Villa Josefin - Göteborgs stadsmission

Villa Josefin är ett skyddat boende av medelhög säkerhetsklass med förstärkta stödinsatser för kvinnor med eller utan medföljande barn. Verksamheten erbjuder en harmonisk atmosfär med närhet till service och kommunikationer.

Här finns tre lägenheter med egen toalett, dusch och kök med direkt närhet till personal. Vi strävar mot självständighet för att förbereda våra boende för ett liv på egna ben. Därför har våra placerade självhushåll i sina egna lägenheter. Vi erbjuder vissa gemensamma aktiviteter för att de ska få möjlighet att prova på och hitta nya intressen. För barn erbjuder vi regelbundna aktiviteter. Husdjur är välkomna efter överenskommelse.

Villa Josefin är bemannat dygnet runt av behandlingspedagoger med gedigen våldskompetens.

På Villa Josefin var det lugnt. Det fanns ingen att bråka med. Och allt som fanns inom mig, det kom upp. Jag mådde så dåligt. Jag brukar inte gråta framför mina barn men när jag skulle sova så kom alla mina känslor. Jag fick hjälp att bearbeta mina känslor där. Barnen fick bra stöd av personalen, dom var väldigt fina och dom vet hur dom ska prata med människor. Vi fick tid att sortera våra erfarenheter, och dom hjälpte mina barn att förstå vad som hade hänt och att våld alltid är fel. /Kvinna som har bott på Villa Josefin

Kontaktuppgifter


Angelica Tingström

Enhetschef skyddade boenden

Stigbergsliden 6, 414 63 Göteborg

Placeringsförfrågan Skyddade boenden

Dygnet runt