Unga forum - Göteborgs stadsmission

OBS! För närvarande kan vi tyvärr inte ta emot fler unga. Vi välkomnar nya besökare efter sommaren.

Unga forum vänder sig till dig mellan 16 och 25 år. Vi arbetar hälsofrämjande för att du ska få behålla och öka din fysiska och psykiska hälsa, våga drömma och arbeta för att nå några av dina mål. Vår utgångspunkt är att du själv är expert på din situation. Målet är att rusta dig som ung med verktyg för framtiden och vår förhoppning är att du som kommer till oss ska öka din kraft, energi, glädje och ditt mod.

Det är gratis att delta och vi som jobbar på Unga forum har tystnadsplikt.

Nedan kan du läsa mer om våra olika verksamheter. Kontakta oss gärna om du är intresserad eller har frågor. Det är obligatoriskt att boka ett informationsbesök innan du deltar i våra verksamheter. Maila, ring eller skicka ett sms till oss!

Unga Forum

Drottninggatan 33, 411 14 Göteborg

 

 

Mötesplats vardagsrummet

Mötesplats vardagsrummet är precis vad det låter som – ett extra vardagsrum. Hit är du som är 16-25 år välkommen för att träffa andra unga och vår personal. Här kan du umgås med andra, laga mat och äta tillsammans, spela, fika eller bara ta det lugnt. Vi erbjuder alltid olika aktiviteter, till exempel pyssel eller bjuder in gäster. Det är också helt okej att krypa upp i soffan med en bok eller att plocka fram ett spel. Hit kommer du de tillfällen du önskar och stannar så länge du vill.

Mötesplats vardagsrummet har öppet måndagar kl 16-19.30 och torsdagar kl 14.30-16.30.

Mötesplats lunchrummet

Mötesplats lunchrummet är en dagaktivitet för dig som är i behov av ett sammanhang under dagtid och är öppet på onsdagar kl 11-14. På Mötesplats lunchrummet kan du som är 16-25 år få praktisk hjälp med saker som rör jobb och studier, exempelvis söka jobb, skriva CV, få studiestöd mm. Vi äter även lunch tillsammans och gör någon enkel friskvårdsaktivitet ihop.

Kl 11-12.30 praktiskt stöd
Kl 12.30 lunch
Kl 13-14 promenad/friskvårdsaktivitet

Kontakta oss på Unga forum om du vill veta mer.

Individuell kontakt

Du som är 16–25 år och ingår i Unga forums övriga verksamheter kan också ha en individuell kontakt med en ungdomskurator.

Samtalen kan handla om allt ifrån att sitta och prata en stund till att vi stöttar upp i kontakt med myndigheter eller andra viktiga kontakter och personer i ditt liv.

Gruppaktiviteter

På Unga forum kan du som är mellan 16-25 år delta i olika grupper. Grupperna skapas efter behov och efterfrågan hos våra deltagare och vilka grupper vi erbjuder varierar därför mellan terminerna.

Just nu har vi gruppverksamheten Stadsmissionens unga röster som är för dig som har gått minst en termin på Unga forum. Genom denna verksamhet kan du som ung göra din röst hörd i viktiga samhällsfrågor, du kan få agera bollplank för personal samt fungera som ambassadör för Unga forum i specifika fall.

Utbildning för professionella

Vi håller en heldagsutbildning i materialet Stress-smart för professionella som möter ungdomar i sitt yrke. Nya utbildningstillfällen planeras löpande.
Frågor eller intresse gällande utbildningen skickas till: stressmart@stadsmissionen.or