Nyheter Archives - Göteborgs stadsmission

Ämne: Nyheter

Stadsmissionens second hand och Way out west

4 juli, 2024 • Ämne: Nyheter

Stadsmissionens second hand och Way out west går även i år samman för att festivalens merchandisekollektion ska vara cirkulär! Stadsmissionens second hand har sorterat ut plagg som hoodies, t-shirts och skjortor som sedan kommer att tryckas med Way out west-loggor på plats i Slottsskogen under festivalen 8-10 augusti.

Att förvandla en lägenhet till ett hem

27 juni, 2024 • Ämne: Boende & behandling

Som examensarbete valde Jakob Tangen, student på Högskolan för konst och design i Göteborg, att hjälpa hyresgäster inom Bostad först att skapa en hemkänsla genom att designa och tillverka föremål till deras hem utifrån deras tycke, smak och önskningar. Läs intervjun med en av hyresgästerna som beskriver hur det gick.

Midsommarfirande i S:t Johanneskyrkan

18 juni, 2024 • Ämne: Nyheter

Vi firar de stora högtiderna tillsammans i S:t Johanneskyrkan. Så också midsommar. Välkommen att fira med oss!

”Vad händer med de ukrainska flyktingarna?” var titeln på dagens Samsnack  

31 maj, 2024 • Ämne: Nyheter

Situationen för Ukrainska flyktingar är en fråga som engagerar många i Göteborg. Det blev tydligt imorse när Göteborgs Stadsmission och Räddningsmissionen åter igen bjöd in till Samsnack, den här gången med titeln "Vad händer med de ukrainska flyktingarna?"  

Handla för andra den 28/5

24 maj, 2024 • Ämne: Nyheter

Tisdag 28 maj kl. 14-18 är det åter igen dags för ”Handla för andra” i samarbete med ICA Kvantum Munkebäck. Du kan då handla på ICA Kvantum Munkebäck utifrån en inköpslista som Göteborgs Stadsmission tagit fram, baserat på de behov som finns. De inköpta varorna lämnas på plats till Stadsmissionen och distribueras sedan vidare till människor som är behov av mat och hjälp.

”Det här jobbet gör att jag känner stabilitet”

2 maj, 2024 • Ämne: Nyheter

Mötesplats Ukraina, Göteborgs Stadsmissions öppna mötesplats för personer som har flytt kriget i Ukraina, jobbar varje dag för att stötta och guida ukrainare ut på den svenska arbetsmarknaden. Här berättar Olha om hennes väg till ett arbete i Sverige, samt hennes chef om hur processen gick till. 

Samsnack 31/5 ”Vad händer med de ukrainska flyktingarna?”

29 april, 2024 • Ämne: Nyheter

Välkommen på Samsnack om situationen för de människor som flytt krigets Ukraina. I panelen finns representanter från Sveriges riksdag, Migrationsverket, Göteborgs Stad och civilsamhället. Välkommen att anmäla dig.