Boende & behandling Archives - Göteborgs stadsmission

Ämne: Boende & behandling

”De barn som bor hos mig får ett hem och blir en del av min familj”

27 maj, 2024 • Ämne: Boende & behandling

"Jag har varit familjehem hos Göteborgs Stadsmission i snart ett år. Det viktigaste med att vara familjehem är att skapa en trygg hemmiljö för barnet där det trivs och mår bra. Jag har ett fantastiskt samarbete med Göteborgs Stadsmission. Till andra vuxna som funderar på att bli familjehem säger jag - om ni kan så gör det!"

”Jag kunde inte få ordning på mitt liv utan ett tryggt boende, det var det jag behövde för att kunna förändras.”

22 januari, 2024 • Ämne: Boende & behandling

Viking jobbar som peer support på Göteborgs Stadsmissions brukarstyrda mötesplats. Nu spenderar han dagarna med att genom musiken stötta personer som bor, eller har bott, på något av Göteborgs Stadsmissions boenden med stöd. Men resan dit har varit lång. Läs Vikings berättelse här.

Glappet i beroendevården i Göteborg drabbar patienterna

11 maj, 2023 • Ämne: Boende & behandling

Ett år har gått sedan Göteborgs Stadsmission bjöd in till politikersamtal om beroendevården i Göteborg. Den 9 maj 2023 var det dags för ett uppföljningssamtal – vad har hänt det senaste året och hur fungerar beroendevården i Göteborg idag?

”Jag har haft tur att träffa goda människor på min resa som förstår vad jag behöver, innan jag själv förstod det”

21 juni, 2022 • Ämne: Boende & behandling

"Att lämna sitt boende utan att veta var du ska, det är jättesvårt. Det är mardrömmen i livet. Jag grät och jag exploderade av glädje när jag fick vår egna lägenhet."

”Stadsmissionen har betytt mycket för mig och nu kan jag ge lite tillbaka”

8 juni, 2022 • Ämne: Boende & behandling

Joakim flyttade in på Stigbergets boende år 2015 och sedan dess har han gjort en lång och imponerande resa. Idag pluggar han till socialpedagog och har precis avslutat sin praktikperiod på ett av våra boenden. Läs om Joakims liv här!

Samverkan och dialog för en bättre beroendevård

20 maj, 2022 • Ämne: Boende & behandling

Göteborgs Stadsmission välkomnade ett hundratal personer till S:t Johanneskyrkan på eftermiddagen den 18 maj för att delta i samtalet om beroendevården i Göteborg.

Tack och farväl till Stigbergskliniken

26 april, 2022 • Ämne: Boende & behandling

Den 30 april 2022 stängs dörrarna till Göteborgs Stadsmissions beroendeklinik för gott. Vi vill tacka alla otroligt kompetenta kollegor som har arbetat på kliniken sedan start. Vi vill också tacka alla patienter som har besökt oss och anförtrott sig till oss under deras kanske allra tuffaste tid i livet.