Företag - Göteborgs stadsmission
Volontärer som levererar matkassar och fyller tomma kylskåp. Barn som fortsätter kämpa fast det är svårt. Frivilliga som delar ut vinterkläder till familjer i fattigdom. Föräldrar som förtvivlat försöker få ekonomin att gå ihop.
Och företag som gör det möjligt för oss att hjälpa Göteborgs mest utsatta, år efter år.
Oavsett vilken summa ni väljer att ge, är ni våra hjältar.
Ge en julgåva

Beställ ett julpaket och gör skillnad för barnfamiljer i fattigdom

När du beställer ett julpaket blir du även Göteborgsvän för 2022


  • Välj mellan litet, mellan och stort julpaket som innehåller marknadsföringsmaterial för hela året.
  • Er gåva bidrar till utdelning av varma kläder i vinter, mat under julen samt stöd för familjer att ta sig ur fattigdomen

Ge en gåva

Bidra till att inga barn ska behöva frysa i vinter eller gå hungriga i jul


  • För 10 000 kronor hjälper ni 10 barnfamiljer med exempelvis matkassar och vinterkläder
  • Varje krona gör skillnad.

Göteborgspartner

Var med och skapa möjligheter till förändring i människors liv. Som Göteborgspartner samarbetar vi för att göra skillnad i Göteborg.


  • Ett samarbete utifrån era önskemål
  • Var med i vårt arbete för ett mänskligare samhälle för alla

Huvudpartner

Var med och förändra Göteborg. Som huvudpartner arbetar vi tillsammans med social hållbarhet i ett större perspektiv.


  • Ett unikt samarbete där vi tillsammans lägger grunden för ett mänskligare samhälle för alla
  • Ge tillbaka till staden ditt företag verkar i genom bla gemensamma aktiviteter

ert stöd skapar möjligheter

Att få hjälp med kläder till barnen, en ordentlig måltid när ekonomin inte räcker till och att ha någon att prata med. Ert engagemang gör stor skillnad för människor som lever i fattigdom och utsatthet. Tack för att ni är med och bidrar.

Läs Sofias berättelse här

”När min sons vinterkängor blev för små sa han att han inte behövde nya. Han visste att vi inte hade råd.”

Läs Nicoles berättelse här

”Jag hoppar ofta över måltider för att mina barn ska kunna äta sig mätta. Jag säger att jag inte är hungrig”.

Bidra till FN:s globala mål för hållbar utveckling

De globala målen finns till för att uppnå fyra saker till år 2030:  Att avskaffa extrem fattigdom. Att minska ojämlikheter och orättvisor i världen. Att främja fred och rättvisa. Att lösa klimatkrisen. Vi är en del av det arbetet.  Läs mer om vilka mål ni främjar genom att stötta vårt arbete här.

Bricks&Lime skänker 1% av sin omsättning

När Henrik Trygg på Bricks & Lime hörde av sig och berättade om hur de med sitt företag ville bidra till samhället blev vi mållösa. Konceptet är tydligt och utan kompromisser: de skänker 1 % av sin omsättning till välgörenhet. Var hundrade tegelsten går till behövande.

Ica Munkebäck skänker 500 000 kronor!

När Volvokoncernen i förra veckan skänkte sin fantastiska gåva på 250 000 kronor, ville inte den lokala Ica-handlaren Per Collins, vara sämre. Idag tog vi därför emot en check på otroliga 500 000 kronor från Pelle och hans Ica Kvantum Munkebäck.

Transtema går in som Huvudpartner till Göteborgs Stadsmission!

Alla barn har samma rättigheter, men alla har inte samma förutsättningar. Många av de familjer vi på Göteborgs Stadsmission möter har inte alltid råd med nya kläder till barnen som växer fort, fritidsaktiviteter eller ens mat och hygienartiklar. Det vill vi och Transtema ändra på.

VÅRA HUVUDPARTNERS

Göteborg Energi

Göteborg Energi värmer Göteborg och som Huvudpartner till Göteborgs Stadsmission förser Göteborg Energi de sociala verksamheterna Gatljuset, Drottningtorget och S:t Johanneskyrkan med värme och ljus utan kostnad.

ICA Kvantum Munkebäck

ICA Kvantum Munkebäck tar ett aktivt samhällsansvar i Göteborg och ger regelbundet gåvor till Göteborgs Stadsmission samt säljer goda varor där en del av intäkten går till oss, skänker mat, anordnar "handla för andra" samt mycket mer.

Svenska kyrkan

Sedan många år tillbaka arbetar Stadsmissionen tillsammans med Svenska kyrkans församlingar i Göteborg. Dessutom är Svenska kyrkan i Göteborg en stor gåvogivaren till Stadsmissionen.

Kavlifondet

Med hjälp av Kavlifonden kan Göteborgs Stadsmission utöka vårt arbete med livsmedel för att minska matsvinnet och samtidigt öka tillgången på mat till människor som lever i utsatthet.

Svenska Postkodlotteriet

Postkodlotteriet är ett lotteri där vinsten från lottförsäljningen går till ideell verksamhet, bland andra Sveriges Stadsmissioner. Dessa medel används till stadsmissionernas sociala arbete.

Transtema

Tillsammans med Transtema jobbar vi mot FNs globala mål om minskad fattigdom och utanförskap samt ökad inkludering och jämställdhet. Med hjälp av stödet kan vi ge akut hjälp och kvalificerat stöd till familjer på deras väg ur fattigdom och utsatthet.

VÅRA GÖTEBORGSPARTNERS

VÅRA GÖTEBORGSVÄNNER

Göteborgsvän stor

Göteborgsvän mellan

Göteborgsvän liten