Företagsvän - Göteborgs stadsmission
Genom att stötta vårt arbete är ert företag med och förändrar
förutsättningarna för människor som lever i utsatthet.
Ett enkelt val

Göteborgsvän

Gör skillnad för göteborgare som lever i utsatthet. Välj mellan tre nivåer och få marknadsföringsmaterial för hela året. Du bidrar bland annat till:


  • Akuta insatser så som mat och kläder
  • Mötesplatser för gemenskap och stöd
  • Möjlighet till långsiktiga förändringar för människor i vår stad

Ge en gåva

Bidra till vårt arbete med mat, värme och gemenskap.


  • 10 000 kronor räcker exempelvis till 400 frukostar för människor i fattigdom.
  • Varje krona gör skillnad.

Göteborgspartner

Var med och skapa möjligheter till förändring i människors liv. Som Göteborgspartner samarbetar vi för att göra skillnad i Göteborg.


  • Ett samarbete utifrån era önskemål
  • Var med i vårt arbete för ett mänskligare samhälle för alla

Huvudpartner

Var med och förändra Göteborg. Som huvudpartner arbetar vi tillsammans med social hållbarhet i ett större perspektiv.


  • Ett unikt samarbete där vi tillsammans lägger grunden för ett mänskligare samhälle för alla
  • Ge tillbaka till staden ditt företag verkar i genom bla gemensamma aktiviteter

Ert stöd skapar möjligheter

Att få hjälp med kläder till barnen, en ordentlig måltid när ekonomin inte räcker till och att ha någon att prata med. Ert engagemang gör stor skillnad för människor som lever i fattigdom och utsatthet. Tack för att ni är med och bidrar.

Kvinnor lagar mat

Vi möter människor på flykt

”Vi saknar Ukraina men känner lugn och tacksamhet över att vara här”.

Så berättar några kvinnor som bor i ett av våra boenden för människor på flykt.

Därför behövs våra sommarkollon

En sommar kan tyckas enkel att fylla med aktiviteter – badutflykter, picknick, grillkvällar. Men även en enkel aktivitet blir svår när en lever med små ekonomiska medel. Vi anser att alla barn och vuxna ska ha rätt till att under semestern få slappna av, slippa oro och stress och fylla på med ny energi – och därför ordnar vi sommarkollo varje sommar.

Bidra till FN:s globala mål för hållbar utveckling

De globala målen finns till för att uppnå fyra saker till år 2030:  Att avskaffa extrem fattigdom. Att minska ojämlikheter och orättvisor i världen. Att främja fred och rättvisa. Att lösa klimatkrisen. Vi är en del av det arbetet.
Läs mer om vilka mål ni främjar genom att stötta vårt arbete här.

Bricks & Lime skänker 500 000 kr och blir Huvudpartners till Göteborgs Stadsmission!

Vi tillsammans är Göteborg. Ju fler som mår bra runt omkring, desto bättre blir det. Omtänksamhet, tacksamhet och glädje, är en bra början. Vi som jobbar vet också hur jävligt det kan vara, och därför känns det extra bra att bidra till detta, säger Henrik Trygg, VD på Bricks & Lime.

Ica Munkebäck skänker 1 000 000 kronor!

Varje år i december åker Göteborgs Stadsmissions julklappsvagn runt i Göteborg för att ta emot gåvor som stöttar barnfamiljer i ekonomisk utsatthet. I december 2021 kom den största enskilda gåvan någonsin från Pelle Collins och sitt Ica Kvantum Munkebäck.

Transtema går in som Huvudpartner till Göteborgs Stadsmission!

Alla barn har samma rättigheter, men alla har inte samma förutsättningar. Många av de familjer vi på Göteborgs Stadsmission möter har inte alltid råd med nya kläder till barnen som växer fort, fritidsaktiviteter eller ens mat och hygienartiklar. Det vill vi och Transtema ändra på.

VÅRA HUVUDPARTNERS

Bricks & Lime

Bricks & Lime skänker 1% av sin omsättning till välgörande ändamål och är Huvudpartners till Göteborgs Stadsmission. Genom att göra vad de är bäst på bidrar de på ett effektivt sätt till ett mänskligare samhälle för alla.

Göteborg Energi

Göteborg Energi värmer Göteborg och som Huvudpartner till Göteborgs Stadsmission förser Göteborg Energi de sociala verksamheterna med värme och ljus utan kostnad.

Göteborgs Spårvägar AB

ICA Kvantum Munkebäck

ICA Kvantum Munkebäck tar ett aktivt samhällsansvar i Göteborg och ger regelbundet gåvor till Göteborgs Stadsmission samt säljer goda varor där en del av intäkten går till oss, skänker mat, anordnar "handla för andra" samt mycket mer.

Kavlifondet

Med hjälp av Kavlifonden kan Göteborgs Stadsmission utöka vårt arbete med livsmedel för att minska matsvinnet och samtidigt öka tillgången på mat till människor som lever i utsatthet.

Svenska kyrkan

Sedan många år tillbaka arbetar Stadsmissionen tillsammans med Svenska kyrkans församlingar i Göteborg. Dessutom är Svenska kyrkan i Göteborg en stor gåvogivare till Stadsmissionen.

Svenska Postkodlotteriet

Postkodlotteriet är ett lotteri där vinsten från lottförsäljningen går till ideell verksamhet, bland andra Sveriges Stadsmissioner. Dessa medel används till stadsmissionernas sociala arbete.

Transtema

Tillsammans med Transtema jobbar vi mot FNs globala mål om minskad fattigdom och utanförskap samt ökad inkludering och jämställdhet. Med hjälp av stödet kan vi ge akut hjälp och kvalificerat stöd till familjer på deras väg ur fattigdom och utsatthet.

VÅRA GÖTEBORGSPARTNERS

VÅRA GÖTEBORGSVÄNNER

Göteborgsvän stor

Göteborgsvän mellan

Göteborgsvän liten