Nyheter - Göteborgs stadsmission

Stadsmissionens second hand och Way out west

4 juli, 2024 • Ämne: Nyheter

Stadsmissionens second hand och Way out west går även i år samman för att festivalens merchandisekollektion ska vara cirkulär! Stadsmissionens second hand har sorterat ut plagg som hoodies, t-shirts och skjortor som sedan kommer att tryckas med Way out west-loggor på plats i Slottsskogen under festivalen 8-10 augusti.

Att förvandla en lägenhet till ett hem

27 juni, 2024 • Ämne: Boende & behandling

Som examensarbete valde Jakob Tangen, student på Högskolan för konst och design i Göteborg, att hjälpa hyresgäster inom Bostad först att skapa en hemkänsla genom att designa och tillverka föremål till deras hem utifrån deras tycke, smak och önskningar. Läs intervjun med en av hyresgästerna som beskriver hur det gick.

Sommaraktiviteter

18 juni, 2024 • Ämne: S:t Johanneskyrkan

Vi hittar på somriga aktiviteter under juni, juli och augusti. Vill du delta i en aktivitet anmäl dig till någon i stödteamet. Klicka här för att läsa mer.

kyrkan-stadsmissionen

Öppettider i sommar

18 juni, 2024 • Ämne: S:t Johanneskyrkan

Under sommaren har S:t Johanneskyrkan öppet kl 9.30-13.30 alla dagar. Dessa tider gäller 24 juni-14 augusti. Johannesmässan på onsdagar hålls kl 14 och bibelsamtalet på fredagar hålls också kl 14. Hela sommaren genomförs olika aktiviteter. Vilka aktiviteterna är finns att läsa i en separat nyhet eller på anslag i S:t Johanneskyrkan. 

Midsommarfirande i S:t Johanneskyrkan

18 juni, 2024 • Ämne: Nyheter

Vi firar de stora högtiderna tillsammans i S:t Johanneskyrkan. Så också midsommar. Välkommen att fira med oss!

”Jag hade själv behövt en peer support när jag kämpade”

11 juni, 2024 • Ämne: Boende & behandling

Mary Larsen anställdes som peer support på Göteborgs Stadsmission under våren 2024. Nu jobbar hon på den brukarstyrda mötesplatsen och kan tack vare sin egen erfarenhet av ett liv i utsatthet hjälpa andra. Läs Marys berättelse här. 

”Vad händer med de ukrainska flyktingarna?” var titeln på dagens Samsnack  

31 maj, 2024 • Ämne: Nyheter

Situationen för Ukrainska flyktingar är en fråga som engagerar många i Göteborg. Det blev tydligt imorse när Göteborgs Stadsmission och Räddningsmissionen åter igen bjöd in till Samsnack, den här gången med titeln "Vad händer med de ukrainska flyktingarna?"