Nyheter Archives - Göteborgs stadsmission
Mer

Ämne: Nyheter

23 februari, 2021 • Ämne: Nyheter

Varje år anordnar branschorganisationen Giva Sverige tävlingen Årets insamlare. I år är Göteborgs Stadsmission nominerade och finalister i kategorierna Årets Givare och Årets kampanj! Vi håller tummarna inför prisutdelningen under Insamlingsforum den 17e mars.

Omställning under julen

15 december, 2020 • Ämne: Nyheter

Pandemin har slagit hårt mot göteborgare som lever i hemlöshet, fattigdom och utsatthet. Många saknar möjlighet att isolera sig, är ekonomiskt beroende av att komma till Göteborgs Stadsmission för ett mål mat, eller har blivit av med jobbet och saknar nu inkomst.

Göteborgs Stadsmission öppnar ny lokal för utsatta

2 december, 2020 • Ämne: Nyheter

Pandemin slår hårt mot de mest utsatta när öppna verksamheter stänger ner och inte får samla fler än åtta personer. Göteborgs Stadsmission kan inte stänga ner. Vi måste hitta nya lösningar.

Julklappsvagnen och julklappsbåten tvingas ställas in – barn i fattigdom riskerar att drabbas

20 november, 2020 • Ämne: Nyheter

På grund av Covid-19 tvingas vi i år ställa in julklappsvagnen och julklappsbåtens insamling till barn som lever i fattigdom. Men pandemin har inte minskat behovet av hjälp. Nu riskerar ca 2500 barn och vuxna att bli utan de presentkort på mat och kläder samt julklappar som förmedlas via Göteborgs Stadsmission.

Sluta spara på de mest utsatta

4 november, 2020 • Ämne: Nyheter

Göteborgs Stadsmission har tillsammans med sex andra aktörer inom idéburen välfärd gått ut i en debattartikel i ETC.

Berättelse från medarbetare

3 november, 2020 • Ämne: Nyheter

"Många barn jämför med det andra barn har, önskar sig och får. Det är en omöjlighet för många föräldrar att ge. Att kunna ge det här extra skulle annars inte ha gått".

En annorlunda jul

2 november, 2020 • Ämne: Nyheter

Vi ser att behovet av mat har ökat de senaste åren hos våra besökare, framförallt när det kommer till barnfamiljer. När skolan stänger för lov och barnen äter alla måltider hemma blir det extra tufft.