Nyheter - Göteborgs stadsmission
Mer

Restaurang Drottninggatan öppnar igen!

19 augusti, 2019 • Ämne: Nyheter

Tisdag den 20/8 öppnar Restaurang Drottninggatan! Här lagar vi lunch på räddade råvaror och överskottet går till vårt sociala arbete i Göteborg. En bättre lunch helt enkelt!

#Metallicagivesback

9 juli, 2019 • Ämne: Nyheter

Idag spelar Metallica på Ullevi och donerar i samband med det 300 000 kr till Göteborgs Stadsmission! På plats är deltagare och medarbetare från oss för att ta emot checken och lyssna på favoritbandet. 

S:t Johanneskyrkan har öppet hela sommaren

26 juni, 2019 • Ämne: Gemenskap

S:t Johanneskyrkan stänger några timmar tidigare än vanligt på fredagar, men har öppet alla dagar hela sommaren.

Spring i vårt team 2020!

25 juni, 2019 • Ämne: Event

Nu är anmälan öppen för GöteborgsVarvet 2020. Visst springer ni i Team Stadsmissionen och för barnens skull även nästa vår?!

Frukostseminarium om skyddat boende

4 juni, 2019 • Ämne: Nyheter

Tack till alla er som kom på dagens frukostseminarium på temat att möta, bemöta och vara ett stöd i uppbrottsprocessen samt barns upplevelser och erfarenheter av att bo på skyddat boende!

Göteborgs Stadsmission startar skyddat boende med barnperspektivet i fokus

31 maj, 2019 • Ämne: Nyheter

På skyddade boenden bor lika många barn som vuxna. Ändå ses dessa boenden ofta som insatser för kvinnor och inte för barn. Därför utformar nu Göteborgs Stadsmission tillsammans med Bris ett koncept för hur både barn och vuxna kan få individ- och åldersanpassad hjälp utifrån sina rättigheter och sitt eget stödbehov.

Ny Stadsmission i Umeå

31 maj, 2019 • Ämne: Nyheter

Idag etableras Umeå Stadsmission och blir ny medlem i Riksföreningen Sveriges Stadsmissioner. Det innebär att Sveriges Stadsmissioner nu finns i tio regioner. Tre nya stadsmissioner under de senaste tre åren är ett tydligt tecken på ökad fattigdom, utsatthet och utanförskap i Sverige.