”Vi måste engagera oss för barnen – de är framtiden” - Göteborgs stadsmission

”Vi måste engagera oss för barnen – de är framtiden”

21 augusti, 2023 • Ämne: Nyheter

”Vi måste engagera oss för barnen – de är framtiden”, säger Gabrielle, som är volontär hos Göteborgs Stadsmission. Under terminerna finns hon på plats på en av de skolor där vi erbjuder studiestöd för elever i mellanstadiet.

Efter några år som pensionär kände Gabrielle att hon hade mer att ge och ville göra något som gav mening för andra. ”Det blir ju tråkigt att bara bry sig om sig själv”, skrattar hon.

Uppdraget som volontär i studiestödet är att finnas där för eleverna, se och bekräfta dem och hjälpa till med läxor där det behövs. Det är en plats för studiero och vid varje tillfälle erbjuds också ett uppskattat mellanmål.

”Det är många elever som kommer varje gång och det är fint att få se dem över tid. Vissa är kanske lite tysta i början och blommar ut när vi träffats några gånger. Vi finns här för dem och det behöver inte vara så mycket mer än så.

En stor sak att vara med om är när vi gått igenom en uppgift tillsammans och jag ser att de förstått, att polletten liksom trillat ner och jag nått fram.

Det ger mig energi att vara volontär och är ett sätt att vidga mina vyer”.