Nyheter - Göteborgs stadsmission

”Jag skäms så fruktansvärt. Jag vill inte vara i den här situationen.”

24 januari, 2023 • Ämne: Hemlöshet

Hemlöshet kan se ut på många olika sätt. Den här berättelsen är från en pensionerad kvinna som vi mött i våra verksamheter. Hon halkade efter med hyran och sjukvårdsfakturorna hamnade hos inkasso när pengarna inte räckte. En dag fick hon besked om vräkning.

Spring Göteborgsvarvet för ett medmänskligare Göteborg

20 januari, 2023 • Ämne: Nyheter

Den 13 maj är det dags för Göteborgsvarvet igen och vi är med som välgörenhetspartner. Spring dina 21 km och bidra till att barn i Biskopsgården och Lövgärdet får hjälp med läxor, pensionärer i Högsbo får välbehövliga matkassar att dryga ut pensionen med och människor som lever i hemlöshet får en ordentlig frukost i S:t Johanneskyrkan i Masthugget. Tillsammans gör vi skillnad!

Pelle Collins fyller i check

ICA Kvantum Munkebäck skänker 1 100 000 kronor

9 januari, 2023 • Ämne: Nyheter

Varje år i december åker Göteborgs Stadsmissions julklappsvagn runt i Göteborg för att ta emot gåvor som stöttar barnfamiljer i ekonomisk utsatthet. I december 2022 höjde Pelle Collins och sitt Ica Kvantum Munkebäck den största enskilda gåvan någonsin.

Ukrainare får stanna kvar i Öckerö kommun tack vare fint samarbete

9 januari, 2023 • Ämne: Nyheter

Sedan kriget startade i Ukraina har vi välkomnat totalt 45 ukrainare till vårt boende på Hönö. Tack vare ett gott samarbete mellan Hönö Missionskyrka, Öckerö kommun och Göteborgs Stadsmission kan vi med glädje meddela att varenda en har fått erbjudande att stanna kvar i kommunen - vilket alla har tackat ja till. 

Han kan bli årets volontär

29 november, 2022 • Ämne: Nyheter

Varje onsdag hittar du honom i caféet i S:t Johanneskyrkan och varje fredag packar han och delar ut mat till behövande. Han tar sig även an mer tillfälliga uppdrag och bidrar till utveckling av verksamheten där han är. Jens Lindgren är en av tio finalister i Årets volontär.

Orange day – vi uppmärksammar vikten av stadigvarande boende för våldsutsatta

25 november, 2022 • Ämne: Nyheter

Göteborgs Stadsmission uppmärksammar Orange day genom att bjuda in till ett digitalt seminarium om vikten av stadigvarande boende för våldsutsatta. Du får bland annat veta mer om vikten av stadigvarande boende som bas för ett nytt liv efter våldet, perspektiv från fastighetsbranschen samt inspiration från lyckade exempel vi mött i vår verksamhet.

Ambassadörer julklappsvagnen 2022

Ambassadörerna på julklappsvagnen 2022

24 november, 2022 • Ämne: Nyheter

Den 3 december är julens viktigaste tradition tillbaka – julklappsvagnen! Med oss på vagnen och på Drottningtorget har vi ett gäng härliga ambassadörer till hjälp för att samla in julklapparna.