Förändra julen för barnfamiljer i fattigdom - Göteborgs stadsmission

Jag drömmer om att kunna pynta och göra fint hemma, bjuda hem andra på julmiddag och framför allt kunna köpa julklappar till min son. Men det är bara en dröm. Ibland har vi knappt mat på bordet i slutet av månaden.

– Ensamstående mamma

De familjer som drabbas hårdast av inflationen tvingas välja mellan att köpa bröd och blöjor. En spårvagnsbiljett är inte att tänka på. Och julklappar kan de bara glömma. Varje prislapp känns som ett hån. Och varje krona är livsviktig. Med ditt bidrag kan vi se till att dessa familjer till exempel får mat i kylskåpet under julen, varma kläder i vinter och kvalificerat stöd att ta sig ur fattigdom.

8,7 procent av Göteborgs befolkning lever i ekonomisk utsatthet.

* Källa: Fattigdomsrapporten 2022, Sveriges Stadsmissioner.

Din gåva gör skillnad

Din gåva gör alltid nytta. Vi arbetar hela tiden för att använda våra gåvor så effektivt som möjligt. Så att vi kan hjälpa så många människor som möjligt i utsatthet i Göteborg. Göteborgs Stadsmission har 90-konto och granskas av Svensk Insamlingskontroll. Minst 75 procent av intäkterna ska enligt gränsen gå till ändamålet. Vi ligger en bra bit över den gränsen – under de senaste tre åren har i genomsnitt 85 procent av våra intäkter gått till ändamålet. Vi är också medlemmar i Giva Sverige som arbetar för etisk och professionell insamling och vi följer deras kvalitetskod.

Tack för att du väljer att göra skillnad i vår stad.