Volontär Archives - Göteborgs stadsmission

Ämne: Volontär

”Jag visste att jag ville göra något gott”

11 januari, 2024 • Ämne: Volontär

Leif är pensionär och har varit volontär sedan 2017. Han ville bidra till något bra och uppskattar friheten i att vara volontär, jämfört med att vara anställd. "Jag visste att jag ville göra något som gör gott. Sen har man sett trenden att det behövs mer och mer av civilsamhället för att upprätthålla någon slags standard för det går åt fel håll."

Volontär hjälper till på studiestödet

Tack alla volontärer – tack vare er kan vi göra mer för fler

5 december, 2023 • Ämne: Nyheter

Idag, tisdag den 5:e december är det internationella volontärdagen och vi vill ge ett extra stort och varmt tack till alla våra volontärer!

”Vi måste engagera oss för barnen – de är framtiden”

21 augusti, 2023 • Ämne: Nyheter

Gabrielle är volontär hos Göteborgs Stadsmission, för henne är det ett sätt att få energi och vidga sina vyer. Under terminerna finns hon på plats på en av de skolor där vi erbjuder studiestöd för elever i mellanstadiet.

Kvinna hjälper två barn med läxor

Volontärernas insats på studiestödet är enorm

27 mars, 2023 • Ämne: Nyheter

Ett av de bästa skydden mot social och ekonomisk utsatthet är utbildning. Och tidiga insatser är viktiga. Därför erbjuder Göteborgs Stadsmission studiestöd för elever i mellanstadiet. I detta arbete är volontärerna en mycket viktig del.

Han kan bli årets volontär

29 november, 2022 • Ämne: Nyheter

Varje onsdag hittar du honom i caféet i S:t Johanneskyrkan och varje fredag packar han och delar ut mat till behövande. Han tar sig även an mer tillfälliga uppdrag och bidrar till utveckling av verksamheten där han är. Jens Lindgren är en av tio finalister i Årets volontär.

”Det som driver mig är den respons jag får från andra människor”

14 december, 2021 • Ämne: Volontär

Anders arbetar som volontär. Läs om hans upplevelse här.

”Jag blir drabbad av ensamheten”

9 januari, 2020 • Ämne: Nyheter

På Göteborgs Stadsmission har vi uppemot 270 volontärer. Uppdragen är vitt skilda och en del har fasta återkommande uppdrag, medan andra gör större punktinsatser. Malin Thunberg delar med sig av sina tankar kring att vara volontär.