Mer

För vissa barn är sommarlovet alldeles för långt

18 april, 2019 • Ämne: Fattigdom

Sommarlovet – ett pärlband av härliga dagar njuta av. Men inte för alla. I Göteborg finns många barn som växer upp i familjer präglade av fattigdom, missbruk och psykisk ohälsa. För dessa barn är sommarlovet en tuff tid. Stöd Göteborgs Stadsmissions sommarkollo där barn och föräldrar får en paus i en annars otrygg vardag. Din gåva ger barn i vår stad en tryggare sommar och härliga minnen att ta med sig tillbaka till skolan.

Vi firar påsk i S:t Johanneskyrkan

16 april, 2019 • Ämne: Gemenskap

S:t Johanneskyrkan bjuder in till påskfirande. Som alltid är kyrkan öppen alla dagar och på påskafton och påskdagen bjuds det på buffé.

”Språkkaféet är jättebra för mig!”

4 april, 2019 • Ämne: Gemenskap

Stadsmissionen har startar språkkafé för att hjälpa besökarna att bättra på sin svenska. En grupp för de som är nybörjare och en grupp för de som redan kan svenska i viss utsträckning.

Berättelse från Stigbergskliniken

2 april, 2019 • Ämne: Beroende

"Här behöver vi inte känna oss misslyckade, och missanpassade, för vi är ofta missförstådda och misstagna för farliga, eller misskötta och missade i statistiken." Läs hela berättelsen från en man som varit på Stigbergskliniken.

STADSMISSIONEN STARTAR SKYDDADE BOENDEN FÖR KVINNOR MED BARN I FOKUS

29 mars, 2019 • Ämne: Nyheter

– Våld är så mycket mer än en knytnäve. Det kan handla om ekonomiskt våld, psykiskt våld, fysiskt våld, sexuellt våld. Allt som begränsar den enskildes möjligheter till att leva ett fritt liv. Där tror jag att Stadsmissionen kan göra skillnad i Göteborg, säger Catarina Berndtsson, enhetschef för de nya skyddade boendena. I och med den […]

Det är inte lätt att gå från sin man – gå var?

29 mars, 2019 • Ämne: Nyheter

För många av de kvinnor vi möter är det sociala sammanhang och den trygga plats vi erbjuder otroligt viktig. Den är ett steg på vägen i att söka vidare hjälp, eller ett steg i återhämtningen och nystarten efter att ha lämnat en våldsam relation. Utan nätverk, sammanhang eller en stabil ekonomi är det svårt att veta hur man kan komma vidare. Eller hur man ska börja.

Nu lyfter vi Lövgärdet

22 mars, 2019 • Ämne: Gemenskap

Tillsammans med flera andra aktörer vill vi lyfta Lövgärdet.