Bli volontär - Göteborgs stadsmission

Var med och gör skillnad

Att göra det som ingen annan gör, att räcka ut en hand till dem som andra har gett upp hoppet om och möta de människor som ingen annan möter. Det är centralt för alla våra verksamheter. Våra volontärer är en viktig del i det arbetet. Att ta sig tiden att möta människor, bidra med sin kompetens och medmänsklighet är ovärdeligt. Tillsammans kan vi göra skillnad.

Vid ett tillfälle tog en kvinna min hand och sa att mitt leende var det bästa på hela hennes dag. Det känns fint att öppna upp och ge av sin tid.

Läs hela Monicas berättelse här.

Hos oss har de flesta volontärer kontinuerliga uppdrag som tar ca 5 timmar i veckan, men vi har också volontärer som hoppar in då och då vid punktinsatser. Dessutom har vi ibland speciella projekt som vi rekryterar volontärer till och då är själva uppdragstiden begränsad.

Exempel på uppdrag är läxhjälp, matlagning och kaféarbete, men det kommer hela tiden nya uppdrag utifrån behov som uppstår.

Vill du bli volontär?

För att bli volontär anmäler du först ditt intresse för något uppdrag, du blir därefter intervjuad och får sedan gå en introduktionsutbildning där du bland annat får lära dig mer om vår värdegrund, vilka vi möter, rollen som volontär och saker att tänka på kring bemötande. Vi begär utdrag ur belastningsregistret om du kommer att ha uppdrag i verksamheter med barn under 18 år.

Om du har någon speciell yrkeskompetens du tror att vi kan ha nytta av så maila oss gärna!

LEDIGA UPPDRAG

Vi använder oss av Volontärbyrån som rekryteringsportal, klicka på länken nedan för att se vilka uppdrag vi söker volontärer till just nu. Varmt välkommen med din intresseanmälan!

Till vår sida på Volontärbyrån >>>


Kontakta oss för mer frågor

Jakob Lindman

Jakob Lindman

Volontärsamordnare

Barlastgatan 2, 414 63 Göteborg


Är du intresserad av att arbeta hos oss?

Här hittar du alla våra lediga tjänster!