Mer

Stå upp för löftena – släpp in oss idéburna aktörer i välfärden

14 februari, 2019 • Ämne: Nyheter

Debattartikel: "Redan 2012 skrev representanter för Göteborg stad tillsammans med den idéburna sektorn under en överenskommelse om att ge möjligheter för civilsamhällets organisationer att bli viktiga aktörer inom välfärdsutvecklingen. Nu är det dags att hedra överenskommelsen."

Det är kallt i Göteborg

1 februari, 2019 • Ämne: Nyheter

Det är kallt i Göteborg. I vår kyrka är dörrarna öppna för alla besökare som vill komma in i värmen, få en stunds vila i kyrkbänkarna, äta en billig måltid eller dricka en värmande kopp kaffe. Var med och bidra till att fler ska kunna komma in i värmen.

Second hand: längtar du också till den 25e?

24 januari, 2019 • Ämne: Second hand

Längtar du också till imorgon? Vi med! Då är det nämligen dags för två härliga second hand-event!

Hur ska det gå för Sara?

23 januari, 2019 • Ämne: Hemlöshet

Sara har ingenstans att bo och är utan sysselsättning. Hon har fått avslag på sin ansökan om ekonomisk hjälp från socialtjänsten. Hon mår inte bra när hon dyker upp på Stadsmissionens vägledning. Hur ska det gå för Sara? Denna sanna berättelse är ett exempel av många på hur våra vägledare hjälper enskilda människor.

Bostad först satsar på utbildningar

14 januari, 2019 • Ämne: Hemlöshet

Bostad först behövs i hela Sverige – vi kan minska hemlösheten. Det var några tankar från deltagarna efter höstens pilotutbildning i Bostad först som hölls i Linköping. Nu fortsätter satsningen på att utbilda och berätta om Bostad först i hela Sverige genom projektet Avskaffa hemlösheten med Bostad först.

Direkt från vårt julfirande i S:t Johanneskyrkan

25 december, 2018 • Ämne: Gemenskap

Trots flera hundra personer på en och samma plats råder det ett lugn i S:t Johanneskyrkan. Här firar vi jul tillsammans. En del gäster kommer in bara för att äta, andra stannar så länge som kyrkan har öppet.

Göteborgs Stadsmission startar livsmedelscentral!

20 december, 2018 • Ämne: Nyheter

Varje år slänger livsmedelsbranschen stora mängder mat. Samtidigt finns det allt för många människor som har svårt att få pengarna att räcka till tre mål om dagen i slutet av månaden. Nu utökar Göteborgs Stadsmission sin kapacitet att ta emot livsmedel och startar en livsmedelscentral för att minska matsvinnet och öka tillgången till mat för människor i utsatthet.