Mer
S:t Johanneskyrkan är en stor mötesplats där gemenskapen är viktigast. Förutom gudstjänstlokal finns här café och ett självhjälpscenter för olika självhjälpsgrupper, t.ex. AA och NA.

Stans skönaste kaos

Det kan ju låta som en självklarhet att Göteborgs kyrkliga stadsmission skall ha just en kyrka. Och det har vi faktiskt. Men i vår kyrka är det massor av folk. Flera hundra besök om dagen faktiskt. Ljudnivån är ofta hög, särskilt om det är en konsert eller kanske en teaterföreställning. Precis så tycker vi att en kyrka skall kunna få vara. En kyrka med öppna dörrar sju dagar i veckan, personal och volontärer med öppna armar, högt till tak,  gemenskap, tröst och näring för både kropp och själ.

Alla är välkomna

Vår kyrka är navet för många människor med olika hjälpbehov, alla är välkomna in. Här finns ett tiotal olika självhjälpsgrupper. Här hålls fantastiska föredrag och konserter inför fulla hus. Det är värmestuga och mötesplats. Här serverar vi Stadsmissionens julbord för alla som vill ha gemenskap och ett trevligt julfirande. Enklare mat serveras resten av året till en liten kostnad. Man får en stunds gemenskap med andra. Unga och gamla. Andakt och stillhet när det behövs. Allsång när det passar. Och här hålls en av Göteborgs mest besökta gudstjänster.

Tack och lov händer inte allt detta på en och samma gång. Men allt detta finns i vår kyrka, och det är därför vi lite skämtsamt kallar det för kaos. Skalden Stagnelius diktade en gång ”Kaos är granne med Gud”. I S:t Johanneskyrkan finns Gud mitt i stans skönaste kaos.

Aktiviteter i kyrkan

Kyrkan är en stor mötesplats där många verksamheter och aktiviteter samlas. Förutom gudstjänstlokal finns här kafé och självhjälpscenter för olika självhjälpsgrupper, t.ex. AA och NA. Här håller också målargruppen ’Kyrkråttorna’ och Johanneskören till. Vår traditionella Johannesmässa hålls onsdagar från kl. 17.30.

Gudstjänster/andakter

Onsdagar kl. 18.30 – Johannesmässa, soppa serveras från kl. 17.00. Efter mässan fikar vi.
Fredag kl. 18 – Kulturkväll – musikunderhållning och andakt, kvällsmat serveras.
Söndag kl. 10.00 – gudstjänst/mässa

Kulturkvällar

Välkommen på Kulturkväll fredagar kl. 18.00!
Middag, kaffe och tårta 25 kronor.

ordinarie Öppettider

Måndag – fredag kl. 09.30-16, frukost 10 kr kl. 09.30-11.00, lunch 25 kr serveras kl. 12.30
Lördag – söndag kl. 09.30-14, frukost 10 kr kl. 09.30-11.00.
Brödutdelning sker varje dag kl. 9.30

VARMT VÄLKOMNA!

Hitta hit

Läs mer om S:t Johanneskyrkan historia (pdf)

Katinka Randin

Präst och bitr enhetschef S:t Johanneskyrkan

Johannes kyrkogång 1, 413 18 Göteborg