Nyheter - Göteborgs stadsmission

Fattigdomsrapporten 2024 – ”Jag hade ingen aning om att det var så svårt att få hjälp”

17 oktober, 2024 • Ämne: Nyheter

Höjda trösklar och ökade krav för att få ekonomiskt bistånd gör att fler människor i ekonomisk utsatthet söker hjälp hos civilsamhället - när välfärdssamhället sviker dem. Läs Fattigdomsrapporten 2024 här!

Samsnack: Ensamhet är hela samhällets ansvar – inte individens

14 oktober, 2024 • Ämne: Nyheter

Hur påverkar ensamhet unga? Det var temat för höstens andra Samsnack som ägde rum i Göteborgs Stadsmissions Mötesplats S:t Johanneskyrkan. 

Uppdaterade priser i Angered

10 oktober, 2024 • Ämne: Second hand

Sedan tidigare kan du som kund handla kläder och textil för kilopris i vår Angeredsbutik. Kläder kostar 79 kr/kg och textil 49 kr/kg. Nu gör vi ytterligare några prisjusteringar i Angered! Köp prylar för 19 kr/kg, accessoarer för 20 kr/st och skor 45 kr paret.

Konsensuskonferens – vad fungerar med Bostad först och vad krävs för att avveckla hemlösheten?

3 oktober, 2024 • Ämne: Nyheter

What works? Vad fungerar med Bostad Först och vad krävs av olika samhällsaktörer för att tillsammans skapa långsiktiga och hållbara lösningar som motverkar hemlöshet? Det var temat för Sveriges Stadsmissioners konsensuskonferens i Göteborg den 1 oktober.

Göteborgs Stadsmission öppnar nattlogi och öppen mötesplats i Trollhättan

3 oktober, 2024 • Ämne: Nyheter

Göteborgs Stadsmission och Trollhättan Stad har skrivit på ett 3-årigt IOP-avtal som innebär att vi öppnar en verksamhet i Trollhättan bestående av tre enheter.

Julklappsvagnen janos

Julklappsvagnen 7 december 2024

30 september, 2024 • Ämne: Nyheter

Lördag den 7 december kl. 11-15 är vårt traditionsenliga event julklappsvagnen tillbaka. Sedan 2015 har vi tillsammans med Spårvägssällskapet Ringlinien återupplivat ett 100 år gammalt initiativ om att åka runt i Göteborg i en spårvagn och samla in julklappar till barnfamiljer som lever i fattigdom runt om i vår stad.

Mötesplats S:t Johanneskyrkan flyttar tillfälligt

25 september, 2024 • Ämne: Nyheter

S:t Johanneskyrkan har drabbats av så kallad äkta hussvamp och kyrkan behöver stängas under tiden saneringen pågår. All verksamhet som erbjuds av Göteborgs Stadsmission på Mötesplats S:t Johanneskyrkan kommer att flytta till Haga Konserthall/gamla Smyrnahuset medan saneringsarbetet pågår.