Rusta och matcha - ROM2 - Göteborgs stadsmission

Rusta och matcha – välj oss på KA-nummer 10072718

Göteborgs Stadsmission är leverantör i tjänsten Rusta och matcha, också kallat ROM2, på uppdrag av Arbetsförmedlingen. Det här är tjänsten för dig som vill hitta ett arbete som matchar din erfarenhet och kompetens eller om du saknar någon del innan du är redo att gå ut på arbetsmarknaden. Det är Arbetsförmedlingen som tar beslut om du får ta del av tjänsten rusta och matcha.

Vi har lång erfarenhet, bred branschkunskap och goda kontakter med företag som söker personal. Genom att lära känna dig och se till dina kunskaper och önskemål, matchar vi ihop dig med rätt utbildning eller arbetsgivare. För att du ska känna dig helt redo när du ska börja arbeta, erbjuder Rusta och matcha viktig support från dag ett. Våra jobbcoacher hjälper dig med allt från motivation och vägledning till förberedande korttidsutbildningar. Tillsammans lägger vi upp en plan för hur du ska hitta rätt. Vi vet att just du har en viktig plats på arbetsmarknaden!

Välj oss med KA-nummer 10072718, Göteborgs Stadsmission. Vi finns i centrala lokaler nära hållplats Svingeln på Norra Ågatan 6. Läs mer och gör ditt val på Arbetsförmedlingens hemsida.

Vi har bemannad drop-in på:
Måndagar kl. 11.00-12.00
Torsdagar kl. 13.00-14.00

Vill du veta mer? Välkommen att kontakta:

Hooda Zarpan

Arbetskoordinator

Norra Ågatan 6, 416 64 Göteborg

Danijela Pejinovic

Arbetskoordinator

Norra Ågatan 6, 416 64 Göteborg

Aktuellt

"Vi ser hela människan och alla olika aspekter ur ens liv"

”Oavsett om det är en ny utbildning, ett nytt jobb eller kanske en helt ny karriär så vill vi hjälpa våra deltagare att hitta rätt. Vi vill ta reda på vad det är som får varje unik person att må bra. Sen hjälper vi dom att hitta nya sätt att tänka, hitta nya vägar och att visa att det finns så mycket möjligheter. Att få ett jobb betyder ofta otroligt mycket för en person. Det ger en person självständighet, styrka, självförtroende och en trygg punkt att vara på.

På Göteborgs Stadsmission ser vi till hela människan och alla olika aspekter ur ens liv, det tror vi skiljer oss från andra leverantörer av arbetsmarknadsinsatser. Vi sätter oss alltid in i deras situation.

När vi har hela bilden av en människa, det är då vi tillsammans kommer fram till rätt insats för just den individen. Det roligaste med det här jobbet är att man verkligen finns med från första steget till sista steget och får se förvandlingen hos personen. Oavsett om det är en liten eller stor utveckling så är det alltid en utveckling.

Vi vet också att vi endast finns med under en kort period av personens liv. Därför försöker vi rusta dom så mycket vi kan och få dom att förstå att dom har makten. Det är dom som gör jobbet och kämpar, och vi stöttar dom på vägen och tror genuint på att dom kommer klara det.”

/Danijela Pejinovic och Hooda Zarpan, Göteborgs Stadsmissions Rusta och matcha-koordinatorer

”Jag är väldigt glad och tacksam att jag fick en andra chans i arbetslivet”

”Jag har jobbat på Telia inom kundtjänst i nästan hela mitt yrkesliv. Efter en omorganisation på företaget blev jag arbetslös hösten 2019. Jag skrev in mig på Arbetsförmedlingen och började söka nytt jobb men kort därefter kom pandemin och en redan svår situation blev genast ännu svårare. Jag skickade säkert in flera hundra jobbansökningar men eftersom ingen ville träffas eller anställa ny personal så var det oerhört svårt att få in en ny fot på arbetsmarknaden. Det här var en tuff period för mig och jag mådde inte speciellt bra under den tiden.

En tid senare blev jag tilldelad en plats inom programmet Rusta och Matcha på Arbetsförmedlingen. Det var väldigt svårt att välja leverantör, det var ju så många att välja mellan. Jag såg att Göteborgs Stadsmission var en av leverantörerna och tänkte att där är en perfekt plats att börja. Jag läste om organisationen och blev så inspirerad för att ni gör så mycket bra saker för människor som har det dåligt och inte mår bra och då tänkte jag att ni kanske kan hjälpa mig med. Det känns som att ni ser människan bakom om du förstår vad jag menar.”

Efter att ha förlorat sitt jobb på grund av en omorganisation stod Mats plötsligt utan arbete och hade svårt att ta sig tillbaka in på arbetsmarknaden. Han fick en plats i Arbetsförmedlingens program Rusta och matcha, också kallat ROM2, och valde Göteborgs Stadsmission som leverantör. Nu jobbar han med liknande arbetsuppgifter som han hade innan och stortrivs på sitt nya jobb.