Företag - Göteborgs stadsmission
Mer
Coronaviruset har skapat en kris av en omfattning som vi tidigare inte upplevt. Konsekvenserna är svåra att överblicka. Men en sak vet vi – ingen klarar av det här på egen hand. Det är bara tillsammans vi kan möta det som sker. Så trots att vi numera håller ett fysiskt avstånd från varandra så står vi mer enade än någonsin. Tack för att ni är med och bidrar.
AKUTHJÄLP

Ge en gåva

Skänk en valfri gåva och gör skillnad idag för dem som behöver det som mest.


  • 5000 kronor räcker ex till 200 frukostar för människor i hemlöshet
  • 10 000 kronor räcker ex till 25 kassar med mat, blöjor och hygienartiklar för en familj som lever i fattigdom
  • 20 000 kronor räcker ex till att 20 barn får mat, aktiviteter och samtalsstöd på vårt sommarkollo

Göteborgsvän

Gör skillnad för göteborgare i utsatthet utifrån den nivå ni har möjlighet till.


  • Välj mellan tre färdiga nivåer och paket som innehåller marknadsföringsmaterial för hela året
  • Bidra till bland annat matkassar, familjestärkande aktiviteter och läxhjälp

Göteborgspartner

Var med och skapa möjligheter till förändring i människors liv. Som Göteborgspartner samarbetar vi för att göra skillnad i Göteborg.


  • Ett skräddarsytt samarbete utifrån era önskemål
  • Var med i vårt arbete för ett mänskligare samhälle för alla

Huvudpartner

Var med och förändra Göteborg. Som huvudpartner arbetar vi tillsammans med social hållbarhet i ett större perspektiv.


  • Ett unikt samarbete där vi tillsammans lägger grunden för ett mänskligare samhälle för alla
  • Ge tillbaka till staden ditt företag verkar i genom bla gemensamma aktiviteter

ert stöd skapar möjligheter

Hemkörning av matkassar, studiehjälp, deltagande på sommarkollo och samtalsstöd. Ert engagemang hjälper göteborgare i utsatthet genom krisen. Tack för att ni är med och bidrar.

Detta gör vi under Corona-krisen

Många av våra besökare drabbas hårt av smittspridningen av Corona-viruset. Göteborgare som inte har ett eget hem, som bor väldigt trångt med sin familj eller som inte har råd att handla lunch till barnen som är hemma från skolan blir extra utsatta.

NU KÖR VI HEM MATKASSAR TILL GÖTEBORGARE I UTSATTHET

Alla behöver ett riktigt mål mat, oavsett sjukdomstillstånd eller ekonomi. För den som inte har råd och samtidigt inte kan eller bör lämna hemmet på grund av smittspridningen av Corona-viruset, blir läget akut. Därför börjar vi nu att leverera hem matkassar till besökare som inte längre kan komma till oss.

Sommarkollot är viktigare än någonsin

Barn och föräldrar som lever i fattigdom har drabbats hårt av pandemin. Sommaren innebär tuff tid där det inte är en självklarhet att ha råd med lunch när skolan är stängd, eller att kunna packa med sig picknick till badplatsen. Därför ordnar vi även i år vårt sommarkollo. För att bidra med fina sommarminnen, lek, och livsviktig återhämtning.

Tripoints initiativ i kristider

”I dessa kristider är det avgörande att de som har en extra utsatt situation får möjlighet att leva och utvecklas på ett mänskligt sätt. Vi vet hur viktig Stadsmissionens insats är för många i detta sammanhang. Genom ett litet ekonomiskt bidrag hoppas vi att ni får bättre förutsättningar att genomföra ert arbete.”

”VI SOM FÖRETAG KAN BIDRA TILL DET SAMHÄLLE VI FÅR LOV ATT VERKA I”

Ica Kvantum Munkebäck är en av våra huvudpartners. De har tagit ansvar för Göteborg sedan 2008 genom att vara med och stötta vår verksamhet på flera olika sätt.

VÅRA HUVUDPARTNERS

Göteborg Energi

Göteborg Energi värmer Göteborg och som Huvudpartner till Göteborgs Stadsmission förser Göteborg Energi de sociala verksamheterna Gatljuset, Drottningtorget och S:t Johanneskyrkan med värme och ljus utan kostnad.

ICA Kvantum Munkebäck

ICA Kvantum Munkebäck tar ett aktivt samhällsansvar i Göteborg och ger regelbundet gåvor till Göteborgs Stadsmission samt säljer goda varor där en del av intäkten går till oss, skänker mat, anordnar "handla för andra" samt mycket mer.

Svenska kyrkan

Sedan många år tillbaka arbetar Stadsmissionen tillsammans med Svenska kyrkans församlingar i Göteborg. Dessutom är Svenska kyrkan i Göteborg en stor gåvogivaren till Stadsmissionen.

Kavlifondet

Med hjälp av Kavlifonden kan Göteborgs Stadsmission utöka vårt arbete med livsmedel för att minska matsvinnet och samtidigt öka tillgången på mat till människor som lever i utsatthet.

Svenska Postkodlotteriet

Postkodlotteriet är ett lotteri där vinsten från lottförsäljningen går till ideell verksamhet, bland andra Sveriges Stadsmissioner. Dessa medel används till stadsmissionernas sociala arbete.

VÅRA GÖTEBORGSPARTNERS

VÅRA GÖTEBORGSVÄNNER

Göteborgsvän stor

Göteborgsvän mellan

Göteborgsvän liten