Nyheter - Göteborgs stadsmission

Konferens om Sveriges hemlöshetsarbete med Sam Tsemberis, grundaren av Bostad först

21 september, 2023 • Ämne: Nyheter

Drygt ett år har gått sedan Sverige fick en nationell hemlöshetsstrategi, där Bostad först beskrivs som en viktig del för att utrota hemlösheten i Sverige. Men på vilket sätt arbetar man med Bostad först runt om i landet och vad är det som krävs för att fler kommuner ska implementera programmet? Det och mycket mer stod på agendan den 19 september då verksamma inom hemlöshetsfrågor från hela landet samlades i Göteborg för att diskutera hur fler kommuner kan börja arbeta med Bostad först.

Handla för andra den 27/9

20 september, 2023 • Ämne: Nyheter

Onsdag 27 september kl. 14-18 är det åter igen dags för ”Handla för andra” i samarbete med ICA Kvantum Munkebäck. Du kan då handla på ICA Kvantum Munkebäck utifrån en inköpslista som Göteborgs Stadsmission tagit fram, baserat på de behov som finns. De inköpta varorna lämnas på plats till Stadsmissionen och distribueras sedan vidare till människor i behov av mat.

Göteborgs Stadsmission välkomnar Martin Ärnlöv som ny direktor/VD

19 september, 2023 • Ämne: Nyheter

I juni blev det klart att Martin Ärnlöv blir ny direktor/VD på Göteborgs Stadsmission och nu startar han sitt nya uppdrag. ”Det känns spännande att vara på plats och jag ser fram emot att sätta i gång”, säger Martin Ärnlöv som i sina tidigare arbeten inom civilsamhället haft samröre både med Göteborgs Stadsmission och Sveriges Stadsmissioner.

Mamma med barn

Debattartikel – En plikt att ange papperslösa barn strider mot barnkonventionen

14 september, 2023 • Ämne: Debattartikel

En informationsplikt för skolor skulle leda till att vissa barn inte vågar gå till skolan, av rädsla för att bli anmälda och utvisade. Vilket i sin tur riskerar att beröva barnet dess rätt till utbildning i praktiken, skriver Sveriges Stadsmissioner tillsammans med 16 andra representanter för civilsamhällesorganisationer i Göteborgs-Posten.

Insamling av vinterkläder 2-8 oktober

5 september, 2023 • Ämne: Nyheter

Vi behöver ytterkläder för att rusta barnfamiljer och äldre inför hösten och vintern i Göteborg! Varje dag möter vi människor som lever i hemlöshet och fattigdom och som inte har pengar till ordentliga kläder. Att få en varm jacka, mössa och vinterkängor kan göra stor skillnad och underlätta oerhört mycket för den enskilde.

”Vi måste engagera oss för barnen – de är framtiden”

21 augusti, 2023 • Ämne: Nyheter

Gabrielle är volontär hos Göteborgs Stadsmission, för henne är det ett sätt att få energi och vidga sina vyer. Under terminerna finns hon på plats på en av de skolor där vi erbjuder studiestöd för elever i mellanstadiet.

Skol-kit – akut insats för att underlätta skolstarten

14 augusti, 2023 • Ämne: Nyheter

Den här veckan drar en ny skoltermin igång. Skolstarten kan vara en stressande tid för barnfamiljer. Särskilt för dem som lever med mycket begränsade ekonomiska resurser. Barnen växer snabbt under sommaren och plötsligt passar inte kläderna längre. "Många av dem vi möter lever på marginalen hela tiden och det finns inget utrymme för nytt," säger Emma Anderberg som är enhetschef på Göteborgs Stadsmission.