Arbetsintegration Archives - Göteborgs stadsmission

Ämne: Arbetsintegration

”Jag är väldigt glad och tacksam att jag fick en andra chans i arbetslivet”

21 maj, 2024 • Ämne: Arbetsintegration

Efter att ha förlorat sitt jobb på grund av en omorganisation stod Mats plötsligt utan arbete och hade svårt att ta sig tillbaka in på arbetsmarknaden. Han fick en plats i Arbetsförmedlingens program Rusta och matcha, också kallat ROM2, och valde Göteborgs Stadsmission som leverantör. Nu jobbar han med liknande arbetsuppgifter som han hade innan och stortrivs på sitt nya jobb.

”Med rätt språkstöd kan det bli en av de bästa rekryteringar du gjort till ditt företag”

5 mars, 2024 • Ämne: Arbetsintegration

Under 2023 startade vi Jobbprojekt Mötesplats Ukraina som stöttar, guidar och motiverar ukrainska flyktingar till att närma sig arbetsmarknaden. Här möter vi deltagare utifrån deras individuella behov. De får bland annat stöd i att uppdatera sitt CV och ansökningshandlingar, information om arbetsmarknaden samt träna sin svenska genom språkcafé och språkutflykter. Fem av deltagarna fick anställning på matföretaget KLS - läs intervjun med de nyanställda samt deras arbetsgivare här!

”Jag drömde om att få ett jobb men det kändes bara som en flyktig dröm som jag knappt kunde definiera”

20 oktober, 2022 • Ämne: Arbetsintegration

"Har man varit arbetslös länge så flyter dagarna ihop. Men nu hade jag fasta tider att förhålla mig till och den tryggheten gav mig möjlighet att våga drömma om att våga söka jobb igen."

”Vi måste tro på att det finns en möjlighet för alla”

31 maj, 2022 • Ämne: Arbetsintegration

"Vår huvuduppgift är att stötta människor att närma sig arbete och få rätt förutsättningar för att komma ut på arbetsmarknaden för att sedan nå en egen försörjning." Cecilia är ny chef i Arbetsintegrationsteamet. Läs intervjun med Cecilia här!

”Alla känns handplockade och man känner sig välkommen var man än hamnar”

25 maj, 2022 • Ämne: Arbetsintegration

Det som är häftigt inom Stadsmissionens second hand är att det är så många olika människor från olika bakgrunder men det blir alltid så bra. Det mänskliga mötet är så fint. Alla är vi lika mycket värda.

En jämställd arbetsmarknad – ett av Göteborgs Stadsmissions långsiktiga mål

8 mars, 2021 • Ämne: Arbetsintegration

På den internationella kvinnodagen vill vi passa på att berätta mer om vårt jämställdhetsarbete.

Områdeschefen för arbetsintegration reflekterar över året och ser fram emot 2021

10 december, 2020 • Ämne: Arbetsintegration

Nu när vi snart summerar 2020 är det med den högsta arbetslösheten på mycket länge och långtidsarbetslösheten skenar efter rekordstora varsel och uppsägningar under året inom flera branscher.