Nyheter Archives - Göteborgs stadsmission

Ämne: Nyheter

Göteborgs Stadsmission på Way Out West

15 augusti, 2022 • Ämne: Nyheter

Genom samverkan med F/ACT Movement har vi deltagit på Way Out Wests Greentopiaområde, Meetingpoint, för att inspirera till mer cirkulär konsumtion och informera om hur vårt område för arbetsintegration arbetar med både social och ekologisk hållbarhet.

Ny nationell hemlöshetsstrategi

12 juli, 2022 • Ämne: Nyheter

Regeringen har beslutat om en ny hemlöshetsstrategi, som ska minska och förebygga att personer hamnar i hemlöshet. Detta är något som Sveriges Stadsmissioner har arbetat länge för och välkomnar, men ser också att det krävs mer för att verkligen bryta utanförskapet på bostadsmarknaden. Den senaste mätningen från Göteborgs Stad visar att hemlösheten ökat, totalt lever 3 221 personer i hemlöshet här.

Kollosommar med nya vänner och goa minnen

5 juli, 2022 • Ämne: Nyheter

Sommar är lika med semester, resor, sol och bad. Eller? För människor som lever i en hårt ansträngd ekonomisk situation är det inte ens självklart att ha råd att åka spårvagn eller buss till sjö och hav. Det finns inga nätverk eller släktingar med sommarstugor att besöka. "Alla människor behöver avkoppling och återhämtning, men det är inte alla som har den möjligheten i sina liv så då erbjuder vi det,"

Barn går hungriga i Göteborg

10 juni, 2022 • Ämne: Nyheter

I välfärdssamhällen Sverige har vi matfattigdom. Det betyder att barn och vuxna går hungriga för att de inte har råd att köpa mat. På Göteborgs Stadsmission möter vi dagligen människor som inte kan äta sig mätta hemma. "Det handlar om att utgifterna alltid är högre än inkomsten. Då måste en alltid göra avkall på något." säger Emma Anderberg, enhetschef på Göteborgs Stadsmission.

Julklappsvagnen tillbaka 3 december

9 juni, 2022 • Ämne: Nyheter

Vi är glada att berätta att vi även i år kommer att anordna julklappsvagnen i samarbete med Spårvägssällskapet Ringlinien. Boka in lördagen den 3:e december redan nu. Mer information kommer, men först väntar sommaren! 

Midsommarfirande i S:t Johanneskyrkan

7 juni, 2022 • Ämne: Nyheter

Välkommen att fira midsommar tillsammans i S:t Johanneskyrkan fredag 24 juni!

Göteborgs Stadsmission deltar i Prideparaden

2 juni, 2022 • Ämne: Nyheter

- Det är självklart för oss att gå med i paraden eftersom människors lika värde är en av våra grundvärderingar, säger Catarina Dunghed, områdeschef Göteborgs Stadsmission.