Nyheter Archives - Göteborgs stadsmission
Mer

Ämne: Nyheter

Sommarkassar till 200 barnfamiljer

30 juni, 2020 • Ämne: Nyheter

Det har varit en speciell vår. Vi har ställt om, delat ut över 1000 matkassar, fått upp portabla handfat och nu senast: levererat 600 sommarkassar. Med er hjälp kan vi agera snabbt när det behövs.

Göteborgs stad och Göteborgs Stadsmission går samman och erbjuder 176 ungdomar sommarjobb

16 juni, 2020 • Ämne: Nyheter

På grund av Covid-19 har Göteborgs stad och Göteborgs Stadsmission via ett idéburet offentligt partnerskap (IOP) startat upp en ny tillfällig verksamhet inom Stadsmissionen för att erbjuda 176 ungdomar sommarjobb i år.

Till dig som lyssnar,

2 juni, 2020 • Ämne: Nyheter

"När jag var barn visste jag inte vart jag skulle sova, vad jag ska äta eller om jag överlevde dagen." Text skriven av en 18-årig besökare på Göteborgs Stadsmission.

Digital nätverksträff

28 maj, 2020 • Ämne: Nyheter

Det var med ett lite nervöst pirr i magen vi startade morgonen den 27/5 - då hade vi nämligen vår första digitala nätverksträff! Vår marknads-och kommunikationschef Tomas Carlström och vår socialchef Åsa Vilu berättade om hur pandemin drabbar människor i utsatthet och vad vi ser för långsiktiga konsekvenser.

Göteborgs Stadsmission gästar Logistikpodden

28 maj, 2020 • Ämne: Nyheter

"Göteborgs Stadsmission tar emot tonvis med mat varje vecka, mat som annars skulle slängts. Hur arbetar de med att omsätta denna mat till verklig nytta för de som har det tuffast i samhället? Möt Tomas Carlström som är marknads- och kommunikationschef på en mycket viktig organisation som under Covid-19 fått ta sig an flera nya utmaningar."

”Mellan raderna förstår jag att hon bor hos olika män i utbyte mot sex”

18 maj, 2020 • Ämne: Nyheter

Dålig ekonomi, ohälsa, trauman av olika slag, beroende och kriminalitet är alla faktorer som ökar kvinnors utsatthet och risk för att hamna i prostitution. Som ett sätt att försörja sig själva och sin familj, som ett sätt att betala för husrum och/eller droger och som ett sätt att utsätta sig själv för ett självskadebeteende med grund i tidigare trauman. I våra verksamheter får vi även kontakt med kvinnor vi vet eller misstänker prostituerar sig. I dessa möten har vi möjlighet att påbörja ett samtal som i förlängningen kan vara en viktig del i kvinnans väg till förändring. Här beskriver vår en av våra stödassistenter hur en sådan situation kan se ut, baserat på olika verkliga möten. Namnet har inget med berättelsen att göra.

”Tänk om samma människosyn hade smittat av sig till resten av samhället”

30 april, 2020 • Ämne: Nyheter

Varje år möter vi ca 50 000 människor bara i vår verksamhet i S:t Johanneskyrkan. Många av dem väljer nu att stanna hemma. Här berättar Helene, en av våra besökare, om sig själv, sin upplevelse av S:t Johanneskyrkan och att nu leva isolerat.