Bli volontär - Göteborgs stadsmission
Att göra det som ingen annan gör, att räcka ut en hand till dem som andra har gett upp hoppet om och möta de människor som ingen annan möter. Det är centralt för alla våra verksamheter. Våra volontärer är en viktig del i det arbetet. Att ta sig tiden att möta människor, bidra med sin kompetens och medmänsklighet är ovärderligt. Tillsammans kan vi göra skillnad.

Tidsåtgång

Hos oss har de flesta volontärer kontinuerliga uppdrag, men vi rekryterar även till punktinsatser eller tidsbegränsade projekt.


  • Kontinuerliga uppdrag på ca 5 timmar i veckan
  • Punktinsatser
  • Begränsad uppdragstid inom ett projekt

Exempel på uppdrag

Nya volontäruppdrag kommer löpande, allt eftersom nya behov uppstår i verksamheten. Här är några exempel på vad du som volontär kan göra:


  • Läxhjälp
  • Matlagning
  • Kaféarbete

Vill du bli volontär?

För att bli volontär anmäler du först ditt intresse för något uppdrag, du blir därefter intervjuad och får sedan gå en introduktionsutbildning där du bland annat får lära dig mer om vår värdegrund, vilka vi möter, rollen som volontär och saker att tänka på kring bemötande. Vi begär utdrag ur belastningsregistret om du kommer att ha uppdrag i verksamheter med barn under 18 år.

Om du har någon speciell yrkeskompetens du tror att vi kan ha nytta av så maila oss gärna! Vi använder oss av Volontärbyrån som rekryteringsportal, klicka på länken nedan för att se vilka uppdrag vi söker volontärer till just nu. Varmt välkommen med din intresseanmälan!

Volontärberättelser

Volontär

”Jag blir drabbad av ensamheten”

På Göteborgs Stadsmission har vi uppemot 270 volontärer. Uppdragen är vitt skilda och en del har fasta återkommande uppdrag, medan andra gör större punktinsatser. Malin Thunberg delar med sig av sina tankar kring att vara volontär.

Volontär

"I slutet av dagen har jag betytt något för någon"

Idag är det internationella volontärdagen! Vi vill passa på att lyfta våra fantastiska volontärer bidrar med sin tid, sina kunskaper och sitt engagemang till det arbete vi gör. De gör att vi kan göra mer och fler insatser för de människor vi möter. En av dessa grymma volontärer är Josefine Thorén!

Volontär
volontär stadsmissionen

VOLONTÄRARBETET – EN SAKNAD PUSSELBIT

När Monica Lingdén hälsade på sin pappa som bodde på ett äldreboende upptäckte hon någonting. Nämligen att hennes besök inte bara hade en positiv inverkan på hennes far utan även på andra som bodde där. Det fick henne att fundera kring att bli volontär, att glädja andra med sin tid och närvaro. En sökning på internet gav träff på Göteborgs Stadsmission och bollen var i rullning.

Kontakta oss

Jakob Lindman

Volontärsamordnare

Barlastgatan 2, 414 63 Göteborg