Nattöppet i Johanneskyrkan

Kylan har slagit till med full kraft i Göteborg och verkar hålla fast sitt grepp ett tag framöver. Tyvärr finns det personer som sover eller vandrar ute om nätterna och kommer till oss i Johanneskyrkan på dagen för värme och vila. Vi vill nu skapa möjlighet för dessa människor att komma in i värmen nattetid under dessa kalla dagar. Vi kommer därför öppna Johanneskyrkan på natten. För att klara det behöver vi all hjälp vi kan få.

Två rutinerade anställda finns med och är dom som har ansvaret under arbetspasset. Som volontär är ni på plats och hjälper till med att förbereda och servera kvällsmat och frukost samt finnas tillhands under natten.  Vi kommer under dagen att dela ut nattbiljetter så att de som kommer på kvällen är kända av oss i personalen och redan införstådda i vad som gäller. Vi kommer att kunna erbjuda plats för 12 personer.

Därefter hjälps vi åt att servera te och smörgås samt hjälper gästerna att komma till rätta med liggunderlag och sovsäckar. Klockan 23:00 är det tid för släckning och efter det ska det vara tyst och lugnt i lokalen.

Under natten är vi vakna och ser till att alla har det bra och att det är lugnt och tryggt i kyrkan. Vi kommer att ha ett personalutrymme där vi kan turas om att gå undan och vila/slumra en stund.

Klockan 07:00 serverar vi frukost till de som vill ha

Klockan 08:00 behöver alla som sovit över vara ute ur kyrkan för att vi ska kunna städa undan och förbereda för öppning nästa dag.

Öppettider 22:00-08:00
22:00 Kvällsmat
23:00 Släckning
07:00 Frukost
08:00 Utgång

Hör gärna av dig med frågor. TACK för att du vill vara med!