Julhjälp Archives - Göteborgs stadsmission

Ämne: Julhjälp

Inflationen drabbar de redan utsatta mest

8 november, 2022 • Ämne: Julhjälp

Inflationen påverkar oss alla på olika sätt. Dock drabbar den dem som redan lever i ekonomisk utsatthet extra mycket. En effekt av kris i samhället är att vi på Göteborgs Stadsmission ser nya grupper komma till oss och be om hjälp. Det gjorde vi under pandemin och vi gör det nu. Vi ser ett högre tryck i våra verksamheter. Julen är en tid på året som skapar mycket oro och stress när pengarna inte räcker till och tack vare de ekonomiska gåvor vi får kan vi bidra till hjälp och stöd för människor i utsatthet.

”Jag drömmer att livet ska bli lite lättare”

8 november, 2022 • Ämne: Julhjälp

”Ett par dagar innan barnbidraget kommer är allting slut. Tomt. Det är svårt. Det första jag gör när pengarna kommer är att gå och handla mat,” säger Anna som är en av oändligt många personer som får hjälp och stöd på Göteborgs Stadsmission just nu. Anna är ensamstående mamma med fyra barn. Ett tag levde de skyddat. Efter flera år som föräldraledig har hon svårt att ta sig ut på arbetsmarknaden och hon lever på försörjningsstöd. Det har hon gjort i några år och ekonomin blir allt mer urholkad.

”Maria räknar varenda krona”

8 november, 2022 • Ämne: Julhjälp

"Man är rädd att de ska kanske fråga om vi ska gå ut och äta, ska vi ta en fika eller hitta på något med barnen. Det är lite jobbigt att säga nej jag kan inte för jag har inte råd." Det säger "Maria" som har tre barn och lever på försörjningsstöd. Hon får allt svårare att få pengarna att räcka och har fått skära ner på mer och mer. Det berättar P4 Göteborg.