Pressrum - Göteborgs stadsmission
Göteborgs Stadsmission är en idéburen organisation som arbetar för ett mänskligare samhälle genom social omsorg, vård, arbetsintegration och boende. Vi tror att ett Göteborg där alla har makt att förändra och forma sitt liv och vara delaktiga i samhället är en bättre stad för oss alla.

Presskontakt

Vi hjälper gärna till med fakta och hänvisar dig till rätt person för en intervju.

Tomas Carlström

Marknads- och kommunikationschef, pressansvarig

Barlastgatan 2, 414 63 Göteborg

Våra senaste debattartiklar

Debattartikel
bostad först-stadsmissionen

”Minska hemlösheten med ”Bostad först” i varje kommun”

Socialstyrelsen ska i september redovisa förslag för hur hemlösheten kan minska. Det är viktigt då myndigheten senaste nationella kartläggning visar att hemlösheten fortsatt att öka och berör drygt 33 000 personer. Bland de frågor Socialstyrelsen fått regeringens uppdrag att titta på finns ”Bostad först”. Sveriges Stadsmissioner välkomnar detta uppdrag och vill att metoden blir en utgångspunkt i en bostadsledd nationell strategi mot hemlöshet. 

Debattartikel

”Rösta nej till piska i migrations­politiken”

På tisdag röstar Sverige om ny migrationslag, en omröstning i riksdagen som kan innebära ett systemskifte i svensk migrationspolitik. Politikerna pratar om vikten av integration. Men forskning och erfarenhet visar att föreslagna åtgärder i stället effektivt förhindrar integrationen.

Debattartikel

Demonstration för Bostad Först

"Bostad till alla - sovsäckar är kalla". Med anledning av dagens seminarium i riksdagen om Bostad Först demonstrerade Sveriges Stadsmissioners Bostad Förstprojekt igår utanför riksdagen i solidaritet med dem som inte har ett eget hem.

Debattartikel

Läget är akut – vi kräver en nationell hemlöshetsstrategi

Om Sverige menar allvar med att minska hemlösheten behövs en nationell omställning till Bostad först. Låt oss värna bostaden som en mänsklig rättighet, i enlighet med FN:s konvention om sociala, ekonomiska och kulturella rättigheter.

Våra senaste rapporter

Rapport

Hemlöshetsrapporten 2020

Hemlöshetsrapporten är ett viktigt bidrag i arbetet med att säkra en trygg bostadsförsörjning för alla i vårt land. Årets rapport är den tionde rapporten sedan starten. Hemlöshet är tyvärr fortsatt en aktuell fråga, som personligt berör allt fler och engagerar många, men den behöver komma ännu högre upp på den politiska agendan för att den ska kunna lösas.

Rapport

Fattigdomsrapporten 2020

Varje år på Internationella Fattigdomsdagen släpper Sveriges Stadsmissioner en fattigdomsrapport. Vi släpper rapporterna för att synliggöra den fattigdom och utsatthet som vi ser. En fattigdom som ofta ligger bortom den offentliga statistik som på det stora hela säger att Sverige är bland de bästa länderna i världen vad gäller generell välfärd. Men årets Fattigdomsrapport handlar inte enbart om den ekonomiska utsattheten, så som rapporterna gjort sedan 2015. Årets Fattigdomsrapport handlar om pandemin och dess effekter på samhällets mest utsatta.

Rapport

Ny rapport från Sveriges Stadsmissioner och Bris om barn som upplevt våld och som vistats i skyddat boende

I en ny rapport lyfts barns egna röster och erfarenheter.

Rapport

Sveriges Stadsmissioners fattigdomsrapport 2019

Vi möter dem dagligen i stadsmissionerna – människor som inte har råd med mat. De kommer till Stadsmissionen för dagens enda mål varm mat eller för en matkasse att dryga ut hushållskassan. 70 procent är människor som lever på långvarigt försörjningsstöd eller som på något sätt fallit mellan stolarna. Matfattigdomen i Sverige är ett faktum.

Våra senaste seminarier

Seminarier

Hur påverkas barnen av våldet?

Den 14 september bjöd Göteborgs Stadsmission och Maria Eriksson (professor på Ersta Sköndal Bräcke Högskola) in till en digital frukost med fokus på våld i nära relation och hur det påverkar ett barn att uppleva eller bli utsatt för våld.

Seminarier

Hur påverkas barnen av hemlöshet?

Den 8 juni bjöd Göteborgs Stadsmission och Rädda Barnen in medarbetare på socialtjänsten till en digital frukost, med fokus på hemlöshet bland barnfamiljer konsekvenser för barn som växer upp utan stabil bostad.

Seminarier

Bostad är en mänsklig rättighet

Göteborgs Stadsmission bjuder in till ett digitalt frukostseminarium där du får ökad kunskap om hemlöshet och Bostad först som metod.

Våra senaste nyheter

Nyheter

Insamling av ytterkläder

Vi behöver ytterkläder för att rusta barnfamiljer och äldre inför hösten och vintern i Göteborg! - Vi möter en stor oro bland barnfamiljerna när hösten kommer. Barnen växer snabbt och förra årets ytterkläder är redan för små, säger Emma Anderberg, enhetschef på Drottninggatan.

Seminarier

Hur påverkas barnen av våldet?

Den 14 september bjöd Göteborgs Stadsmission och Maria Eriksson (professor på Ersta Sköndal Bräcke Högskola) in till en digital frukost med fokus på våld i nära relation och hur det påverkar ett barn att uppleva eller bli utsatt för våld.

Nyheter

Restaurang Svinn öppnar 31 augusti

Göteborgs Stadsmission öppnar Restaurang Svinn - en klimatsmart restaurang där alla rätter tillagas på räddade råvaror!

Nyheter

Vi söker familjehem och jourhem!

Har du/ni plats över och kan erbjuda ett tryggt och stabilt hem? Gör skillnad som familjehem hos Göteborgs Stadsmission! Vi ger alla familjehem och jourhem kontinuerligt stöd, handledning och processhandledning genom erfarna familjehemskonsulenter som arbetat i många år med familjehemsvård.

Vill du läsa mer om vad Göteborgs Stadsmission arbetar med?