Volontär Archives - Göteborgs stadsmission

Ämne: Volontär

”Vi måste engagera oss för barnen – de är framtiden”

21 augusti, 2023 • Ämne: Nyheter

Gabrielle är volontär hos Göteborgs Stadsmission, för henne är det ett sätt att få energi och vidga sina vyer. Under terminerna finns hon på plats på en av de skolor där vi erbjuder studiestöd för elever i mellanstadiet.

Kvinna hjälper två barn med läxor

Volontärernas insats på studiestödet är enorm

27 mars, 2023 • Ämne: Nyheter

Ett av de bästa skydden mot social och ekonomisk utsatthet är utbildning. Och tidiga insatser är viktiga. Därför erbjuder Göteborgs Stadsmission studiestöd för elever i mellanstadiet. I detta arbete är volontärerna en mycket viktig del.

Han kan bli årets volontär

29 november, 2022 • Ämne: Nyheter

Varje onsdag hittar du honom i caféet i S:t Johanneskyrkan och varje fredag packar han och delar ut mat till behövande. Han tar sig även an mer tillfälliga uppdrag och bidrar till utveckling av verksamheten där han är. Jens Lindgren är en av tio finalister i Årets volontär.

”Det som driver mig är den respons jag får från andra människor”

14 december, 2021 • Ämne: Volontär

Anders arbetar som volontär. Läs om hans upplevelse här.

”Jag blir drabbad av ensamheten”

9 januari, 2020 • Ämne: Nyheter

På Göteborgs Stadsmission har vi uppemot 270 volontärer. Uppdragen är vitt skilda och en del har fasta återkommande uppdrag, medan andra gör större punktinsatser. Malin Thunberg delar med sig av sina tankar kring att vara volontär.

”I slutet av dagen har jag betytt något för någon”

5 december, 2018 • Ämne: Nyheter

Idag är det internationella volontärdagen! Vi vill passa på att lyfta våra fantastiska volontärer bidrar med sin tid, sina kunskaper och sitt engagemang till det arbete vi gör. De gör att vi kan göra mer och fler insatser för de människor vi möter. En av dessa grymma volontärer är Josefine Thorén!

volontär stadsmissionen

Volontärarbetet – En saknad pusselbit

5 juli, 2018 • Ämne: Nyheter

När Monica Lingdén hälsade på sin pappa som bodde på ett äldreboende upptäckte hon någonting. Nämligen att hennes besök inte bara hade en positiv inverkan på hennes far utan även på andra som bodde där. Det fick henne att fundera kring att bli volontär, att glädja andra med sin tid och närvaro. En sökning på internet gav träff på Göteborgs Stadsmission och bollen var i rullning.