För att du kan 1 - Göteborgs stadsmission

Jag drömmer om att kunna pynta och göra fint hemma, bjuda hem andra på julmiddag och framför allt kunna köpa julklappar till min dotter. Men det är bara en dröm. Ibland har vi knappt mat på bordet i slutet av månaden.

– Ensamstående mamma

Det finns många anledningar att hjälpa människor i utsatthet.

För att det är kallt. För att det är jul. För att du känner någon. För att du känner något. För att vi inte kan blunda. För att tomten ska komma. För att det känns bra. För att det kunde varit du. För att du bryr dig.

Men egentligen behövs bara en. För att du kan.

 

”Nu skäms man inte längre.
Det är så många som sitter i samma båt”

Årets fattigdomsrapport visar att Stadsmissionen har ökat sina insatser till människor i ekonomisk utsatthet under perioden 2020-2022. 72% av Stadsmissionens insatser är matstöd. Inte sedan 1990-talets lågkonjunktur har vi fokuserat så på akut stöd. Läs rapporten här.

Din gåva gör skillnad

Din gåva gör alltid nytta. Vi arbetar hela tiden för att använda våra gåvor så effektivt som möjligt. Så att vi kan hjälpa så många människor som möjligt i utsatthet i Göteborg. Göteborgs Stadsmission har 90-konto och granskas av Svensk Insamlingskontroll. Minst 75 procent av intäkterna ska enligt gränsen gå till ändamålet. Vi ligger en bra bit över den gränsen – under de senaste tre åren har i genomsnitt 85 procent av våra intäkter gått till ändamålet. Vi är också medlemmar i Giva Sverige som arbetar för etisk och professionell insamling och vi följer deras kvalitetskod.

Tack för att du väljer att göra skillnad i vår stad.