Pressrum - Göteborgs stadsmission
Göteborgs Stadsmission är en idéburen organisation som arbetar för ett mänskligare samhälle genom social omsorg, vård, arbetsintegration och boende. Vi tror att ett Göteborg där alla har makt att förändra och forma sitt liv och vara delaktiga i samhället är en bättre stad för oss alla.

Presskontakt

Vi hjälper gärna till med fakta och hänvisar dig till rätt person för en intervju.

Tomas Carlström

Marknads- och kommunikationschef, pressansvarig

Barlastgatan 2, 414 63 Göteborg

Våra senaste rapporter

Våra senaste seminarier

Våra senaste nyheter

Nyheter

Konferens om Sveriges hemlöshetsarbete med Sam Tsemberis, grundaren av Bostad först

Drygt ett år har gått sedan Sverige fick en nationell hemlöshetsstrategi, där Bostad först beskrivs som en viktig del för att utrota hemlösheten i Sverige. Men på vilket sätt arbetar man med Bostad först runt om i landet och vad är det som krävs för att fler kommuner ska implementera programmet? Det och mycket mer stod på agendan den 19 september då verksamma inom hemlöshetsfrågor från hela landet samlades i Göteborg för att diskutera hur fler kommuner kan börja arbeta med Bostad först.

Nyheter

Handla för andra den 27/9

Onsdag 27 september kl. 14-18 är det åter igen dags för ”Handla för andra” i samarbete med ICA Kvantum Munkebäck. Du kan då handla på ICA Kvantum Munkebäck utifrån en inköpslista som Göteborgs Stadsmission tagit fram, baserat på de behov som finns. De inköpta varorna lämnas på plats till Stadsmissionen och distribueras sedan vidare till människor i behov av mat.

Nyheter

Göteborgs Stadsmission välkomnar Martin Ärnlöv som ny direktor/VD

I juni blev det klart att Martin Ärnlöv blir ny direktor/VD på Göteborgs Stadsmission och nu startar han sitt nya uppdrag. ”Det känns spännande att vara på plats och jag ser fram emot att sätta i gång”, säger Martin Ärnlöv som i sina tidigare arbeten inom civilsamhället haft samröre både med Göteborgs Stadsmission och Sveriges Stadsmissioner.

Debattartikel
Mamma med barn

Debattartikel - En plikt att ange papperslösa barn strider mot barnkonventionen

En informationsplikt för skolor skulle leda till att vissa barn inte vågar gå till skolan, av rädsla för att bli anmälda och utvisade. Vilket i sin tur riskerar att beröva barnet dess rätt till utbildning i praktiken, skriver Sveriges Stadsmissioner tillsammans med 16 andra representanter för civilsamhällesorganisationer i Göteborgs-Posten.

Vill du läsa mer om vad Göteborgs Stadsmission arbetar med?