Mer
Stadsmissionen Adesso kulturverksamhet

”Att vara i nuet”

13 december, 2017 • Ämne: Nyheter

Idag lussade Adesso, Stadsmissionens kulturverksamhet, i S:t Johanneskyrkan. Vi passade på att ställa några frågor till Eva Edwall, regissör, och Stina Landahl, produktionsledare, om vad deras kulturverksamhet innebär och varför den är viktig.

Konstutställning i S:t Johanneskyrkan!

12 december, 2017 • Ämne: Nyheter

Konstnären heter Maria Körle och är en av våra kära volontärer. Hon har målat i nästan 30 år och är även utbildad grafiker.

Stadsmissionen Bostad Först

”Det viktigaste är att personen mår bra och är där man vill vara”

11 december, 2017 • Ämne: Hemlöshet

Bostad Först arbetar tvärtom från trappstegsmodellen där sista steget är en egen lägenhet. Clary Lagerström arbetar som boendeassistent på Bostad Först, vi har frågat henne om hur hon ser på modellen.

Stadsmissionen Allan Hallén

”HAN VILLE HJÄLPA MÄNNISKOR”

11 december, 2017 • Ämne: Hemlöshet

Eldsjälen, initiativtagaren och inte minst mannen som gjorde det ingen annan kunde: skaffade fram lägenheter. Så minns medarbetare sin kollega, och sonen Jan sin pappa, Allan Hallén.

BARNKLÄDER, LEKSAKER, BARNMÖBLER!

6 december, 2017 • Ämne: Second hand

Har du barnsaker hemma som du inte behöver? Stadsmissionens second hand Ebbes Hörna är just nu i stort behov av barnkläder och annat till våra yngsta.

Stadsmissionen julklappsvagnen

TUSEN TACK TILL ALLA SOM BIDRAGIT!

4 december, 2017 • Ämne: Nyheter

Tack alla fantastiska gåvogivare och tack alla våra ambassadörer, volontärer och alla som hjälpt till på olika sätt på lördagens julklappsvagn.

Stadsmissionen Unga forum

Ger vi verkligen unga en rättvis bild av vad det är att vara vuxen?

29 november, 2017 • Ämne: Nyheter

En ny grupp har vuxit fram under de senaste decennierna: de unga vuxna. De som är mellan 18 - ca 25 år, där att vara vuxen snarare kopplas till att ha jobb/ utbildning och bostad än att t.ex. ha blivit myndig. Vad är det som gör att vi inte blir vuxna lika snabbt idag som förr i tiden?