Arbetssökande - Göteborgs stadsmission

Vill du arbetsträna i Göteborg och få hjälp att komma in på arbetsmarknaden? Vi på Göteborgs Stadsmission erbjuder arbetsträning på en mängd olika arbetsplatser där du får värdefull erfarenhet som ofta efterfrågas av arbetsgivare. Med stöd och coachning från oss hjälper vi dig att ta dig ett steg närmare en egen inkomst. Kontakta oss på telefon 031-755 37 00 eller e-post: arbetsintegration@stadsmissionen.org

Hur gör jag för att få arbetsträna på Göteborgs Stadsmission?

Om du vill arbetsträna hos oss på Göteborgs Stadsmission så är första steget att berätta det för din handläggare på Arbetsförmedlingen.

Förstärkt arbetsträning inom lager, logistik, transport, restaurang och butik

I tjänsten förstärkt arbetsträning jobbar vi alltid för att hitta ett upplägg som passar just dig för att du ska rustas på bästa sätt på vägen till arbete. Vi erbjuder arbetsträningsplatser inom flera olika branscher inom vår organisation. Vi har arbetsträningsplatser inom:

  • Kök & restaurang
  • Second hand-butik och e-handel
  • Lager och transport
  • Lokalvård
  • Snickeri
  • Sömnad

Du får gärna prova på att jobba på flera olika arbetsplatser under din tid hos oss. Vi kombinerar arbetsuppgifter och arbetstempo så att det passar dig som deltagare. Vi vet att alla har något att bidra med och vårt mål är att lyfta fram dina styrkor för att du ska hitta din yrkesroll.

Du och din arbetsmarknadskoordinator gör en individuell plan efter dina önskemål och förutsättningar

När du påbörjar din arbetsträning hos oss får du en personlig arbetsmarknadskoordinator som är med dig under hela processen. Tillsammans med din arbetsmarknadskoordinator pratar ni om dig, dina förmågor, erfarenheter, önskemål och förutsättningar. Tillsammans gör ni en individuell plan där det bland annat ingår coachning och guidning under hela din tid hos oss. Vi ser till varje individ och kartlägger vad just du behöver för att må bra, utvecklas och närma dig en egen anställning.

”Jag tycker att era projekt insats är fantastiskt. Nu har jag fått extrajobb och jag vill tacka dig för att du har hjälpt mig. Jag är tacksam över din hjälp och truckkortet som du har betalat kostnaden. Det betyder mycket för mig eftersom jag har kommit ett steg fram till arbetsmarknad.” Rahmat Shafaie, deltagare i Göteborgs Stadsmissions arbetsträning som nu har fått jobb på ett lager.

Rehabinsatser – samverkan mellan arbetsförmedlingen och försäkringskassan

Är du på väg tillbaka till arbetsmarknaden efter en längre sjukskrivning? Om du ingår i Försäkringskassans och Arbetsförmedlingens samverkan så kan du få en rehabiliterande insats via oss på Stadsmissionen. Vi är en arbetsplats med stor anpassningsbarhet och lång erfarenhet av att arbeta med rehabiliterande insatser. I dialog med våra arbetsmarknadskoordinatorer lägger du tillsammans med din handläggare på Arbetsförmedlingen upp en planering som passar just dig och dina behov.

Språkträning med hjälp av datorer och språkstödjare

I vår personal har vi många medarbe­tare som pratar flera olika språk. I verksamheten finns möjlighet till språkträning med hjälp av datorer och språkstödjare. Instruktionsmaterialet till arbetsuppgifter är utformade för att stödja språkutvecklingen.

Unikt mervärde i form av samtal, rådgivning, självhjälpsgrupper och mycket mer

Ibland kan det även finnas behov av andra stödjande insatser. Tack vare Göteborgs Stads­missions många olika verksamheter kan vi vara behjälpliga även här. Vi har till exempel verksamheter för socialt och ekonomiskt stöd som bland annat erbjuder hjälp i form av samtal och rådgivning. Stadsmissionen står även som värd för ett stort antal självhjälpsgrupper dit del­tagare har möjlighet att söka sig. Dessutom bedriver vi olika former av friskvård och andra aktiviteter som på sikt kan ge den enskilde en rikare fritid.

VILL DU VETA MER?

Kontakta arbetsintegrationsteamet på:
031-755 37 00
E-post: arbetsintegration@stadsmissionen.org