Nyheter - Göteborgs stadsmission

Hemlöshetsrapporten 2021

5 december, 2021 • Ämne: Rapport

För människor som lever i hemlöshet, eller riskerar att hamna där, har utvecklingen i samhället gått bakåt. Hemlösheten fortsätter att breda ut sig. Vi möter den varje dag i våra verksamheter. Unga, äldre, nyanlända, arbetslösa och yrkesverksamma. De som saknar ett hem att kalla sitt eget finns i alla grupper. Över 33 000 människor lever under sådana förhållanden. Det är ovärdigt en välfärdsstat och en förfärande realitet. För alla dem fortsätter vi kämpa – kämpa för att fler ska få den trygghet ett eget hem innebär. Och just därför fortsätter vi att årligen presentera en hemlöshetsrapport, i år släpper vi den elfte där vi valt att fokusera på kommunernas uppdrag.

”Hemlösheten är en fråga för regeringen”

1 december, 2021 • Ämne: Debattartikel

Hemlösheten biter sig fast i Sverige. Ett tungt skäl är att stöd till människor som befinner sig i eller riskerar hemlöshet i Sverige har lämnats till kommunerna att lösa. Det är en grannlaga uppgift som landets 290 kommuner inte går i land med.

INSTÄLLT – Göteborgs Stadsmission bjuder in till samtal om beroendevården

29 november, 2021 • Ämne: Nyheter

Mot bakgrund av de många förändringarna just nu inom beroendevården i Göteborgsregionen bjuder vi in till ett öppet samtal.

”Handla för andra” på Giving Tuesday

25 november, 2021 • Ämne: Nyheter

ICA Kvantum Munkebäck och Göteborgs Stadsmission i samarbete mot fattigdom. Den 30 november kan du som kund handla för andra och ge personer i fattigdom ett välbehövligt mål mat.

Göteborgs Stadsmission uppmärksammar Orange Day

24 november, 2021 • Ämne: Nyheter

Orange Day är dagen då FN sedan 1999 uppmanar hela världen att uppmärksamma och manifestera mot våldet mot kvinnor.

Ny verksamhet som ger råd och stöd till våldsutsatta

24 november, 2021 • Ämne: Nyheter

Under hösten 2021 har Göteborgs Stadsmission startat Nadja-mottagningen. En ny verksamhet som ger råd och stöd till våldsutsatta i Göteborgsområdet med kranskommuner.

Är kommunernas arbete mot hemlöshet effektivt?

24 november, 2021 • Ämne: Seminarier

Hemlösheten i Sverige minskar inte. Över 33 000 människor saknar ett hem att kalla sitt. Välkommen till årets lansering av Sveriges Stadsmissioners hemlöshetsrapport!