Second hand - Göteborgs stadsmission
Mer

Butiksnamn

adress och öppettider

Göteborgs stadsmissions second hand-buTiker

Välkommen till våra second hand-butiker! I våra tio butiker gör din gåva och ditt köp nytta på flera sätt. Du bidrar till minskad nyproduktion och därmed minskad påverkan av miljöresurser, du skapar arbetsmöjligheter för människor som vill komma tillbaka till arbetslivet och du bidrar till Stadsmissionens sociala arbete. Av de gåvor som kommer in förmedlar vi kläder till människor i utsatthet.

Våra butiker är populära arbetsplatser för dem som vill arbetsträna hos oss. Här får den som arbetstränar bland annat butiksvana, kassavana och erfarenhet av att jobba med lager och logistik. Det här är erfarenheter som många arbetsgivare värdesätter och som kan hjälpa arbetssökande att närma sig arbetsmarknaden. Vill du veta mer om vår arbetsträning eller hur du ska gå tillväga för att få arbetsträna i våra butiker? Läs mer här eller kontakta arbetsintegrationsteamet på: 031-755 37 00 eller e-post: arbetsintegration@stadsmissionen.org.

Tack för att du är med och bidrar!

Alla våra butiker har öppet på 1 maj. Se tider för varje butik nedan!

Följ oss på Instagram för inspiration och senaste nytt från våra butiker! @stadsmissionenssecondhand_gbg


Information med anledning av Corona-viruset: Vi håller våra second hand-butiker öppna. Vi har till viss del utökat öppettider och varje butik har ett maxantal på hur många kunder som får vistas i lokalen samtidigt, baserat på hur stor butikslokalen är. I butikerna finns handsprit till de kunder som önskar, det finns skyltar som påminner om att hålla avstånd och vid våra kassadiskar finns avskiljande plexiglas. När du besöker oss – tänk på att hålla avstånd till både andra kunder och personal. Stanna hemma om du är sjuk.


Alelyckan (Kretsloppsparken)

Butiken är stängd pga av en brand. Hallen för gåvoinlämning är fortsatt öppen och vi är tacksamma för alla gåvor som kommer in. Vi tar gärna emot möbler, men kan tyvärr inte hantera större skrymmande möbler just nu. Vi hoppas på förståelse för detta. Kunder hänvisas till vår butik i Bellevue där vi nu säljer möbler!

Öppet:

Butiken öppnar igen 3 augusti kl 10-18

Visa karta

Alingsås

Vår butik i Alingsås har ett fint utbud av kläder, möbler och inredningsdetaljer. Här finns något för alla stilar!

Öppet:

Måndag-fredag: kl 10-18
Lördag: kl 10-15
Söndag: Stängt
Kristi himmelsfärdsdag kl 10-15

Visa karta

Arkaden

25 mars poppar vi upp i Arkaden i centrala Göteborg. Välkommen till en butik med utvalt second hand-sortiment, remake, hyrtjänst och lagningstjänst!

Öppet:

Måndag-fredag kl 10-19
Lördag kl 10-18
Söndag kl 11-17
Kristi himmelsfärdsdag kl 11-17

Bellevue

På Korpralsgatan 1 hittar du allt från möbler och husgeråd till kläder och pyssel. Här är vi duktiga på att ta tillvara på de gåvor vi får.

Öppet:

Måndag-fredag: kl 10-18
Lördag-söndag: kl 10-16
Kristi himmelsfärdsdag kl 10-16
Pingstafton kl 10-16
Pingstdagen kl 10-16

Visa karta

Frölunda

Vår populära butik i Frölunda hittar du på Lergöksgatan 4. Här finns en stor fullsortimentsbutik med hög fyndfaktor. Utanför butiken finns även en insamlingsbox.

Öppet:

Måndag-fredag kl 10-18
Lördag kl 10-16
Söndag Stängt
Kristi himmelsfärdsdag kl 10-16

Visa karta

Kungsmässan

Äntligen finns Stadsmissionens second hand i Kungsbacka! Vi finns på Kungsmässans andra våning.

Öppet:

Måndag-fredag kl 10-20
Lördag-söndag kl 10-18
Kristi himmelsfärdsdag kl 10-18
Pingstafton kl 10-18
Pingstdagen kl 10-18

Mölndal Galleria

Välkommen till vår butik i Mölndal Galleria! Alla varor i denna butiken är handplockade och noga utvalda specifikt för denna butik.

Öppet:

Måndag-fredag: kl 10-19
Lördag-söndag kl 10-16
Kristi himmelsfärdsdag kl 10-17

Stigbergstorget

OBS! Måndag 15 mars öppnar butiken kl 12 pga ett planerat strömavbrott. På vår butik på Stigbergstorget hittar du en av stans största och mest välsorterade second hand-bokavdelning! Förutom böcker har vi även konst, musik, kläder, glas och porslin. Välkommen in!

Öppet:

Måndag-fredag: kl 10-18
Lördag: kl 10-16
Söndag: Stängt
Kristi himmelsfärdsdag kl 10-16

Visa karta

Svingeln

Stadsmissionens second hand på Norra Ågatan 6 är en mindre butik med fokus på kläder och prylar. Vi finns nära hållplatsen Svingeln. Välkommen in!

Öppet:

Måndag-fredag: kl 10-18
Lördag: kl 10-16
Söndag: Stängt
Kristi himmelsfärdsdag kl 10-16
Pingstafton kl 10-16
Pingstdagen Stängt

Visa karta

Vårväderstorget

Välkommen till vår second hand-butik på Vårväderstorget. Butikens drivs av unga vuxna inom ramen för projektet Grön omställning.

Öppet:

Måndag-fredag kl 13-18
Lördag Kl 10-16
Kristi himmelsfärdsdag kl 11-16