Nyheter Archives - Göteborgs stadsmission

Ämne: Nyheter

Vi söker familjehem och jourhem!

13 juli, 2021 • Ämne: Nyheter

Har du/ni plats över och kan erbjuda ett tryggt och stabilt hem? Gör skillnad som familjehem hos Göteborgs Stadsmission! Vi ger alla familjehem och jourhem kontinuerligt stöd, handledning och processhandledning genom erfarna familjehemskonsulenter som arbetat i många år med familjehemsvård.

Varför behövs ett sommarkollo?

7 juli, 2021 • Ämne: Nyheter

En sommar kan tyckas enkel att fylla med aktiviteter - badutflykter, picknick, grillkvällar. Men även en enkel aktivitet blir svår när en lever med små ekonomiska medel. För de många familjer som kämpar med en tuff ekonomi är det ingen självklarhet att äga en cykel man kan ta till badplatsen, att kunna köpa solkräm att smörja in barnen med, bjuda på glass eller ens köpa mat att ha med sig till utflykten. Samtidigt ger dessa till synes små saker och aktiviteter något stort och viktigt: avkoppling och återhämtning. Vi anser att alla barn och vuxna ska ha rätt till att under semestern få slappna av, slippa oro och stress och fylla på med ny energi.

Sommarkollot är igång!

7 juli, 2021 • Ämne: Nyheter

Nu är vi äntligen igång igen med årets höjdpunkt: sommarkollo! Alla barn har rätt till lek, vila och fritid. Men många växer upp utan förutsättningarna. Därför är vi så otroligt glada över att kunna erbjuda detta även i år. Tack till alla som är med och gör det möjligt!

Månadsgivarvärvare på stan

5 juli, 2021 • Ämne: Nyheter

Just nu pågår en face to face-kampanj syfte att värva månadsgivare till Göteborgs Stadsmission. Våra värvare bär väst och ID-brickor.

”Vi kunde inte ställa in, vi var tvungna att ställa om”

5 juli, 2021 • Ämne: Nyheter

Tomas Carlström berättar om ett år av osäkerhet och handlingskraft – och vad som krävs nu, när samhället är tänkt att återgå till det normala

”…det inte är frågan om, utan när, en kommun ska arbeta med Bostad först i en bostadsledd hemlöshetsstrategi”

21 juni, 2021 • Ämne: Nyheter

Vi på Göteborgs Stadsmission vill vara med och startar upp Bostad först i fler kommuner. Vi erbjuder även utbildning i Bostad först.

Fanny

3 juni, 2021 • Ämne: Nyheter

"Jag kom hem, något mör, i fredagsmorse efter mitt första nattpass i S:t Johanneskyrkan. Vid klockan halv elva hade 15 frusna besökare kommit till oss, det var märkbart hur trötta folk var efter timmar ute i kylan. Vissa gick direkt och la sig medan andra satt uppe och lågmält pratade över en kopp te eller kaffe. Natten var lugn och kyrkans akustik gifte sig med ljudet av trygga snarkningar. Det kändes bra att få bre någon en kvällsmacka, säga godnatt, och veta att vi åtminstone för kvällen kunnat skänka lite värme och trygghet till människor som annars hade fått sova ute".