Stöd Stadsmissionens sommarkollo - Göteborgs stadsmission
Mer

Sommarlovet – ett pärlband av härliga dagar njuta av. Men inte för alla. I Göteborg finns många barn som växer upp i familjer präglade av fattigdom, missbruk eller psykisk ohälsa. För dessa barn är sommarlovet en tuff tid. Stöd Göteborgs Stadsmissions sommarkollo där barn och föräldrar får en paus i en annars otrygg vardag. Din gåva ger barn i vår stad en tryggare sommar och härliga minnen att ta med sig tillbaka till skolan.

Hur många dagars sommarkollo kan ditt företag bidra med?

Tillsammans med näringslivet kan vi skapa en bättre tillvaro för barn och föräldrar i Göteborg. Hur många dagars sommarkollo kan ni bidra med?

Ge en sommargåva - för 15000 kronor hjälper ni 15 barn

Bada varje dag, äta frukost, lunch, mellis och middag. Gå på cirkus och spela fotboll. Att kunna säga att du också har varit på all inclusive. Hos oss kostar den 1000 kr per dag. Hur många dagars sommarkollo kan ditt företag bidra med?

För femtontusen kronor får femton barn ett härligt dygn med mat, aktiviteter och samtalsstöd på vårt sommarkollo. Du bestämmer själv hur många barn ditt företag vill hjälpa.  Från 20 000 kronor blir ni vänföretag till Göteborgs Stadsmission och får marknadsföringsmaterial för 2019. Betala direkt eller med faktura och få ett digitalt vykort via mail att skicka till dina stolta medarbetare och kunder. Glad sommar!

Ni får ett digitalt vykort med företagets namn och vilken skillnad ni bidragit med skickat via mail.

Exklusivt CSR-erbjudande för ditt företag

För 100 000 kronor kan du och dina anställda vara med och anordna en aktivitet tillsammans med barnen och deras föräldrar, där ni till exempel kan grilla och spela kubb på sommarkollot. En fantastisk upplevelse för dig och din personal där ni får en chans att hjälpa till på plats. Erbjudandet är begränsat till tre företag – först till kvarn! Ni blir också vänföretag till Göteborgs Stadsmission och får unikt marknadsföringsmaterial.

Tack för att du vill vara med och ge fler barn en sommar att minnas! Hur många dagars sommarkollo kan ni betala för? Maila dina fakturauppgifter till jennie.elheim@stadsmissionen.org. Vi skickar en faktura och ditt digitala vykort som du stolt kan skicka vidare till medarbetare och kunder. 

Tack för att du vill vara med och ge fler barn en sommar att minnas! Hur många dagars sommarkollo kan ni betala för? Betala direkt, så mailar vi dig till digitala vykort som du stolt kan skicka vidare till medarbetare och kunder.

Hur mycket vill du ge?


Hur vill du betala?

Kontaktuppgifter


Vänligen ange en korrekt e-postadress om du vill ta emot vårt nyhetsbrev.


Har du frågor? Kontakta Jennie Elheim på jennie.elheim@stadsmissionen.org eller ring på 031-755 36 14!

Därför ordnar Stadsmissionen ett sommarkollo

För vissa barn är sommarlovet alldeles för långt. Runt om i Göteborg lever många barn i familjer präglade av fattigdom, missbruk, psykisk ohälsa eller hemlöshet.

För dessa barn är sommarlovet en svår tid. Medan klasskompisarna kan se fram emot ett pärlband av härliga dagar på stranden och kanske en resa utomlands eller till mormor och morfar lämnas dessa barn helt ensamma när skola och fritids stänger. Lever man i en familj som saknar en tillräcklig inkomst står kylskåpet ofta tomt. För barn och unga som har föräldrar som lider av psykisk ohälsa eller har missbruksproblem förvärras ofta situationen på sommaren och otryggheten ökar. Att inte ha några roliga sommarminnen att komma tillbaka till skolan med är även det mycket ångestfyllt för de barn som drabbas.

Vi möter dessa barn i våra verksamheter. Och vi vill ge alla i vår stad en möjlighet att bidra till att fler barn och deras familjer får härliga sommarminnen och en chans att ta första steget mot en bättre tillvaro. Mitt bland alla glada ungar på skolavslutningen finns det flera som har en stor klump i magen.

Genom att ges stöd och hjälp med det allra mest nödvändiga och genom att få åka på Stadsmissionens sommarkollo där barn och vuxna får en paus från sin tuffa vardag och tillsammans i en lugn miljö få uppleva sådant som annars bara skulle varit en avlägsen dröm. Hos oss får föräldrarna också fortsatt stöd för att ta sig ur sin situation.

stadsmissionen-sommarkollo

Stadsmissionens sommarkollo är gratis för alla medföljande. Där finns kunnig välutbildad personal som underhåller barnen och ger stöd till de vuxna. Här får man grilla, bada, lära sig cykla och spela teater och mycket, mycket mer. De vänskapsband som knyts under vistelsen finns ofta kvar även efteråt och familjerna fortsätter att träffas både på de aktiviteter som anordnas av Stadsmissionen under resten av året och även spontant. På så sätt skapas det sociala skyddsnät som ofta saknas runt de barn som växer upp under tuffa förhållanden.

Tack för att du är med och gör skillnad. Tillsammans skapar vi ett Göteborg där ingen behöver ha en klump i magen inför sommarlovet.