Företag - Göteborgs stadsmission
Mer
Gör skillnad nu

Göteborgsvän

Som Göteborgsvän gör ni skillnad för människor som lever i utsatthet i Göteborg.


  • Välj mellan tre färdiga nivåer och paket som innehåller marknadsföringsmaterial för hela året.
  • Er gåva bidrar till akuta insatser så som mat och kläder, mötesplatser för gemenskap och stöd samt möjlighet till långsiktiga förändringar.

Ge en gåva

Bidra till vårt arbete med mat, värme och gemenskap


  • 10 000 kronor räcker exempelvis till 400 frukostar för människor i fattigdom.
  • Varje krona gör skillnad.

Göteborgspartner

Var med och skapa möjligheter till förändring i människors liv. Som Göteborgspartner samarbetar vi för att göra skillnad i Göteborg.


  • Ett skräddarsytt samarbete utifrån era önskemål
  • Var med i vårt arbete för ett mänskligare samhälle för alla

Huvudpartner

Var med och förändra Göteborg. Som huvudpartner arbetar vi tillsammans med social hållbarhet i ett större perspektiv.


  • Ett unikt samarbete där vi tillsammans lägger grunden för ett mänskligare samhälle för alla
  • Ge tillbaka till staden ditt företag verkar i genom bla gemensamma aktiviteter

ert stöd skapar möjligheter

Att få komma in i värmen, få en ordentlig lunch, uppleva gemenskap och ha någon att prata med. Ert engagemang gör stor skillnad för människor som lever i hemlöshet och utsatthet. Tack för att ni är med och bidrar.

Finns det verkligen fattiga?

Hur det kan finnas fattigdom i Sverige år 2020? Vi har en stark tro på det offentliga skyddsnätet. Och i de flesta fall fungerar det alldeles utmärkt. Bland dem som söker hjälp hos oss har många levt på försörjningsstöd eller sjukpenning länge. Ofta flera år.

Låt inte fattigdom stå i vägen

Terminen är i full gång. Över hela staden sitter barn i klassrum och lägger grunden för sin framtid. En grund som öppnar dörrar och skapar möjligheter. Att gå ut skolan med fullgoda betyg ger ett starkt skydd mot utanförskap. Men alla har inte samma förutsättningar att nå dit.

Bidra till FN:s globala mål för hållbar utveckling

De globala målen finns till för att uppnå fyra saker till år 2030:  Att avskaffa extrem fattigdom. Att minska ojämlikheter och orättvisor i världen. Att främja fred och rättvisa. Att lösa klimatkrisen. Vi är en del av det arbetet.  Läs mer om vilka mål ni främjar genom att stötta vårt arbete här.

Tripoints initiativ i kristider

”I dessa kristider är det avgörande att de som har en extra utsatt situation får möjlighet att leva och utvecklas på ett mänskligt sätt. Vi vet hur viktig Stadsmissionens insats är för många i detta sammanhang. Genom ett litet ekonomiskt bidrag hoppas vi att ni får bättre förutsättningar att genomföra ert arbete.”

Ica Munkebäck skänker 500 000 kronor!

När Volvokoncernen i förra veckan skänkte sin fantastiska gåva på 250 000 kronor, ville inte den lokala Ica-handlaren Per Collins, vara sämre. Idag tog vi därför emot en check på otroliga 500 000 kronor från Pelle och hans Ica Kvantum Munkebäck.

Sarah: volontär från Volvo Penta

"Jag har länge tänkt att jag vill volontärarbeta och när jag blev 100% permitterad från Volvo Penta så blev det läge." Läs Saras upplevelse av att vara volontär här!

VÅRA HUVUDPARTNERS

Göteborg Energi

Göteborg Energi värmer Göteborg och som Huvudpartner till Göteborgs Stadsmission förser Göteborg Energi de sociala verksamheterna Gatljuset, Drottningtorget och S:t Johanneskyrkan med värme och ljus utan kostnad.

ICA Kvantum Munkebäck

ICA Kvantum Munkebäck tar ett aktivt samhällsansvar i Göteborg och ger regelbundet gåvor till Göteborgs Stadsmission samt säljer goda varor där en del av intäkten går till oss, skänker mat, anordnar "handla för andra" samt mycket mer.

Svenska kyrkan

Sedan många år tillbaka arbetar Stadsmissionen tillsammans med Svenska kyrkans församlingar i Göteborg. Dessutom är Svenska kyrkan i Göteborg en stor gåvogivaren till Stadsmissionen.

Kavlifondet

Med hjälp av Kavlifonden kan Göteborgs Stadsmission utöka vårt arbete med livsmedel för att minska matsvinnet och samtidigt öka tillgången på mat till människor som lever i utsatthet.

Svenska Postkodlotteriet

Postkodlotteriet är ett lotteri där vinsten från lottförsäljningen går till ideell verksamhet, bland andra Sveriges Stadsmissioner. Dessa medel används till stadsmissionernas sociala arbete.

VÅRA GÖTEBORGSPARTNERS

VÅRA GÖTEBORGSVÄNNER

Göteborgsvän stor

Göteborgsvän mellan

Göteborgsvän liten