Samsnack - en arena där samtal visar vägen till ett bättre samhälle - Göteborgs stadsmission

Samsnack är ett gemensamt initiativ från Göteborgs Stadsmission och Räddningsmissionen där vi bjuder in till samtal kring aktuella samhällsfrågor. 

I panelen kan det finnas politiker, akademiker, representanter från näringsliv, civilsamhälle och det offentliga. Många Samsnack kommer även att bjuda på personliga berättelser.  

Samsnack vänder sig till dig som arbetar med samhällssociala frågor men också till dig som tror på att samtal och erfarenhetsutbyte är grunden för att kunna förändra. 

När du lämnar ett Samsnack har du fått en fördjupad bild och fler perspektiv av en fråga. Kanske har du också fått några svar – eller inspiration att ta tag i något viktigt.  

Varmt välkommen! 

”Ungas kriminalitet – hur kan vi förebygga tillsammans?”

Daniel Johnsson arbetar som kommunpolis på Hisingen och berättar om hur polisens arbete i de mest utsatta områdena i Göteborg. Därefter följer ett panelsamtal med Ali Tabrizi – Frihamnsdagarna, Andreas Wetterberg – Göteborgs Stad, Anna Ekberg – Räddningsmissionen och Johan Oljeqvist – Fryshuset.

Detta Samsnack har ägt rum, klicka för att läsa en sammanfattning. 

Kan matsvinn besegra matfattigdom?

Marcus Herz, Göteborgs Universitet, Linus Hermansson, Göteborgs Universitet/Svenska kyrkan, Ida-Lina Frisell-Aasland, Räddningsmissionen,
Elisabeth Andreas, Göteborgs Stadsmission, Pia Jansson – kund på MatRätt. Emil Mattsson, Räddningsmissionen modererar samtalet.

Detta Samsnack har ägt rum

Vad händer med ukrainarna?

Samtalet berör situationen nu och framåt för människor som flytt kriget i Ukraina och finns i Göteborg.

Namn på paneldeltagare släpps inom kort. Klart är att det blir representation av riks- och kommunpolitiker, civilsamhälle och personer från Ukraina.

DAG – 31 maj
TID – 8.30 – 9.30 (Frukost från 8.00)
PLATS – Mötesplats S:t Johanneskyrkan