Boende & behandling Archives - Göteborgs stadsmission

Ämne: Boende & behandling

Glappet i beroendevården i Göteborg drabbar patienterna

11 maj, 2023 • Ämne: Boende & behandling

Ett år har gått sedan Göteborgs Stadsmission bjöd in till politikersamtal om beroendevården i Göteborg. Den 9 maj 2023 var det dags för ett uppföljningssamtal – vad har hänt det senaste året och hur fungerar beroendevården i Göteborg idag?

”Jag har haft tur att träffa goda människor på min resa som förstår vad jag behöver, innan jag själv förstod det”

21 juni, 2022 • Ämne: Boende & behandling

"Att lämna sitt boende utan att veta var du ska, det är jättesvårt. Det är mardrömmen i livet. Jag grät och jag exploderade av glädje när jag fick vår egna lägenhet."

”Stadsmissionen har betytt mycket för mig och nu kan jag ge lite tillbaka”

8 juni, 2022 • Ämne: Boende & behandling

Joakim flyttade in på Stigbergets boende år 2015 och sedan dess har han gjort en lång och imponerande resa. Idag pluggar han till socialpedagog och har precis avslutat sin praktikperiod på ett av våra boenden. Läs om Joakims liv här!

Samverkan och dialog för en bättre beroendevård

20 maj, 2022 • Ämne: Boende & behandling

Göteborgs Stadsmission välkomnade ett hundratal personer till S:t Johanneskyrkan på eftermiddagen den 18 maj för att delta i samtalet om beroendevården i Göteborg.

Tack och farväl till Stigbergskliniken

26 april, 2022 • Ämne: Boende & behandling

Den 30 april 2022 stängs dörrarna till Göteborgs Stadsmissions beroendeklinik för gott. Vi vill tacka alla otroligt kompetenta kollegor som har arbetat på kliniken sedan start. Vi vill också tacka alla patienter som har besökt oss och anförtrott sig till oss under deras kanske allra tuffaste tid i livet.

Man sitter på en stol

Göteborgs Stadsmission bjuder in till samtal om beroendevården

25 april, 2022 • Ämne: Boende & behandling

Mot bakgrund av de många förändringarna just nu inom beroendevården i Göteborgsregionen bjuder vi in till ett öppet samtal.

”Jag har ett stort konstintresse som har följt med mig i hela mitt liv”

6 april, 2022 • Ämne: Boende & behandling

Jag är en framåt, social och känslostark person! Också en aning tankspridd, fast på ett roligt och inte negativt sätt. Jag har ett stort konstintresse som har följt med mig i hela mitt liv, min mamma har jobbat som konstnär och det har alltid funnits oljemålningar i min omgivning.