ICA Kvantum Munkebäck skänker 1 100 000 kronor - Göteborgs stadsmission
Pelle Collins fyller i check

ICA Kvantum Munkebäck skänker 1 100 000 kronor

9 januari, 2023 • Ämne: Nyheter

Varje år i december åker Göteborgs Stadsmissions julklappsvagn runt i Göteborg för att ta emot gåvor som stöttar barnfamiljer i ekonomisk utsatthet. ICA Kvantum Munkebäck står för den största enskilda gåvan någonsin.

Ica-handlaren Pelle Collins lämnade över den största enskilda gåvan någonsin från sig och sitt Ica Kvantum Munkebäck. 1 000 000 kronor stod det på checken när julklappsvagnen anlände till hållplats Härlanda där julklappsvagnen hade ett av stoppen. Men medan han sa några väl utvalda ord om varför han är med och bidrar, går han fram och stryker över siffrorna och skriver dit nya: 1 100 000 kronor.   

– Förra året skänkte vi en miljon kronor till Stadsmissionen i Göteborg. Men det är inte som det alltid varit i vårt land, i vår värld just nu med skyhög inflation. Det är klart att Stadsmissionen gör skillnad där ute för de som lever i utsatthet. Men en krona är inte längre en krona. Då kan inte en miljon längre bara vara en miljon. Då får en miljon kronor vara en komma en miljoner kronor, säger han.

Ica Kvantum Munkebäck har stöttat Göteborgs Stadsmission sedan 2008, och har under åren bidragit med över 4,7 miljoner kronor. Pengar som gör så att fler familjer har mat på bordet, ordentliga kläder och får det stöd och den hjälp de behöver för att få en bättre tillvaro.

Vi är överväldigade över denna gåva och Pelle Collins stora engagemang. Vi är tacksamma för att näringslivet stöttar lokalsamhället. Ett stort och varmt tack till Ica Kvantum Munkebäck!