Nyheter - Göteborgs stadsmission

Insamling av ytterkläder

6 september, 2021 • Ämne: Nyheter

Vi behöver ytterkläder för att rusta barnfamiljer och äldre inför hösten och vintern i Göteborg! - Vi möter en stor oro bland barnfamiljerna när hösten kommer. Barnen växer snabbt och förra årets ytterkläder är redan för små, säger Emma Anderberg, enhetschef på Drottninggatan.

Hur påverkas barnen av våldet?

1 september, 2021 • Ämne: Seminarier

Den 14 september bjöd Göteborgs Stadsmission och Maria Eriksson (professor på Ersta Sköndal Bräcke Högskola) in till en digital frukost med fokus på våld i nära relation och hur det påverkar ett barn att uppleva eller bli utsatt för våld.

Restaurang Svinn öppnar 31 augusti

26 augusti, 2021 • Ämne: Nyheter

Göteborgs Stadsmission öppnar Restaurang Svinn - en klimatsmart restaurang där alla rätter tillagas på räddade råvaror!

Vi söker familjehem och jourhem!

13 juli, 2021 • Ämne: Nyheter

Har du/ni plats över och kan erbjuda ett tryggt och stabilt hem? Gör skillnad som familjehem hos Göteborgs Stadsmission! Vi ger alla familjehem och jourhem kontinuerligt stöd, handledning och processhandledning genom erfarna familjehemskonsulenter som arbetat i många år med familjehemsvård.

Varför behövs ett sommarkollo?

7 juli, 2021 • Ämne: Nyheter

En sommar kan tyckas enkel att fylla med aktiviteter - badutflykter, picknick, grillkvällar. Men även en enkel aktivitet blir svår när en lever med små ekonomiska medel. För de många familjer som kämpar med en tuff ekonomi är det ingen självklarhet att äga en cykel man kan ta till badplatsen, att kunna köpa solkräm att smörja in barnen med, bjuda på glass eller ens köpa mat att ha med sig till utflykten. Samtidigt ger dessa till synes små saker och aktiviteter något stort och viktigt: avkoppling och återhämtning. Vi anser att alla barn och vuxna ska ha rätt till att under semestern få slappna av, slippa oro och stress och fylla på med ny energi.

Sommarkollot är igång!

7 juli, 2021 • Ämne: Nyheter

Nu är vi äntligen igång igen med årets höjdpunkt: sommarkollo! Alla barn har rätt till lek, vila och fritid. Men många växer upp utan förutsättningarna. Därför är vi så otroligt glada över att kunna erbjuda detta även i år. Tack till alla som är med och gör det möjligt!

Månadsgivarvärvare på stan

5 juli, 2021 • Ämne: Nyheter

Just nu pågår en face to face-kampanj syfte att värva månadsgivare till Göteborgs Stadsmission. Våra värvare bär väst och ID-brickor.