Företagsvän - Göteborgs stadsmission

Det många tar för givet är för andra helt omöjligt

Ditt företag kan förändra julen för barnfamiljer i fattigdom

De familjer som drabbas hårdast av inflationen tvingas välja mellan att köpa bröd och blöjor. Varje prislapp känns som ett hån. Och varje krona är livsviktig. Genom att ge en julgåva är ert företag med och förändrar julen för barnfamiljer i fattigdom.
Ge en julgåva

Göteborgsvän

Gör skillnad för göteborgare som lever i utsatthet. Välj mellan tre nivåer och bli Göteborgsvän hela 2023:


  • Julgåva 20 000 kr hjälper 12 familjer med till exempel mat, blöjor, julklappar och vinterkläder.
  • Julgåva 50 000 kr hjälper 30 familjer med till exempel mat, blöjor, julklappar och vinterkläder.
  • Julgåva 100 000 kr hjälper 60 familjer med till exempel mat, blöjor, julklappar och vinterkläder.

Ge en gåva

Bidra till vårt arbete med mat, värme och gemenskap för människor i utsatthet i Göteborg. 10 000 kronor räcker exempelvis till 400 frukostar för människor i fattigdom.

Göteborgspartner

Var med och skapa möjligheter till förändring i människors liv. Som Göteborgspartner samarbetar vi för att göra skillnad i Göteborg.


  • Ett samarbete utifrån era önskemål
  • Var med i vårt arbete för ett mänskligare samhälle för alla

Huvudpartner

Var med och förändra Göteborg. Som huvudpartner arbetar vi tillsammans med social hållbarhet i ett större perspektiv.


  • Ett unikt samarbete där vi tillsammans lägger grunden för ett mänskligare samhälle för alla
  • Ge tillbaka till staden ditt företag verkar i genom bla gemensamma aktiviteter

Ert stöd skapar möjligheter

Att få hjälp med kläder till barnen, en ordentlig måltid när ekonomin inte räcker till och att ha någon att prata med. Ert engagemang gör stor skillnad för människor som lever i fattigdom och utsatthet. Tack för att ni är med och bidrar.

Inflationen drabbar de redan mest utsatta

De familjer vi möter har levt länge, ofta flera år, på försörjningsstöd. För dem blir situationen ännu värre med de stigande matpriserna då försörjningsstödet inte justeras i takt med inflationen. De får alltså ännu svårare att få pengarna att räcka till alla behoven nu när många baslivsmedel ökat i pris. En vanlig månad kan det svårt att få pengarna att räcka till mat hela månaden. När skola och barnomsorg stänger över jul blir det dessutom fler mål mat som ska fram hemma.

Var med på årets julklappsinsamling

Självklart blir det julklappsinsamling även i år, både digitalt och på flera platser runt om i vår stad. Med startskottet sista helgen i november samlar vi tillsammans in julklappar till barnfamiljer som lever i fattigdom. Lördag den 3 december är vårt traditionsenliga event julklappsvagnen tillbaka. Hoppas vi ses!

 

 

Bidra till FN:s globala mål för hållbar utveckling

De globala målen finns till för att uppnå fyra saker till år 2030:  Att avskaffa extrem fattigdom. Att minska ojämlikheter och orättvisor i världen. Att främja fred och rättvisa. Att lösa klimatkrisen. Vi är en del av det arbetet.

Läs mer om vilka mål ni främjar genom att stötta vårt arbete här.

Bricks & Lime skänker 500 000 kr och blir Huvudpartners till Göteborgs Stadsmission!

Vi tillsammans är Göteborg. Ju fler som mår bra runt omkring, desto bättre blir det. Omtänksamhet, tacksamhet och glädje, är en bra början. Vi som jobbar vet också hur jävligt det kan vara, och därför känns det extra bra att bidra till detta, säger Henrik Trygg, VD på Bricks & Lime.

Ica Munkebäck skänker 1 000 000 kronor!

Varje år i december åker Göteborgs Stadsmissions julklappsvagn runt i Göteborg för att ta emot gåvor som stöttar barnfamiljer i ekonomisk utsatthet. I december 2021 kom den största enskilda gåvan någonsin från Pelle Collins och sitt Ica Kvantum Munkebäck.

Transtema går in som Huvudpartner till Göteborgs Stadsmission!

Alla barn har samma rättigheter, men alla har inte samma förutsättningar. Många av de familjer vi på Göteborgs Stadsmission möter har inte alltid råd med nya kläder till barnen som växer fort, fritidsaktiviteter eller ens mat och hygienartiklar. Det vill vi och Transtema ändra på.

VÅRA HUVUDPARTNERS

Göteborg Energi

Göteborg Energi värmer Göteborg och som Huvudpartner till Göteborgs Stadsmission förser Göteborg Energi de sociala verksamheterna med värme och ljus utan kostnad.

Göteborgs Spårvägar AB

På Göteborgs Spårvägar AB möter spårvagnsförarna ibland personer utan bostad, som spenderar en stor del av sin tid ombord. Tillsammans arbetar vi för att Göteborg ska bli en mer social hållbar stad genom att hjälpa fler att få en bostad.

ICA Kvantum Munkebäck

ICA Kvantum Munkebäck tar ett aktivt samhällsansvar i Göteborg och ger regelbundet gåvor till Göteborgs Stadsmission samt säljer goda varor där en del av intäkten går till oss, skänker mat, anordnar "handla för andra" samt mycket mer.

Svenska kyrkan

Sedan många år tillbaka arbetar Stadsmissionen tillsammans med Svenska kyrkans församlingar i Göteborg. Dessutom är Svenska kyrkan i Göteborg en stor gåvogivare till Stadsmissionen.

Svenska Postkodlotteriet

Postkodlotteriet är ett lotteri där vinsten från lottförsäljningen går till ideell verksamhet, bland andra Sveriges Stadsmissioner. Dessa medel används till stadsmissionernas sociala arbete.

Transtema

Tillsammans med Transtema jobbar vi mot FNs globala mål om minskad fattigdom och utanförskap samt ökad inkludering och jämställdhet. Med hjälp av stödet kan vi ge akut hjälp och kvalificerat stöd till familjer på deras väg ur fattigdom och utsatthet.

Wallenstam

Wallenstam arbetar aktivt för social hållbarhet i Göteborg och har långsiktigt bidragit till ett medmänskligare samhälle genom att stödja vårt arbete på Göteborgs Stadsmission.

VÅRA GÖTEBORGSPARTNERS

VÅRA GÖTEBORGSVÄNNER

Göteborgsvän stor

Göteborgsvän mellan

Göteborgsvän liten