Boende Uddängen - Göteborgs stadsmission

Uddängens boende finns i hjärtat av Mölndals stad. Du kan välja att ta trapporna eller hissen upp till oss, innanför entrédörren finns en korridor med åtta lägenheter och gemensamma utrymmen. Det finns tillgänglig personal dygnet runt och ditt boende hos oss är ditt hem.

Vi arbetar med omsorg och struktur för att hjälpa människor att fungera bättre i det dagliga livet

När du flyttar in på Uddängens boende tilldelas du en kontaktperson som kommer lära känna dig och hjälpa till under boendetiden. Tillsammans planerar ni för hur din arbetsplan kommer se ut, med dina önskemål och behov i fokus. Din kontaktperson kommer kunna vara behjälplig med exempelvis vård- och myndighetskontakter, ekonomin, planering av aktiviteter, matlagning, samtalsstöd och annat som ni kommit överens om.

Vi boendeassistenter på Uddängen har en varierande yrkeskompetens och finns tillgängliga för dig dygnet runt med sovande jour på natten. Vi arbetar utifrån IBIC (individens behov i centrum), vilket innebär att stödet anpassas utifrån dina förutsättningar, behov och önskemål. Vi önskar bidra med den omsorg och struktur som du behöver för att må bra, trivas i ditt hem och för att ditt dagliga liv ska fungera så bra som möjligt.

Hos oss får du möjlighet att träffa en sjuksköterska en dag i veckan och vi har ett nära samarbete med kommunen, öppenvårdspsykiatrin och andra hjälpinstanser om det skulle behövas.

En trygg boendemiljö   

Du som är nyinflyttad på Uddängen får hyra en lägenhet i andrahand, den består av 1 rum och kök, ca. 30 kvm. Förutom din lägenhet finns det tillgång till gemensamt kök, vardagsrum och tvättstuga som du delar med dina grannar. Det är lättillgängligt att ta sig fram i våra lokaler.

Varje dag lagar vi gemensam måltid för den som vill äta med oss.

Uddängen har en stor gemensam balkong för alla boende att använda och fint grönområde som sträcker sig runtom boendet. Vi har gångavstånd till Mölndals centrums galleria, bibliotek och flera matställen. Boendet ligger nära Stensjön, ett vackert naturområde i närheten av Gunnebo slott.

Utflykter, aktiviteter och andra stödinsatser planerar vi tillsammans med de som bor.

För dig som vill placera hos oss     

 Uddängen arbetar på uppdrag av Socialtjänsten och stödjer en nära samverkan med klientens nätverk och har ramavtal med Göteborgs stad samt fler kranskommuner. Socialtjänsten ansöker om plats genom att kontakta boendet och bokar tid för studiebesök. Uddängen arbetar med hög grad av tillgänglighet och med flexibilitet vid förfrågningar.

Lagrum och tillstånd    

Alla placeringar sker enligt SOL, socialtjänstlagen. Stadsmissionen har ansökt till IVO om att bedriva bostad med särskild service (BmSS) för vuxna i form av servicebostad enligt 9 § 9 lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade enligt LSS. Detta som komplement till tidigare tillstånd enligt SoL. Tillståndet beviljades i slutet av oktober 2020. Boendet kan nu vända sig till personer med psykiska funktionshinder som omfattas av både 7 kap. 1 § punkt 2 SoL och personkrets 3 enligt 1 § LSS. Göteborgs stad Inköp och upphandling har nu även har godkänt avrop på det pågående ramavtalet för BmSS.


Kontakt

Uddängens boende

Katrinebergsgatan 9-11, 431 61 Mölndal