Second hand - Göteborgs stadsmission
Mer

Butiksnamn

adress och öppettider

Göteborgs stadsmissions second hand-buTiker

Välkommen till våra second hand-butiker! I våra sju butiker gör din gåva och ditt köp nytta på flera sätt. Du bidrar till minskad nyproduktion och därmed minskad påverkan av miljöresurser, du skapar arbetsmöjligheter för människor som vill komma tillbaka till arbetslivet och inte minst – du bidrar till Stadsmissionens sociala arbete. Överskottet från försäljningen går nämligen till akut hjälp och långsiktigt stöd för människor i utsatthet.

Våra butiker är populära arbetsplatser för dem som vill arbetsträna hos oss. Här får de som arbetstränar bland annat butiksvana, kassavana och erfarenhet av att jobba med lager och logistik. Det här är erfarenheter som många arbetsgivare värdesätter och som kan hjälpa arbetssökande att närma sig arbetsmarknaden. Vill du veta mer om vår arbetsträning eller hur du ska gå tillväga för att få arbetsträna i våra butiker? Läs mer här eller kontakta arbetsintegrationsteamet på: 031-755 37 00 eller e-post: arbetsintegration@stadsmissionen.org.

Tack för att du är med och bidrar!

Följ oss på Instagram för inspiration och senaste nytt från våra butiker! @stadsmissionenssecondhand_gbg


OBS!

Butiken i Alelyckan stängd pga brand

Det har brunnit i lagret på vår second hand-butik i Alelyckan i natt, 9 december. Det finns ingen misstanke om att branden är anlagd och inga människor är skadade.
Butiken i Alelyckan kommer att vara stängd en tid framöver, men det är fortfarande möjligt att skänka till butiken. Vi informerar här när vi öppnar igen.
Under tiden är ni välkomna att besöka någon av våra andra butiker!

 

Information med anledning av Corona-viruset: Vi håller alla våra second hand-butiker öppna. Vi har till viss del utökat öppettider och varje butik har ett maxantal på hur många kunder som får vistas i lokalen samtidigt, baserat på hur stor butikslokalen är. I butikerna finns handsprit till de kunder som önskar, det finns skyltar som påminner om att hålla avstånd och vid våra kassadiskar finns avskiljande plexiglas. När du besöker oss – tänk på att hålla avstånd till både andra kunder och personal. Stanna hemma om du är sjuk. Tack för att du bidrar till ett hållbart samhälle och vårt sociala arbete genom att handla hos oss!


ALELYCKAN (KRETSLOPPSPARKEN)

OBS! Butiken är tillfälligt stängd pga brand (9 december 2020). Stadsmissionens second hand vid Kretsloppsparken i Alelyckan är vår största butik med fullsortiment. Tack vare närheten till återvinningscentralen fylls butiken på ofta.

Visa karta

Alingsås

Vår butik i Alingsås har ett fint utbud av kläder, möbler och inredningsdetaljer. Här finns något för alla stilar!

Öppet:

Måndag-fredag: 10-18
Lördag: 10-15
Söndag: Stängt

Visa karta

BELLEVUE

På Korpralsgatan 1 hittar du allt från möbler och husgeråd till kläder och pyssel. Här är vi duktiga på att ta tillvara på de gåvor vi får.

Öppet:

Måndag-fredag: kl 10-18
Lördag-söndag: kl 10-16

Visa karta

Frölunda

Vår populära butik i Frölunda hittar du på Lergöksgatan 4. Här finns en stor fullsortimentsbutik med hög fyndfaktor. Utanför butiken finns även en insamlingsbox.

Öppet:

Måndag-fredag 10-18
Lördag 10-16
Söndag Stängt

Visa karta

Mölndal Galleria – pop up

Välkommen till vår pop up som håller öppet året ut. Alla varor i denna butiken är handplockade och noga utvalda specifikt för denna butik.

Öppet:

Måndag-fredag: 10-19
Lördag-söndag 10-16

STIGBERGSTORGET

På vår butik på Stigbergstorget hittar du en av stans största och mest välsorterade second hand-bokavdelning! Förutom böcker har vi även konst, musik, kläder, glas och porslin. Välkommen in!

Öppet:

Måndag-fredag: 10-18
Lördag: 10-16
Söndag: Stängt

Visa karta

SVINGELN

Stadsmissionens second hand på Norra Ågatan 6 är en mindre butik med fokus på kläder och prylar. Vi finns nära hållplatsen Svingeln. Välkommen in!

Öppet:

Måndag-fredag: kl 10-18
Lördag: kl 10-16
Söndag: Stängt

Visa karta

Tillitsbutiken – pop up

Detta är en pop up-butik i samarbete med Göteborg & Co och en del av Julstaden där vi får möjlighet att lyfta flera delar av Stadsmissionens viktiga hållbarhetsarbete. I denna butik är det kunden som bestämmer priset.

Öppet:

Torsdag-fredag kl 12-19
Lördag kl 12-17
Söndag kl 12-16