Nyheter - Göteborgs stadsmission
Mer

Ny rapport från Sveriges Stadsmissioner och Bris om barn som upplevt våld och som vistats i skyddat boende

8 juli, 2020 • Ämne: Boende och Beroende

I en ny rapport lyfts barns egna röster och erfarenheter.

Sommarkassar till 200 barnfamiljer

30 juni, 2020 • Ämne: Nyheter

Det har varit en speciell vår. Vi har ställt om, delat ut över 1000 matkassar, fått upp portabla handfat och nu senast: levererat 600 sommarkassar. Med er hjälp kan vi agera snabbt när det behövs.

Göteborgs Energi står för värme och ljus

29 juni, 2020 • Ämne: Företagsvänner

Göteborgs Energi är en av våra huvudpartners. De tar ansvar för Göteborg genom att stå för värmen i våra sociala verksamheter, och alla de värmeljus som dagligen tänds i S:t Johanneskyrkan.

Nu släpper Bris i samarbete med Sveriges Stadsmissioner rapporten ”Barns röster”, en rapport om barnrättsperspektiv i skyddat boende

24 juni, 2020 • Ämne: Boende och Beroende

Hösten 2018 inledde Sveriges stadsmissioner ett unikt samverkansprojekt med Bris där vi tillsammans tar fram ett koncept för att starta och driva skyddade boenden med barnrättsperspektiv.

Göteborgs stad och Göteborgs Stadsmission går samman och erbjuder 176 ungdomar sommarjobb

16 juni, 2020 • Ämne: Nyheter

På grund av Covid-19 har Göteborgs stad och Göteborgs Stadsmission via ett idéburet offentligt partnerskap (IOP) startat upp en ny tillfällig verksamhet inom Stadsmissionen för att erbjuda 176 ungdomar sommarjobb i år.

Förening erbjuder mentorskap till personer som lever i beroende eller hemlöshet

8 juni, 2020 • Ämne: Boende och Beroende

Föreningen Mot Ensamhet och Utanförskap (FMEU) består av 11 medlemmar som alla har olika erfarenheter av beroende och hemlöshet. Syftet med föreningen är att erbjuda mentorskap till andra utsatta.

Hög beläggning på Stadsmissionens skyddade boende

8 juni, 2020 • Ämne: Boende och Beroende

Göteborgs Stadsmissions skyddade boenden består av två olika boenden: villa Josefin och villa Cecilia. Medan verksamheten på villa Cecilia pausas på grund av försenad lagstiftning har vi hög beläggning på villa Josefin.