Få stöd - Göteborgs stadsmission
Hos oss kan du få både akut hjälp och påbörja ett långsiktigt förändringsarbete. Vi finns även här för dig som vill vara en del av en gemenskap, få en bit mat, en värmande kopp kaffe eller delta i kulturverksamheten. Nedan finns de verksamheter du kan ta del av.

Akut stöd med mat och kläder

Göteborgs Stadsmission kan i vissa fall erbjuda materiellt stöd såsom mat och/eller kläder. Hjälpen är till för dig som av olika anledningar är i en svår ekonomisk situation.

Stadsmissionen Stödcentral

Materiellt stöd med mat och kläder. Hjälpen är till för dig som har en lägre inkomst än vad som bedöms rimligt för att klara dina kostnader.

Receptionen

Vår reception finns till för att vägleda dig till rätt, där du kan få den hjälp du behöver. Tel: 031-755 36 00, mejl: info@stadsmissionen.org

Akut stöd på kvällar, nätter och helger

Göteborgs Stadmission bedriver verksamhet dagtid. Är du behov av akut stöd under kvällar, nätter och helger så finns följande till din hjälp.

Socialjouren i Göteborg
Socialjouren kan ge akut bistånd på kvällar, nätter och helger. Det kan handla om hemlöshet, våld, missbruk, eller om du misstänker att barn far illa.
Tel: 031-367 90 00, Adress: Stora Badhusgatan 14

Psykiatrisk akutmottagning – Östra sjukhuset
Vid akuta psykiska problem, åk till psykiatriakuten på Östra sjukhuset
Tel: 031-342 10 00

Kvinnofridslinjen
För dig som utsatts för hot, våld eller sexuella övergrepp.
Tel: 020-50 50 50

Är du i allvarlig fara eller nöd ring 112 för ambulans/polis.

Stöd för dig som saknar bostad

Göteborgs Stadsmission bedriver flera olika boenden, bland annat skyddade boenden, bostad för stöd och habilitering och bostad först. För att bo här behöver du kontakta din handläggare och berätta att du önskar flytta till något av våra boenden. Läs mer på ”placera hos oss”.

Bobyrån

Vi finns till för dig som av olika skäl inte har rätt förutsättningar för att köpa, hyra eller behålla en bostad på den vanliga bostadsmarknaden.

Sociala aktiviteter och gemenskap

Hos oss finns mötesplatser både för dig som är ung och vuxen, gruppaktiviteter och kulturverksamhet.

Mötesplats S:t Johanneskyrkan

Mötesplats S:t Johanneskyrkan är en plats för värme, gemenskap, mat, samtal, stöd och andakt. Välkommen!

Unga forum

Unga forum vänder sig till dig mellan 16 och 25 år. Vi arbetar för att du ska behålla din hälsa, våga drömma och för att nå några av dina mål.

Pappabarnforum

Pappabarnforum riktar sig till pappor och deras barn. Vi har tre mötesplatser där vi träffas för att umgås, leka och fika.

Barn leker på mötesplats för barn och vuxna.

Familjeforum

Varje vecka träffas familjer för umgänge, skapande och mat. Gäster bjuds regelbundet in för att hålla workshops och föreläsningar.

Mötesplats Ukraina

Mötesplats Ukraina riktar sig till ukrainska flyktingar och erbjuder behovsbaserat stöd och vägledning.

Livsberättargrupp

Hopp, sammanhang och mening, det är vad Stadsmissionens Livsberättargrupper vill ge äldre deltagare.

öppna förskolan

Mötesplats för unga föräldrar

Vi välkomnar dig som väntar barn eller som fick ditt första barn när du var under 23 år. Här kan ni träffa andra unga föräldrar och deras barn.

Rådgivning och stöd

Hos oss kan du som lever i någon form av social utsatthet få hjälp med att hantera frågor som rör exempelvis en otrygg boendesituation, instabil ekonomi, kontakter med myndigheter eller våldsutsatthet.

Stadsmissionen vägledning

Stadsmissionens vägledning vänder sig till dig som lever i en svår situation som du vill förändra, men inte vet hur du ska göra.

Kvinna i profil med händer knäppta framför ansikte.

Nadja-mottagningen

Nadja-mottagningen är en stödlinje och samtalsmottagning för dig som utsatts för våld i nära relation eller för dig som anhörig som har behov av stöd.

Mötesplats S:t Johanneskyrkan

Mötesplats S:t Johanneskyrkan är en plats för värme, gemenskap, mat, samtal, stöd och andakt. Välkommen!

Arbete och sysselsättning

Är du arbetslös och behöver hjälp att komma in på arbetsmarknaden? Göteborgs Stadsmission erbjuder arbetsträning på en mängd olika arbetsplatser där du får värdefull erfarenhet som efterfrågas av arbetsgivare.

Arbetssökande

Vill du arbetsträna i Göteborg och få hjälp att komma in på arbetsmarknaden? Vi erbjuder arbetsträning på en mängd olika arbetsplatser.

Framtidshubben

Vi stöttar på vägen till arbete och studier genom att erbjuda aktiviteter samt skapa naturliga mötesplatser för att kunna närma sig arbetsmarknaden.

Rusta och Matcha

Det här är tjänsten för dig som vill hitta ett arbete som matchar din erfarenhet och kompetens eller om du saknar någon del innan du är redo att gå ut på arbetsmarknaden.