Sommaren är för alla - Göteborgs stadsmission
Mer

Sommarlovet – ett pärlband av härliga dagar njuta av. Men inte för alla. I Göteborg finns många barn som växer upp i familjer präglade av fattigdom, missbruk eller psykisk ohälsa. För dessa barn är sommarlovet en tuff tid. Stöd Göteborgs Stadsmissions sommarkollo där barn och föräldrar får en paus i en annars otrygg vardag. Din gåva ger barn i vår stad en tryggare sommar och härliga minnen att ta med sig tillbaka till skolan.

Du behövs! Bli månadsgivare

Genom att bli månadsgivare bidrar du både till akuta och långsiktiga insatser för människor som behöver stöd. Tack för att du gör skillnad varje dag, året om.

Swish: 90 01 702

Tack för att du är med och bidrar till att fler barn får varma sommarminnen att ta med sig tillbaka till skolan.

Hur många dagars sommarkollo kan ditt företag bidra med?

Tillsammans med näringslivet kan vi skapa en bättre tillvaro för barn och föräldrar i Göteborg. Hur många dagars sommarkollo kan ni bidra med?

Därför ordnar Stadsmissionen ett sommarkollo

För vissa barn är sommarlovet alldeles för långt. Runt om i Göteborg lever många barn i familjer präglade av fattigdom, missbruk, psykisk ohälsa eller hemlöshet.

För dessa barn är sommarlovet en svår tid. Medan klasskompisarna kan se fram emot ett pärlband av härliga dagar på stranden och kanske en resa utomlands eller till mormor och morfar lämnas dessa barn kvar hemma i bostadsområdet när skola och fritids stänger. Lever man i en familj som saknar en tillräcklig inkomst står kylskåpet ofta tomt. För barn och unga som har föräldrar som lider av psykisk ohälsa eller har missbruksproblem förvärras ofta situationen på sommaren och otryggheten ökar. Att inte ha några roliga sommarminnen att komma tillbaka till skolan med är även det mycket ångestfyllt för de barn som drabbas.

Vi möter dessa barn i våra verksamheter. Och vi vill ge alla i vår stad en möjlighet att bidra till att fler barn och deras familjer får härliga sommarminnen och en chans att ta första steget mot en bättre tillvaro. Mitt bland alla glada ungar på skolavslutningen finns det flera som har en stor klump i magen.

Genom att ges stöd och hjälp med det allra mest nödvändiga och genom att få åka på Stadsmissionens sommarkollo där barn och vuxna får en paus från sin tuffa vardag och tillsammans i en lugn miljö få uppleva sådant som annars bara skulle varit en avlägsen dröm. Hos oss får föräldrarna också fortsatt stöd för att ta sig ur sin situation.

stadsmissionen-sommarkollo

Stadsmissionens sommarkollo är gratis för alla medföljande. Där finns kunnig välutbildad personal som underhåller barnen och ger stöd till de vuxna. Här får man grilla, bada, lära sig cykla och spela teater och mycket, mycket mer. De vänskapsband som knyts under vistelsen finns ofta kvar även efteråt och familjerna fortsätter att träffas både på de aktiviteter som anordnas av Stadsmissionen under resten av året och även spontant. På så sätt skapas det sociala skyddsnät som ofta saknas runt de barn som växer upp under tuffa förhållanden.

Tack för att du är med och gör skillnad. Tillsammans skapar vi ett Göteborg där ingen behöver ha en klump i magen inför sommarlovet.