Jul - Göteborgs stadsmission
Mer
I Göteborg lever över 14 000 barn i fattigdom. För många innebär det att det inte alltid finns tillräckligt mycket mat hemma. När jullovet närmar sig och garantin att kunna äta sig mätt på skollunchen försvinner, riskerar många barn att gå hungriga. Så här kan vi inte ha det.

köp ett gåvobevis som julklapp

Årets julklappstips från Stadsmissionen är ett gåvobevis som bidrar till att fler familjer får hjälp med mat i jul. Du väljer själv om du vill ha gåvobeviset postat hem till dig eller om du vill få det direkt som en pdf till din mail.

Grötlunch

50 kr räcker till att servera en god grötlunch till familjen.

50 kr
Köttbullar

100 kr räcker till att duka upp en härlig skål köttbullar med tillhörande rödbetssallad på julbordet.

100 kr
Julskinka

200 kr räcker till många mackor med julskinka och senap för alla i familjen.

200 kr
Julmatkasse

250 kr räcker till en matkasse med lite av varje till julbordet i.

250 kr
Två julmatkassar

500 kr räcker till två kassar med mat till julbordet.

500 kr
Julbord

1000 kr räcker till att fylla kylskåpet för ett härligt julbord.

1000 kr
Swisha din gåva

Swish: 90 01 702

Självklart går det lika bra att swisha ditt bidrag till att fylla kylen hemma hos Göteborgs mest utsatta familjer. Swisha till: 90 01 702. Tack!

Bli månadsgivare

Bidra året runt

Våra månadsgivare är guld värda. Genom kontinuerliga gåvor kan vi både arbeta med att se till att alla göteborgare har mat i kylen, och med att hjälpa människor att förändra sin situation.

 

Du verkar ha missat några obligatoriska fält. Vänligen titta igenom formuläret och komplettera.

Hur mycket vill du ge?


Hur vill du betala?

Kontaktuppgifter

 Vänligen ange en korrekt e-postadress om du vill ta emot vårt nyhetsbrev.

Vill du bidra på något annat sätt?

Letar du efter information om hyllnings- eller minnesgåvor, hur ni som församling skänker kollekt eller vill du veta mer om att testamentera till Göteborgs Stadsmission?

Det här möter vi på stadsmissionen

Vi ser att behovet av mat har ökat de senaste åren hos våra besökare, framförallt när det kommer till barnfamiljer. När skolan stänger för lov och barnen äter alla måltider hemma blir det extra tufft.

Maten har länge varit en central del av vår verksamhet, men vi ser en förändring där syftet med matserveringen och utdelningen inte längre framförallt handlar om gemenskap utan om att våra besökare helt enkelt inte har råd med mat. Läs gärna mer i årets Fattigdomsrapport.

Att barn växer upp i fattigdom påverkar såklart både stora och små. Utöver att vara hungrig berättar många av våra besökare om en stor stress och oro. Över att inte kunna köpa mat när den tar slut, att vara den enda som inte kan hitta på aktiviteter med barnen på jullovet eller lägga några klappar under granen.

Det här gör vi på Stadsmissionen

Vi vill både hjälpa människor med det akuta behovet, så som att kunna sätta mat på bordet, och stötta våra besökare till att komma ur fattigdomen. Vi delar ut presentkort på mat, inleder alltid våra aktiviteter med en måltid, bygger upp en julklappsbutik dit föräldrar kan komma för att välja ut klappar till sina barn, serverar billiga måltider samt delar ut bröd varje dag i S:t Johanneskyrkan på Masthugget. Utöver att hjälpa till med det akuta, anordnar vi varje vecka aktiviteter för barnfamiljer som ger en gemenskap och ett sammanhang. Vi äter, leker, tränar språket och gör utflykter tillsammans. Allt utformas efter besökarnas egna önskemål. Vi hjälper även till med vägledning i myndighetskontakter, samtalsstöd och andra insatser som kan hjälpa föräldrarna att förändra sin situation.

Enligt Rädda Barnen lever 14 454 barn i ekonomiskt utsatta hushåll i Göteborg.  Så ska det inte vara. Inga barn ska gå hungriga i vår stad.  Inga barn ska fira jul på tom mage eller bäva inför ett lov utan att kunna äta sig mätt på skolans lunch. Tack för att du hjälper oss att fylla kylen hemma hos Göteborgs mest utsatta familjer.