Nyheter - Göteborgs stadsmission
Mer

Livsberättargrupper ger ökad livskvalitet

9 oktober, 2019 • Ämne: Gemenskap

Är du över 61 år och vill träffa andra äldre i en samtalsgrupp för att prata om livet? Du är då varmt välkommen att delta i någon av våra livsberättargrupper.

Ny föreställning med Adesso

7 oktober, 2019 • Ämne: Second hand

Adesso ger föreställningen "En tidning som täcke, en gatsen som kudde, trottoaren som säng".

Öppenvårdsmottagningen öppnar drop in för unga

27 september, 2019 • Ämne: Beroende

Är du, eller känner du någon, mellan 18-29 år som upplever en beroendeproblematik? Nu tar vår öppenvårdsmottagning emot patienter mellan 18-29 år varje torsdag mellan kl. 13-16, för att svara på frågor och erbjuda nykterhetsstöd och stöd till drogfrihet.

Göteborgs Stadsmissions matcentral är invigd

26 september, 2019 • Ämne: Nyheter

Arbetet på Göteborgs Stadsmissions matcentral är i full gång vilket blev tydligt på invigningen den 25 september. Vi bjöd in matleverantörer samt organisationer som är med och bidrar för en rundtur på lagret – något som var mycket uppskattat av gästerna.

Ekonomisk hjälp till barnfamiljer

16 september, 2019 • Ämne: Fattigdom

En 12-årig flicka berättade om hur andra skämtade om att hon var så fåfäng som hade gympaskor mitt i vintern. Men det berodde inte på fåfänga. Anledningen var att hon delar ett par vinterskor med sin syster. Hennes lärare hade också strängt sagt till henne att hon måste ha med sig regnkläder som de andra barnen. Nu står hon istället ensam under tak och tittar på när de andra leker.

Nu ska även norska unga bli Stress-smarta

11 september, 2019 • Ämne: Second hand

Utbildningsmaterialet Stress-smart finns nu även på norska.

Hälsning från European conference in domestic voilence

5 september, 2019 • Ämne: Nyheter

Den internationella konferensen, European conference in domestic voilance (EDCV), hålls för tredje året och denna gång i Oslo. Under konferensen samlas forskare, akademiker, professionella och politiker från 41 olika länder, kring en bred variation av frågor som rör våld i nära relation. Syftet är att förmedla ny evidensbaserad kunskap, överbrygga perspektiv och skapa berikande möten för nya arbetssätt och samverkansformer.