Second hand Archives - Göteborgs stadsmission

Ämne: Second hand

Lansering av presenkort

22 november, 2023 • Ämne: Second hand

Nu kan du äntligen köpa och handla för presentkort i Stadsmissionens second hand-butiker i Göteborg, Alingsås och Kungsbacka.

Insamling av vinterkläder 2-8 oktober

5 september, 2023 • Ämne: Nyheter

Vi behöver ytterkläder för att rusta barnfamiljer och äldre inför hösten och vintern i Göteborg! Varje dag möter vi människor som lever i hemlöshet och fattigdom och som inte har pengar till ordentliga kläder. Att få en varm jacka, mössa och vinterkängor kan göra stor skillnad och underlätta oerhört mycket för den enskilde.

Möt Göteborgs Stadsmission på Frihamnsdagarna  

10 juli, 2023 • Ämne: Nyheter

Frihamnsdagarna är en demokratisk arena för fria samtal som äger rum på Bananpiren torsdag 31/8 – lördag 2/9. Göteborgs Stadsmission finns på plats även i år. Välkommen att fynda second hand, fika på räddade råvaror och lyssna till personliga berättelser om vägen till arbete och bostad. 

Klädbytardag i Bältespännarparken

9 juni, 2023 • Ämne: Nyheter

Som en del i att fira Göteborg 400 år bjuder vi in till ett klädbytarevent i Bältespännarparken den 15 juli kl 12-15.

Way Out West i samarbete med Stadsmissionens second hand – årets festivalmerchandise blir cirkulär

1 juni, 2023 • Ämne: Nyheter

Stadsmissionens second hand och Way Out West går nu samman för att göra årets festivalmerch cirkulär. Kollektionen, bestående av second hand-plagg insamlade av Stadsmissionens second hand, kommer att tryckas på plats med unika print i Slottsskogen under festivalen 10-12 aug.

Insamling av bal- och studentkläder

24 februari, 2023 • Ämne: Nyheter

Göteborgs Stadsmission kommer att samla in bal- och studentkläder för att erbjuda till unga personer som av ekonomiska skäl har svårt att ordna detta på annat sätt. De tonåringar som ska ta studenten vill så klart kunna vara en del av studentfirandet på samma villkor som sina kamrater, men utan passande kläder kan det upplevas meningslöst eller svårt att delta.

Vi rustar oss för cirkulär omställning

30 januari, 2023 • Ämne: Nyheter

I ett samverkansprojekt med VGR bygger Stadsmissionens second hand upp en försortering med syfte att öka återanvändningsgraden på den textil vi samlar in och hanterar lokalt.  I projektet värnar vi om lokal samverkan, involverar arbetsträning och vill ta tillvara kompetens inom textilområdet, där samverkan inom VGR och staden är helt avgörande.