Företagsvän - Göteborgs stadsmission
Genom att stötta vårt arbete är ert företag med och förändrar
förutsättningarna för människor som lever i utsatthet.
Ett enkelt val

Göteborgsvän

Gör skillnad för göteborgare som lever i utsatthet. Välj mellan tre nivåer och få marknadsföringsmaterial för hela året. Du bidrar bland annat till:


 • Akuta insatser så som mat och kläder
 • Mötesplatser för gemenskap och stöd
 • Möjlighet till långsiktiga förändringar för människor i vår stad

Ge en sommargåva

Fyll sommaren med hopp, för de barn som känner tomhet.


 • En gåva på 20 000 kronor bidrar till exempel till en av följande:
 • 33 matkassar med mat och hygienartiklar.
 • 11 deltagare får åka på sommarkollot.
 • 25 barnfamiljer får delta i sommarlovsaktiviteter.

Göteborgspartner

Var med och skapa möjligheter till förändring i människors liv. Som Göteborgspartner samarbetar vi för att göra skillnad i Göteborg.


 • Ett samarbete utifrån era önskemål
 • Var med i vårt arbete för ett mänskligare samhälle för alla

Huvudpartner

Var med och förändra Göteborg. Som huvudpartner arbetar vi tillsammans med social hållbarhet i ett större perspektiv.


 • Ett unikt samarbete där vi tillsammans lägger grunden för ett mänskligare samhälle för alla
 • Ge tillbaka till staden ditt företag verkar i genom bla gemensamma aktiviteter

Ert stöd skapar möjligheter

Att få hjälp med kläder till barnen, en ordentlig måltid när ekonomin inte räcker till och att ha någon att prata med. Ert engagemang gör stor skillnad för människor som lever i fattigdom och utsatthet. Tack för att ni är med och bidrar.

"Jag drömmer att livet ska bli lite lättare"

Anna är en av oändligt många personer som får hjälp och stöd på Göteborgs Stadsmission just nu. Hon är ensamstående mamma med fyra barn. Ett tag levde de skyddat. Efter flera år som föräldraledig har hon svårt att ta sig ut på arbetsmarknaden och hon lever på försörjningsstöd. Det har hon gjort i några år och ekonomin blir allt mer urholkad.

Ny nationell hemlöshetsstrategi

Regeringen har beslutat om en ny hemlöshetsstrategi, som ska minska och förebygga att personer hamnar i hemlöshet. Detta är något som Sveriges Stadsmissioner har arbetat länge för och välkomnar, men ser också att det krävs mer för att verkligen bryta utanförskapet på bostadsmarknaden. Den senaste mätningen från Göteborgs Stad visar att hemlösheten ökat, totalt lever 3 221 personer i hemlöshet här.

Bidra till FN:s globala mål för hållbar utveckling

De globala målen finns till för att uppnå fyra saker till år 2030:  Att avskaffa extrem fattigdom. Att minska ojämlikheter och orättvisor i världen. Att främja fred och rättvisa. Att lösa klimatkrisen. Vi är en del av det arbetet.

Läs mer om vilka mål ni främjar genom att stötta vårt arbete här.

Företagsengagemang

Ta del av våra företagsvänners fantastiska engagemang.

Pelle Collins fyller i check

Ica Munkebäck skänker 1 100 000 kronor

Varje år i december åker Göteborgs Stadsmissions julklappsvagn runt i Göteborg för att ta emot gåvor som stöttar barnfamiljer i ekonomisk utsatthet. I december 2022 höjde Pelle Collins och sitt Ica Kvantum Munkebäck den största enskilda gåvan någonsin.

Göteborgs Spårvägar går in som Huvudpartner till Göteborgs Stadsmission

Alla göteborgare har inte tak över huvudet och en säng att sova i. Detta blir speciellt tydligt för spårvagnsförare som möter många av dessa människor varje dag. Tack vare samarbetet mellan Göteborgs Stadsmission och Göteborgs spårvägar får nu förarna hjälp att slussa personer utan fast bostad vidare.

kyrkan-stadsmissionen

"Vi ska bidra till ett hållbart Göteborg och där är samarbetet med Göteborgs Stadsmission klockrent."

Så säger Anette Myrheim, kommunikationsdirektör på Göteborg Energi, som långsiktigt samarbetat med Göteborgs Stadsmission. Läs om hur Anette ser på att vara med och stötta våra verksamheter.

VÅRA HUVUDPARTNERS

All Within My Hands

I samband med Metallicas två konserter i Göteborg 16 och 18 juni 2023 har de genom sin välgörenhetsorganisation All Within My Hands (AWMH), i samarbete med konsertarrangören Live Nation, donerat 928.000 kr till Göteborgs Stadsmission.

Bygg Göta

Ett av Göteborgs största privatägda fastighetsbolag som brinner för att förvalta och bevara byggnader, och så även den stad de verkar i. Tillsammans har vi ett mångårigt samarbete för att fler ska få tak över huvudet i vår stad.

Göteborg Energi

Göteborg Energi värmer Göteborg och som Huvudpartner till Göteborgs Stadsmission förser Göteborg Energi de sociala verksamheterna med värme och ljus utan kostnad.

Göteborgs Spårvägar AB

På Göteborgs Spårvägar AB möter spårvagnsförarna ibland personer utan bostad, som spenderar en stor del av sin tid ombord. Tillsammans arbetar vi för att Göteborg ska bli en mer social hållbar stad genom att hjälpa fler att få en bostad.

ICA Kvantum Munkebäck

ICA Kvantum Munkebäck tar ett aktivt samhällsansvar i Göteborg och ger regelbundet gåvor till Göteborgs Stadsmission samt säljer goda varor där en del av intäkten går till oss, skänker mat, anordnar "handla för andra" samt mycket mer.

Svenska kyrkan

Sedan många år tillbaka arbetar Stadsmissionen tillsammans med Svenska kyrkans församlingar i Göteborg. Dessutom är Svenska kyrkan i Göteborg en stor gåvogivare till Stadsmissionen.

Svenska Postkodlotteriet

Postkodlotteriet är ett lotteri där vinsten från lottförsäljningen går till ideell verksamhet, bland andra Sveriges Stadsmissioner. Dessa medel används till stadsmissionernas sociala arbete.

Transtema

Tillsammans med Transtema jobbar vi mot FNs globala mål om minskad fattigdom och utanförskap samt ökad inkludering och jämställdhet. Med hjälp av stödet kan vi ge akut hjälp och kvalificerat stöd till familjer på deras väg ur fattigdom och utsatthet.

Wallenstam

Wallenstam arbetar aktivt för social hållbarhet i Göteborg och har långsiktigt bidragit till ett medmänskligare samhälle genom att stödja vårt arbete på Göteborgs Stadsmission.

VÅRA GÖTEBORGSPARTNERS

VÅRA GÖTEBORGSVÄNNER

Göteborgsvän stor

Göteborgsvän mellan

Göteborgsvän liten