Nyheter Archives - Göteborgs stadsmission
Mer

Ämne: Nyheter

”Vårt mål i skolan är att alla ska gå ut med godkända betyg”

11 maj, 2021 • Ämne: Nyheter

"Det kan också vara så att det inte finns wifi i lägenheten som täcker för alla fem barn. Det kan vara att man inte har ett eget rum där man kan sitta i lugn och ro och plugga. Det kan vara att man nyss kommit till Sverige och missat skolgång under flera år på flykt. Men det kan också handla om att man vill toppa sin förmåga, att bli bäst på det här ämnet. Det finns många anledningar till att man kan behöva lite stöd". Eva Looström, processledare Skolan som arena på Lövgärdesskolan, där Göteborgs Stadsmission startat studiestöd, berättar om insatsen.

”Att se lättnaden i barnens ansikten är härlig. Och sorglig.”

11 maj, 2021 • Ämne: Nyheter

Många av dem har så låga förväntningar på sig själva att de inte ens försöker, och att kunna väcka liv i deras självförtroende är en stor del av varför vi finns. Mycket handlar om att bygga relationer och få barnen att känna sig trygga och välkomna hos oss. Det tycker jag att vi har lyckats med. Emelie Ohlsson, samordnare för studiestödet i Lövgärdesskolan, där Göteborgs Stadsmission startat studiestöd, berättar om vad insatsen betyder.

”För någon betyder det allt i hela världen”

11 maj, 2021 • Ämne: Nyheter

"Här är de i ett sammanhang, de är någon. För en del är det bara avlastning och gött med en extra timmes studietid, för någon annan betyder det allt i hela världen". Linda Dreven, lärare på Ryaskolan där vi startat studiestöd berättar om vad insatsen betyder.

Ge en gåva till Sveriges Stadsmissioner för att fira Kungens 75-årsdag!

20 april, 2021 • Ämne: Nyheter

I år firar Kungen sin 75-årsdag. Inför sin födelsedag har Kungen meddelat att han istället för födelsedagspresenter önskar att eventuella gratulanter ger ett bidrag till Sveriges Stadsmissioner. Vi på Sveriges Stadsmissioner är oerhört stolta och glada över detta!

Vår volontär vann Årets Givare!

19 mars, 2021 • Ämne: Nyheter

Med stort engagemang och handlingskraft kom Sara Day in som volontär i en tid när Göteborgs Stadsmission behövde det som mest. Sara använde sin permittering från Volvo Penta till att ordna frukost, servera lunch och ge ett vänligt bemötande till stadsmissionens besökare; några av samhällets mest utsatta. Dessutom lyckades Sara få fler av sina permitterade kollegor att bli volontärer. Saras engagemang inspirerar, och har gett ringar på vattnet som sträcker sig långt utanför frukostmatsalen.

23 februari, 2021 • Ämne: Nyheter

Varje år anordnar branschorganisationen Giva Sverige tävlingen Årets insamlare. I år är Göteborgs Stadsmission nominerade och finalister i kategorierna Årets Givare och Årets kampanj! Vi håller tummarna inför prisutdelningen under Insamlingsforum den 17e mars.

Omställning under julen

15 december, 2020 • Ämne: Nyheter

Pandemin har slagit hårt mot göteborgare som lever i hemlöshet, fattigdom och utsatthet. Många saknar möjlighet att isolera sig, är ekonomiskt beroende av att komma till Göteborgs Stadsmission för ett mål mat, eller har blivit av med jobbet och saknar nu inkomst.