Företag - Göteborgs stadsmission
Mer
Ett enkelt val

Göteborgsvän

Gör skillnad för göteborgare i utsatthet utifrån den nivå ni har möjlighet till.


  • Välj mellan tre färdiga nivåer och paket som innehåller marknadsföringsmaterial för hela året
  • Bidra till bland annat matkassar, familjestärkande aktiviteter och läxhjälp

Göteborgspartner

Var med och skapa möjligheter till förändring i människors liv. Som Göteborgspartner samarbetar vi för att göra skillnad i Göteborg.


  • Ett skräddarsytt samarbete utifrån era önskemål
  • Var med i vårt arbete för ett mänskligare samhälle för alla

Huvudpartner

Var med och förändra Göteborg. Som huvudpartner arbetar vi tillsammans med social hållbarhet i ett större perspektiv.


  • Ett unikt samarbete där vi tillsammans lägger grunden för ett mänskligare samhälle för alla
  • Ge tillbaka till staden ditt företag verkar i genom bla gemensamma aktiviteter

Ge en gåva

Skänk en valfri gåva och gör skillnad idag.


  • 5000 kronor räcker till varma vinterskor till 15 barn.
  • 10 000 kronor räcker till 40 matkassar.

ert stöd skapar möjligheter

Läxläsning, bidrag till mat och fritidsaktiviteter. Ert engagemang gör att fler göteborgare får bättre förutsättningar i livet. Tillsammans tar vi ett steg närmare ett mänskligare samhälle för alla.

”DET HANDLAR OM NIO KANINER”

Det är lugn och ro i lokalen Kryddan trots att det här sitter sju barn och läser läxor. I ett rum är det språk som gäller. I nästa är det matte. En flicka blir fnissig och ofokuserad, volontären låter rolig när hon läser räkneuppgiften högt tycker flickan. Skickligt leder volontären fokus till matteboken igen.

DIREKT FRÅN VÅRT JULFIRANDE I S:T JOHANNESKYRKAN

Innan kyrkan öppnar för dagen är det en lång kö utanför. När portarna slås upp rinner en strid ström av människor in. Direkt i dörren erbjuds de glögg. Innan de får en tallrik i hand passerar de brödskåpen och några plockar till sig av det som finns kvar efter morgonens brödutdelning.

öppna förskolan-stadsmissionen

”JAG KÄNNER MIG TRYGG HÄR”

Fördomar, ensamhet och slit. För att möta unga föräldrars upplevelser och erbjuda stöd, har Stadsmissionen en öppen förskola för dem som är under 23 och som väntar barn, eller redan har barn.

”VI SOM FASTIGHETSFÖRETAG HAR ETT ANSVAR I SAMHÄLLSFRÅGOR”

Wallenstam är ett fastighetsbolag som bygger, utvecklar och förvaltar fastigheter främst i Stockholm och Göteborg. De har cirka 800 hyreslägenheter och 100 lokaler och knappt 2000 lägenheter i produktion. De har också stöttat Göteborgs Stadsmission i fyra år.

GÖTEBORGS ENERGI STÅR FÖR VÄRME OCH LJUS

Göteborgs Energi är en av våra Framtidspartners. De tar ansvar för Göteborg genom att stå för värmen i våra sociala verksamheter, och alla de värmeljus som dagligen tänds i S:t Johanneskyrkan.

VÅRA HUVUDPARTNERS

Göteborg Energi

Göteborg Energi värmer Göteborg och som Huvudpartner till Göteborgs Stadsmission förser Göteborg Energi de sociala verksamheterna Gatljuset, Drottningtorget och S:t Johanneskyrkan med värme och ljus utan kostnad.

ICA Kvantum Munkebäck

ICA Kvantum Munkebäck tar ett aktivt samhällsansvar i Göteborg och ger regelbundet gåvor till Göteborgs Stadsmission samt säljer goda varor där en del av intäkten går till oss, skänker mat, anordnar "handla för andra" samt mycket mer.

Svenska kyrkan

Sedan många år tillbaka arbetar Stadsmissionen tillsammans med Svenska kyrkans församlingar i Göteborg. Dessutom är Svenska kyrkan i Göteborg en stor gåvogivaren till Stadsmissionen.

Kavlifondet

Med hjälp av Kavlifonden kan Göteborgs Stadsmission utöka vårt arbete med livsmedel för att minska matsvinnet och samtidigt öka tillgången på mat till människor som lever i utsatthet.

Svenska Postkodlotteriet

Postkodlotteriet är ett lotteri där vinsten från lottförsäljningen går till ideell verksamhet, bland andra Sveriges Stadsmissioner. Dessa medel används till stadsmissionernas sociala arbete.

VÅRA GÖTEBORGSPARTNERS

VÅRA GÖTEBORGSVÄNNER

Göteborgsvän stor

Göteborgsvän mellan

Göteborgsvän liten