Företag - Göteborgs stadsmission
Mer
När kylskåpet gapar tomt, när man måste räkna blöjorna för att de ska räcka. När barnen önskar sig julklappar de aldrig kommer få eller skolkar från friluftsdagen för att de inte har någon vinterjacka. Det är då fattigdomen gör som mest ont.
Var med och förändra julen för familjer i fattigdom.
PERFEKT JULGÅVA

Göteborgsvän

Bidra till att fler familjer får mat, kläder och någon julklapp i år.


  • Välj mellan tre färdiga nivåer och paket som innehåller marknadsföringsmaterial för hela året.
  • Bidra till bland annat ett påfyllt kylskåp, varma overaller och julklappar under granen.

Inställt julbord?

Bidra istället till en varmare och mättare jul för göteborgare i utsatthet!


  • 10 000 kronor räcker exempelvis till 400 julfrukostar för människor i fattigdom.
  • Varje krona gör skillnad.

Göteborgspartner

Var med och skapa möjligheter till förändring i människors liv. Som Göteborgspartner samarbetar vi för att göra skillnad i Göteborg.


  • Ett skräddarsytt samarbete utifrån era önskemål
  • Var med i vårt arbete för ett mänskligare samhälle för alla

Huvudpartner

Var med och förändra Göteborg. Som huvudpartner arbetar vi tillsammans med social hållbarhet i ett större perspektiv.


  • Ett unikt samarbete där vi tillsammans lägger grunden för ett mänskligare samhälle för alla
  • Ge tillbaka till staden ditt företag verkar i genom bla gemensamma aktiviteter

ert stöd skapar möjligheter

Mat att sätta på bordet, varma vinterkläder till barnen och någon julklapp att lägga under granen. Ert engagemang betyder allt för barnfamiljer i fattigdom i jul. Tack för att ni är med och bidrar.

Berättelse från medarbetare

"Många barn jämför med det andra barn har, önskar sig och får. Det är en omöjlighet för många föräldrar att ge. Att kunna ge det här extra skulle annars inte ha gått".

En annorlunda jul

För många barnfamiljer blir det en annorlunda jul i år. Många föräldrar är oroliga för sin framtid, vissa har blivit permitterade från sina jobb och vissa förlorat sin anställning. Vi ser nu helt nya grupper som söker sig till Stadsmissionen för hjälp, grupper som vi inte haft kontakt med innan.

Bidra till FN:s globala mål för hållbar utveckling

De globala målen finns till för att uppnå fyra saker till år 2030:  Att avskaffa extrem fattigdom. Att minska ojämlikheter och orättvisor i världen. Att främja fred och rättvisa. Att lösa klimatkrisen. Vi är en del av det arbetet.  Läs mer om vilka mål ni främjar genom att stötta vårt arbete här.

Tripoints initiativ i kristider

”I dessa kristider är det avgörande att de som har en extra utsatt situation får möjlighet att leva och utvecklas på ett mänskligt sätt. Vi vet hur viktig Stadsmissionens insats är för många i detta sammanhang. Genom ett litet ekonomiskt bidrag hoppas vi att ni får bättre förutsättningar att genomföra ert arbete.”

”VI SOM FÖRETAG KAN BIDRA TILL DET SAMHÄLLE VI FÅR LOV ATT VERKA I”

Ica Kvantum Munkebäck är en av våra huvudpartners. De har tagit ansvar för Göteborg sedan 2008 genom att vara med och stötta vår verksamhet på flera olika sätt.

Sarah: volontär från Volvo Penta

"Jag har länge tänkt att jag vill volontärarbeta och när jag blev 100% permitterad från Volvo Penta så blev det läge." Läs Saras upplevelse av att vara volontär här!

VÅRA HUVUDPARTNERS

Göteborg Energi

Göteborg Energi värmer Göteborg och som Huvudpartner till Göteborgs Stadsmission förser Göteborg Energi de sociala verksamheterna Gatljuset, Drottningtorget och S:t Johanneskyrkan med värme och ljus utan kostnad.

ICA Kvantum Munkebäck

ICA Kvantum Munkebäck tar ett aktivt samhällsansvar i Göteborg och ger regelbundet gåvor till Göteborgs Stadsmission samt säljer goda varor där en del av intäkten går till oss, skänker mat, anordnar "handla för andra" samt mycket mer.

Svenska kyrkan

Sedan många år tillbaka arbetar Stadsmissionen tillsammans med Svenska kyrkans församlingar i Göteborg. Dessutom är Svenska kyrkan i Göteborg en stor gåvogivaren till Stadsmissionen.

Kavlifondet

Med hjälp av Kavlifonden kan Göteborgs Stadsmission utöka vårt arbete med livsmedel för att minska matsvinnet och samtidigt öka tillgången på mat till människor som lever i utsatthet.

Svenska Postkodlotteriet

Postkodlotteriet är ett lotteri där vinsten från lottförsäljningen går till ideell verksamhet, bland andra Sveriges Stadsmissioner. Dessa medel används till stadsmissionernas sociala arbete.

VÅRA GÖTEBORGSPARTNERS

VÅRA GÖTEBORGSVÄNNER

Göteborgsvän stor

Göteborgsvän mellan

Göteborgsvän liten