Julhjälpsbutiken Västra hamngatan

Enormt TACK för att du vill vara med och göra julen lite varmare!

För alla uppdrag gäller att det finns personal på plats som ger introduktion till uppgiften. Kika igenom oktober och november i kalendern nedan och boka de pass som funkar för dig. Passen i december publiceras senare i höst.

OBS! Du får ett bekräftelsemail på de pass du har bokat och får du inte det – kolla din skräpkorg, det kan hända att mailen fastnar där!

Ny info:  För motverka smittspridning kommer visir, munskydd, handskar och handsprit att finnas tillgängliga för er volontärer.

Eva Barron är kontaktperson på 0317553764 eller eva.barron@stadsmissionen.org

Det finns många uppgifter som vi behöver hjälp med:

Dela ut intresseanmälningar: Du är vid receptionen på Drottninggatan 33 och delar ut blanketter till dom som vill ansöka om julhjälp hos oss.

Skriva över intresseanmälningar i datorn: Alla intresseanmälningar ska registreras innan dom granskas.

Receptionen: Människor kommer för att lämna sina ansökningar Tillsammans med personen i reception kollar du att de är fullständiga och tar du emot dem. (11-18nov). Andra kommer med julklappar de vill skänka. Du välkomnar och tar emot dem. Alltid finns det annat att hjälpa till med också. Tiden är kl 10-15 på Drottninggatan 33.

Granska ansökningar: Tillsammans med personal granskas ansökningarna för att säkerställa att familjer med störst behov får julhjälp.

Skriva adresser och lägga ner brev: Alla som sökt får ett brev med besked. Vi skriver adresser och lägger ner brev på Drottninggatan 33

Vinterklädsevent: Vinterkläder är dyra och detta event är mycket uppskattat bland familjer som lever i ekonomisk utsatthet – att kunna känna sig som vem som helst, även på vintern. Här behöver vi hjälp med att packa upp och ställa iordning lokalerna på Drottninggatan 33 inför själva utdelandet av vinterkläderna. Under utdelandet på lördagen och söndagen behöver vi er som vill lotsa besökarna i lokalerna och kanske komma med råd kring kläderna ifall det önskas.

Senare kommer också själva julklappsbutiken att öppna och fler frågor kommer kring det:)

Tack för engagemanget!