. Men tveka inte att ringa eller maila om ni inte har den möjligheten.

Gåvorna som skänks till Göteborgs Stadsmission ska vara hela och rena.

Vi tar gärna emot:
· Prylar – stora som små
· Möbler – mindre möbler, köksbord, stolar mm
· Cyklar
· El-artiklar
· Leksaker
· Diverse prylar
· Kläder  – hela och rena
· Skor
· Accessoarer
· Oöppnade hygienartiklar

Vi arbetar konstant med att försöka använda våra lastbilar så miljöeffektivt som möjligt.  Som gåvogivare kan du hjälpa till genom att plocka ihop fler saker du vill skänka så att vi kan fylla våra lastbilar. Prata gärna med dina grannar om ni kan samla ihop saker ni vill skänka och på så sätt kan vi fylla lastbilen.

Vi hämtar bara sådant våra chaufförer på plats anser att vi kommer att kunna sälja i våra butiker. Allt överskott från försäljningen går till våra gåvofinansierade verksamheter. Detta innebär att finare varor kan säljas för ett högre pris, och generera ett större överskott. På så sätt är du som gåvogivare med och bidrar till en bättre stad för socialt utsatta.

Vi har också ett ansvar gentemot våra chaufförer gällande deras arbetsmiljö, därför kan vi inte ta emot vissa saker:

Vad vi inte kan ta emot:
· Smutsiga och ohygieniska produkter
· Trasiga och oanvändbara produkter
· Vitvaror
· Stora skåp
· Stora soffor
· Använda madrasser
· Byggmaterial
· CD-ställ
· Golfklubbor och golfbagar
· VHS-filmer
· Tjock-TV
· Skrivare

Vi strävar alltid efter att just era gåvor skall göra nytta där behoven finns. Men behoven och förutsättningarna ändras hela tiden, så om ni är osäkra – tveka aldrig på att ringa eller maila era frågor, så försöker vi hjälpa till efter bästa förmåga.

Tack för att du skänker till oss och är med och bidrar!

Återvinningscentraler

Vi hämtar även prylar som lämnats till följande återvinningscentraler:

Bulycke Återvinningscentral
Adress: 031-368 27 00
Bulyckevägen 10

Bälinge Återvinningscentral
Adress: Tokebackavägen 6
Telefon: 0322 – 61 70 80

Sollebrunns Återvinningscentral
Adress: Torps industriområde
Telefon: 0322 – 61 70 80

Sävenäs Återvinningscentral
Adress: Von Utfallsgatan 29
Telefon: 031-368 27 00

Vad händer med gåvan?

Göteborgs Stadsmissions insamlingscentral vidarebefordrar gåvorna till våra sociala verksamheter och till vårt Remake-projekt samt våra second hand-butiker. Det ekonomiska överskottet från försäljningen i second hand-butikerna går till de sociala verksamheterna.

Det är viktigt för oss i vårt arbete att kunna tillvarata gåvan på bästa sätt då vi ständigt måste vara flexibla och där vi måste anpassa våra verksamheter efter stadens behov.

Vad händer med gåvor som inte går att använda i våra verksamheter?

Vi har idag väl fungerande återvinningskanaler för våra restprodukter som wellpapp, plast, metall, böcker, etc. Vi återvinner på bästa möjliga sätt för att spara på jordens resurser och värna om vår miljö. Vi ser oss själva som en del i ett kretslopp där vi spelar en viktig roll för utvecklingen av de gåvor som av olika anledningar inte går att sälja eller gagnar någon verksamhet.