Seminarier Archives - Göteborgs stadsmission

Ämne: Seminarier

Frukostseminarium gav olika perspektiv på fattigdomen i Göteborg

31 oktober, 2023 • Ämne: Fattigdom

Morgonens frukostseminarium bjöd på perspektiv på fattigdom från olika delar av samhället - civilsamhället, staden och akademin. Men framförallt på en personlig berättelse om att leva i ekonomisk utsatthet. ”Jag tycker att det mest drabbar barnen" säger Dragana som är sjukskriven sedan länge.

Är kommunernas arbete mot hemlöshet effektivt?

24 november, 2021 • Ämne: Seminarier

Hemlösheten i Sverige minskar inte. Över 33 000 människor saknar ett hem att kalla sitt. Välkommen till årets lansering av Sveriges Stadsmissioners hemlöshetsrapport!

Webinarium: Fattigdomsrapport 2021

23 september, 2021 • Ämne: Seminarier

Vi möter varje dag, året om, människor i nöd. Människor med tillgång till det svenska välfärdssystemet men som inte får den hjälp de har rätt till. Den 18/10 bjuder Sveriges Stadsmissioner in till ett webinarium för att diskutera årets fattigdomsrapport.

Hur påverkas barnen av våldet?

1 september, 2021 • Ämne: Seminarier

Den 14 september bjöd Göteborgs Stadsmission och Maria Eriksson (professor på Ersta Sköndal Bräcke Högskola) in till en digital frukost med fokus på våld i nära relation och hur det påverkar ett barn att uppleva eller bli utsatt för våld.

Hur påverkas barnen av hemlöshet?

24 maj, 2021 • Ämne: Seminarier

Den 8 juni bjöd Göteborgs Stadsmission och Rädda Barnen in medarbetare på socialtjänsten till en digital frukost, med fokus på hemlöshet bland barnfamiljer konsekvenser för barn som växer upp utan stabil bostad.

Bostad är en mänsklig rättighet

26 april, 2021 • Ämne: Seminarier

Göteborgs Stadsmission bjuder in till ett digitalt frukostseminarium där du får ökad kunskap om hemlöshet och Bostad först som metod.