Göteborgs Energi står för värme och ljus - Göteborgs stadsmission

Göteborgs Energi står för värme och ljus

29 juni, 2020 • Ämne: Nyheter
Göteborgs Energi är en av våra huvudpartners. De tar ansvar för Göteborg genom att stå för värmen i våra sociala verksamheter, och alla de värmeljus som dagligen tänds i S:t Johanneskyrkan.

Hej Anette Myrheim, kommunikationsdirektör på Göteborgs Energi! Vill du berätta lite om ert företag?

Göteborg Energi är göteborgarnas egna energibolag. Vi har försörjt Göteborg med energi i mer än 150 år. Med hållbarhet som ledstjärna tar vi ansvar för att också morgondagens goda energilösningar blir verklighet. Som Västsveriges ledande energiföretag erbjuder vi elhandel och elnät, fjärrvärme, fjärrkyla, gas, energitjänster och stadsfiber.

Varför har ni valt att stödja vår organisation?

Vårt uppdrag och vår vision är att bidra till ett hållbart göteborgssamhälle. Det innebär hållbarhet inom både den ekonomiska, ekologiska och sociala dimensionen. Göteborg är en stor stad och det finns flera grupper som har utmanande livsvillkor. Som göteborgarnas egna energibolag innebär det att vi är till för alla göteborgarna oberoende av social status och rådande livsvillkor och det är därför en självklarhet att vi stödjer den verksamhet som bedrivs av Göteborgs Stadsmissionen.

Hur ser samarbetet ut?

Vi har en lång relation med Göteborgs Stadsmission som har sätt lite olika ut över tid. Sedan 2015 har vi stöttat Stadsmissionen med en summa pengar som motsvarar den energiförbrukning de har i sina öppna verksamheter. Vi vill att Stadsmissionens insamlade pengar ska gå till de som verkligen behöver det och därmed tar vi ansvarar för att det är värme och ljus i lokalerna där den fina och viktiga verksamheten bedrivs. För oss är långsiktighet och trygghet en  för Göteborg

 

Utöver pengarna har vi hjälpt till med flera olika saker såsom aktiviteter kring Julklappsvagnen, olika insamlingar och nu under corona-krisen har vi bland annat hjälpt till att packa och köra ut matkassar till behövande personer.

Tusen tack Göteborgs Energi!

Vill du att ditt företag också ska stötta Göteborgs Stadsmission? Klicka på här för att läsa mer om hur ni kan göra skillnad i Göteborg!

Marie Mattiasson från Göteborg Energi har under Corona-krisen varit med och packat samt kört ut matkassar till personer som lever i utsatthet runt om i Göteborg.